Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tablet czy netbook ?

Tablet czy netbook ?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Tablet czy netbook ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Trapi mnie takie pytanie. Co bardziej opłaca się kupić? Tablet czy netbook ?

Zależy mi na "mobilności" (łatwe przenoszenie itp.) ale i wygodzie pracy ;)

Głównym celem pracy na tym sprzęcie ma być przeglądanie neta, ewentualnie jakieś programy. Cenowo tak do 1300/1500 zł.

Proszę o nie pisanie "o żal, masz stacjonarnego to po co Ci coś jeszcze?". Niestety niedługo nie będę miał czasu na siedzenie przy stacjonarce, a

jednak trzeba mieć dostęp do neta. I wiadomo, nie może to być coś takiego, że po roku używania rozwali mi się...

Daję ankietę. Każdy głos proszę argumentować.

Pozdrawiam i... wypowiadajcie się ;)

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Moim zdaniem Raczej Netbook ponieważ za 1300-1500 zł kupisz już w miare jakiegoś netbooka,a na (fajnego) tableta trzeba wydać trszkke więcej.

Jestem kulturalną osobą , lecz szacunek okazuje tylko osobom które na ten szacunek zasłużyły!Jeśli pomogłem Kliknij TU

1260200783byplonskijudo.jpg

Opublikowano

Ja wybrał bym Tableta zamiast netbook'a ;)

A czemu ? Chciałem argumenty ;)

Do tableta musiałbym dokupić klawiaturę na bt albo przystawkę a netbook ma wbudowaną.

Za to tablet ma dotykowy ekran i takie błędne koło jest ^.^

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Wcale to że Tablet ma dotykowy ekran nie jest +.Musisz naprawde kupić porządny sprzęt żeby nie narzekać :D

Jestem kulturalną osobą , lecz szacunek okazuje tylko osobom które na ten szacunek zasłużyły!Jeśli pomogłem Kliknij TU

1260200783byplonskijudo.jpg

Opublikowano (edytowane)

netbook 10'1 i ok koszt ok 1000-1200 zl

Edytowane przez Koxix
Opublikowano

Netbook, mobilność taka sama jak przy tablecie, klawiatura, czyli wygodne użytkowanie i Windows, czyli plus, bo jest bardziej funkcjonalny od Androida. Bierz netbooka, za 1500zł kupisz już bardzo dobrego, tablet przeciwnie.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Tablet. Osobiście przepadam za możliwościami paneli dotykowych. Tablet jest bardziej mobilny , netbooki z windowsem to porażka , mulą itp. Ja bym radził tableta : )

1851984472.png

Neostrada 40 Mb/s -,-

Opublikowano

do neta wydaje sie byc lepszy tablet (wsumie to bym poradzil telefon jakis fajny JESLI MA BYC TO TYLKO DO NETA)

Osobiscie i tak wsumie wybralbym netbooka.Windows daje wiecej mozliwosci.Cienki netbook tez jest mobilny bo nie jest duzo wiekszy od tabletow.

Opublikowano

Według mnie teraz kładziony jest nacisk na tablety, więc ja bym wybrał jakiś dobry tablet ale ta suma PLN Ci nie pozwala więc albo dozbieraj albo kup netbooka .

1358809676-U384748.png