Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo.Mam takie pytanie.mam teraz wind xp i chce se zmienic na viste(nie mowcie ze jest gorsza itp) tylko nie wiem na jaka wersje .z tego co czytalem do gier muzyki itp najlepsza jest Vista HP albo Vista HB.

Tu moje dane o kompie:

Procek Inter Pentium 4 - 1612 MHZ

512 mb ram

Grafika 32 Mb nvidia geforce 2 mx 100/200

Plyta glowna Gigabyte GA-8IRX (6 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio)

Prosze o szybka porade i z gory wielkie THX :D:D

Opublikowano

Właśnie przez to, że Vistę ludzie instalują na takich słabych sprzętach wyrobiła sobie słabą opinię... Nie sugeruj się tym, że jakośtam spełniasz te wymagania minimalne, Vista będzie chodzić tragicznie.

Zostań przy XP, a jeśli tak bardzo chcesz zmiany systemu to ściągnij darmową betę Windowsa 7, który jest trochę bardziej zoptymalizowany dla słabszych sprzętów, ale i tak pewnie będzie gówniano chodził.

Różnica między Home Premium, a Home Basic to jakieś tam pierdoły z dodatków, których i tak nie będzie się używać, a Home Premium jest 100zł droższy.

@Down

Jakiś czas temu można było po prostu ściągnąć tą betę i zainstalować, bez Visty.

Radzę Ci mimo wszystko zostać przy XP, bo tak czy siak po 1 dniu korzystania z W7/Visty na pewno do niego wrócisz : )

Opublikowano

"Windows 7 Beta da entuzjastom wgląd w to co będzie miał do zaoferowania nowy system operacyjny. Windows 7 Beta może zostać zainstalowany jedynie jako upgrade na Windows Vista z SP1, a liczba pobrań została ograniczona do 2.5 miliona." musze miec viste sp1 zeby zainstalowac ta bete...a jeszcez jedno co do tematu co do tego windowsa..czy w tej chwili jest do sciagniecia gdzies polska wersja tego windowsa 7 ?

@Edit: czy wogole na tym moim zlomie win 7 bedzie chodzil dobrze?

Opublikowano

Dobra posłuchaj....Microsoft potwierdził oficjalne wymaganie sprzętowe nowego systemu operacyjnego czyli windowsa 7....jest to tak: procesor 1GHz, 1GB pamięci podręcznej (RAMU jeśli nie wiesz ;]) 16 GB wolnego miejsca na dysku i karta graficzna zgodna z DirectX 9c czyli standardowo....Czyli poraz pierwszy kolejna odsłona windowsa bedzie miałą mniejsze wymagania od swojego poprzednika.....mimo tych wymagań to masz za małą pamięć RAM a procek to dosłownie na styk....przy win7 bedzie miał obciążenie w granicach 50 % przez cały czas pracy.....jeśli chcesz na serio wymienić se na wina 7 to masz czas do 26 lub 23 października....nie wiem dokładnie ale gdzieś koło tych dni final version bedzie wina7.....w tym czasie zaoszczędź troche kasy i kup nową płytę główną....też gigabyta bo to dobra firma i jakiś procek intela (wystarczy 2 GHz) no i ram DDR2....(może być 2 x 1Gb - to do systemu 32-bitowego lub 2 x 2Gb - do systemu 64-bitowego) no i warto też kupić kartę graficzną lepszą....1Gb-ajtowa powinna wystarczyć

Za wsyzstkie błędy ortograficzne sora.

@EDIT.

No tylko że wymiana tych części wiąże sie z wydaniem conajmniej 2000 złotych więc dla niektórych jest to normalna cena a dla niektórych trochę zbyt wygurowana jak na zachciankę zmieniania systemu na nowszy....więc dobzre sie zastanów czy chcesz zmieniać XP-ka na system z nowszej półki....to że XP ci sie już nudzi to nie powód żeby wydawać ponad 2000 złotych na sprzęt i kilkaset na system. ^^

My hacking projects:

Visual Basic Hack [ ok ]

D3D Public Hack [ ok ]

D3D V.I.P Hack [ I'am working about this ] ;)

B y p a s s [--------------//-------------]

0a4caeb6f073499e8fc9ad7524145a3f.0.gif

Pozdra dla ziomali z Kanzas City i dla MPC BOARD

Opublikowano

takie życie ;] ale za 2000 zł to zbyt super to nie kupisz kompa....żeby mieć niezłego kompa do gier to przynajmniej te 4000 muszą pójść jak na dzisiejsze czasy

My hacking projects:

Visual Basic Hack [ ok ]

D3D Public Hack [ ok ]

D3D V.I.P Hack [ I'am working about this ] ;)

B y p a s s [--------------//-------------]

0a4caeb6f073499e8fc9ad7524145a3f.0.gif

Pozdra dla ziomali z Kanzas City i dla MPC BOARD

Opublikowano

4 tys? xD każdy mówił że gta 4 nigdzie nie pójdzie na najwyższych detalach przy dzisiejszych kompach, a tu chodzi na kompie za 1300 zł i sie nie tnie ;d

Opublikowano
takie życie ;] ale za 2000 zł to zbyt super to nie kupisz kompa....żeby mieć niezłego kompa do gier to przynajmniej te 4000 muszą pójść jak na dzisiejsze czasy

Lol, ja za samego PC dałem niedawno jakieś 2300zł i każda gra działa na najwyższych detalach przy conajmniej 30~40 FPS (nie sprawdzałem jeszcze tylko Crysis'a, GTA 4 śmiga bez problemów).

Za 4 tys. można sobie kupić kombajn, którego i tak się na dzisiejsze czasy nie wykorzysta, a za rok taki sam sprzęt będzie w cenie 3tys. : )

Opublikowano

Nie pociagnie.

Za słaba karta, mało ramu, procek też.

Co najmniej 1GB ramu, nowa karta i procek z 2.0 GHZ

Zobacz na necie wymagania.

Jeśli pomogłem daj 5*