Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagowanie Serwerów - Nie tut

Mareckis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeśli nie wiecie czemu wam lagują serwery na vps to:

- Sprawdź jakie obciążenie generuje serwer, testowałem i 2 GH/z zżarło przy 10 graczach - Żeby nie logowała potrzeba minimum 2,5 GH/z x2 ! Żeby obciążenie szło na 2 procesory.

- Serwer, Pliki Serwerowe - Napisane są nie optymalnie, ma to zapobiegać większej ilości graczy, rozwiązanie = poprawić błędy, które generują obciążenia

- Baza danych, przy wysokiej szybkości musi obsługiwać dużo zapytań ! Dlatego polecam nie dawać 200 (szyb.) na słabych vps.

- Łącze minimum 1 Mbit/s

Jakie parametry powinien mieć VPS (polecam dedyka):

- Procesor 2,5 GH/z x 2 (Im więcej tym lepiej, tominimum)

- Ram 2 GB.

- Łącze minimum 1 Mbit/s

Przy takich parametrach gra będzie w miarę komfortowa...

Cena takiego vps wynosi mniej więcej 175 zł (zależy gdzie)

Edytowane przez Mareckis
Opublikowano

Jeśli nie wiecie czemu wam lagują serwery na vps to:

- Sprawdź jakie obciążenie generuje serwer, testowałem i 2 GH/z zżarło przy 10 graczach - Żeby nie logowała potrzeba minimum 2,5 GH/z x2 ! Żeby obciążenie szło na 2 procesory.

- Serwer, Pliki Serwerowe - Napisane są nie optymalnie, ma to zapobiegać większej ilości graczy, rozwiązanie = poprawić błędy, które generują obciążenia

- Baza danych, przy wysokiej szybkości musi obsługiwać dużo zapytań ! Dlatego polecam nie dawać 200 (szyb.) na słabych vps.

- Łącze minimum 1 Mbit/s

Jakie parametry powinien mieć VPS (polecam dedyka):

- Procesor 2,5 GH/z x 2 (Im więcej tym lepiej, tominimum)

- Ram 2 GB.

- Łącze minimum 1 Mbit/s

Przy takich parametrach gra będzie w miarę komfortowa...

Cena takiego vps wynosi mniej więcej 175 zł (zależy gdzie)

Na 1 mb net to możesz sobie pograć w 3 osoby ramu musisz mieć minimum 4 gb bo ataki będą z opóźnieniem .

Jak taki vps 175 zł to coś masz stare dane ;)

Jeżeli to skopiowałeś to źle skopiowałeś przykro mi :)

Opublikowano (edytowane)

Znasz się wogóle ? 1 mb to ty masz może w domu ...

1 Mbit/s to więcej niż 100 Mbit , więc zapraszam do uczenia się jednostek.

Dwa zależy w jakiej firmie kupujesz vps.... W exone.pl jak patrzyłem do 181 zł

A ataki to zależy właśnie od łącza, jak szybko baza danych będzie przesyłać dane ;/ Lektura się kłania

net 5 mb ? <--- za słabe łącze

ram 16gb

i procek 3.4 ghz

Ogólnie to ok, ale pamiętaj że PC nie jest przystosowany do hostowania ;) Np: firmy hostujace mają procesor z np: Xenon i to jest różnica ...

Edytowane przez Mareckis2
Opublikowano

Znasz się wogóle ? 1 mb to ty masz może w domu ...

1 Mbit/s to więcej niż 100 Mbit , więc zapraszam do uczenia się jednostek.

Dwa zależy w jakiej firmie kupujesz vps.... W exone.pl jak patrzyłem do 181 zł

A ataki to zależy właśnie od łącza, jak szybko baza danych będzie przesyłać dane ;/ Lektura się kłania

net 5 mb ? <--- za słabe łącze

ram 16gb

i procek 3.4 ghz

Ogólnie to ok, ale pamiętaj że PC nie jest przystosowany do hostowania ;) Np: firmy hostujace mają procesor z np: Xenon i to jest różnica ...

Powiedział co wiedział... Jak można porównać 1Mbit/s do 100Mbit? W takim razie 100km to więcej niż 100km/h? Pytanie jest bezsensowne, a jak masz na myśli 100Mbit/s to chyba proste, że jest ono szybsze niż 1Mbit/s.

Modna sygnatura.

Opublikowano

2 posty ma i myśli że już najlepszy na mpc na bank nie wiadomo ile zależne to jest od połączenia czy jest dobra przepustowość i pamięć ram oczywiście trzeba mieć lepszy procek

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

wzew.jpg

To się samo napisało, tak? Pozatym Mb/s, a Mbit/s to to samo... (megabit per second).

No a z tego co wiem to nie podaje się prędkości internetu w megabajtach na sekunde... (co zapewne miałes na myśli).

Modna sygnatura.

Opublikowano (edytowane)

Only Head Shot a ty masz 1958 postów i co posty świadczą o twoim IQ ? Nie, więc miej trochę w sobie skromności, daje rady wam żeby nie było serwerów 2 dniowych ... ehhh szkoda gadać

Zapraszam do wejscia np na exone.pl tam masz podane tak jak ja podałem, na nie których podaje się tak, na nie których tak ;) Tak samo z MySQL nie którzy piszą tak jak ja, inni mysql ;) też jest dobrze.

I podaje się w sekundach, tak jak kilometery w godzinach ;) Np: 1km/h 1km/s ;)

Edytowane przez Mareckis2