Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jaką klasę polecacie?

fsdfasfasd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Chce powrócić do BFP4F i zastanawiam się jaką klasą grać?

Jaką klasę polecacie? Dlaczego?

Jaką klasą TY grasz i za co ją lubisz?

Za ładne rozbudowane odpowiedzi lecą + i to nie jeden ale kilka ;)

Z góry dzięki!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

szybki, najlepszy na krótkie dystanse i do tego może z powodzeniem niszczyć pojazdy - inżynier :)

であるSpidoo

Opublikowano (edytowane)

Zależy kto co lubi. Ja gram Assault według mnie jest to najlepsza klasa. Dlaczego ? . Mam nieskończoną ilość amunicji co jest dla mnie podstawowym atutem gdyż rzadko ginę a naboje kończą się w mgnieniu oka, leczyć się można bandażami które nie są w cale drogę, jedna wygrana mapa która da 80 C = 5 bandażom . Pro gracz Assaultem poradzi sobie nawet ze snajperami na duże odległości no chyba że gość biega z vintorezem, dla mnie ta broń jest lekkim przegięciem ale ma też swój minus, szybko się kończy amunicja. W Assault bardzo ważną rzeczą jest rozdanie poprawnie skilli, tak żeby każdy wydany skill miał swoje przełożenie na grę. Jak grać Ass na poziomie. Moja pierwsza i ostatnia zasada zawsze rashować do celu czyli bieg po flagę. Ass to nie postać do kampienia, czy czekania na przeciwnika, tu liczy się czas i reakcja. Zawsze w ruchu jedyny postój to jest na zregenerowanie amunicji co czasami bywa złośliwe nie wiem czy tylko ja tak mam, czy maja tak też inne osoby grające Ass. Chodzi mianowicie o wyrzucanie boxa z ammo przykucanie czekanie na uzupełnienie amunicji ,a tu nic czasami muszę po 3 razy box rzucać na ziemie żeby załapało w końcu i uzupełniło amunicje. Bywa to irytujące. Przy takiej taktyce ciągłego rashu spokojnie na mapach bez pojazdów uzyskuje staty w przybliżeniu 30/5 . Ważnym aspektem Ass jest też używanie noża, 1/3 fragów to są fragi zabite z kosy, ale żeby używać noża trzeba mieć już to wyuczone, często widać graczy co wgl nie używają noża albo obudzą się że, mogą użyć noża ale już po fakcie. Nóż jest perfekcyjną bronią w połączeniu ze skillem pasywnym do szybszego biegania. Często widząc wroga, biegnąc na sprincie zamiast typa ustrzelić wbiegasz w niego w odpowiednim czasie używasz noża i gościu pada sztywny nie oddając nawet jednego strzału. Pilnować się trzeba w dwóch sytuacjach których nienawidzę chodzi tutaj o noobków którzy używają granata po śmierci czyli Dead man's triger jest to chore w tej grze gościu pada sztywny po około 5 sekundach zniknie ciało jest bez lipy i nagle wywala granat gdzie nawet zdążyć uciec się nie da (osobiście w grze takich ludzi jadę) grać nie umie to musi się takim gównem posługiwać , Druga rzecz to granaty zwykłe rzucane też przesadzona rzecz w tej grze, goście idealnie rzucają granatami to jest parodia, mam skille na te granaty na ostrzeżenie na maxa leci granat uciekam i mimo że uciekłem w pizdu daleko i tak zginę od tego granata można się nieźle wkurwić. Dlatego obrałem strategie na ciągłe bieganie wtedy paść od jakiegoś granata to rzadkość, do tego przychodzi jeszcze kill cam po dedzie te durne od 5~9 sekund camera pościgowa na gościa który zabił, też się idzie wkurwić bo gościu cie spectuje 7* sekund widzi gdzie biegniesz i łatwo może dorwać. Oczywiście z czasem też nauczyłem się to omijać jak pojeb po zabiciu kogoś biegnę zupełnie w inna stronę a po 10 sekundach kiedy mam pewność że gościu już się zrespił zawracam i biegnę w innym kierunku wykluczając szanse że ziomek przytnie cwaniaka i mnie dorwie bo widział na kill camie gdzie biegłem. Co by tu jeszcze za cenna rade dodać, pilnować się z noobkami którzy zamiast przejąc flagę kampią na respie przeciwnika i zabijają respiących się graczy jest to szczyt chamstwa a takich ludzi nie brakuje (odrazu ich tam kosić albo robić Enemy Spoted żeby team wiedział że siedzi świnia (spawn killer), i pamiętać żeby biegać po krawędziach mapy wtedy łatwo się przedostać na tyły wroga (dla początkujących), dla graczy którzy maja celność naprawdę dobrą i szybko zabijają im to nie robi czy biegnie środkiem czy gdzieś bokami. Wrzucam też screena z moimi skillami jeżeli kogoś zainteresował mój post ze wskazówkami co do grania Ass, Screen w Spoilerze :) Co do mojego buildu jest to typowy build na solo game dbasz o siebie a nie o team który przeważnie i tak ma cie w dupie mówię tutaj o medykach którzy jak ci rzucą apteczkę to normalnie święto. Z moim buildem bez problemu wyświetlaja się przeciwnicy nawet ukryci za drzewami gdzie normalnie byś nie zauwazył typa a wystaje mu np tlyko kawałek ręki gdzie to wystarczy już żeby nad jego postacią pojawiał sie nick. i idzie zabijać z odległości 145+ range wtedy typa na mapie nie widac ale widac jego nick i z czasem sie nauczysz strzelać tak żeby trafiać.

oiacma.jpg

Nick W grze TranceHouse jeżeli ktoś chce dodać do znajomych. Moje ulubione mapy : Basra , Karkand , Sharqi Przeważnie gram w nocy od 2 do 6 rano.

Edytowane przez Ziemboru
Opublikowano

Jak kto woli.

Moja ulubiona to inżynier bo:

jest najszybszy

może rozwalać z łatwością pojazdy

na krótkich dystansach bdb

であるSpidoo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...