Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wymagania

Grasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zastanawiam się czemu WarRock ścina. Najczęściej dzieje się to przy 20 graczach wzwyż. Nie mam może jakiegoś mocnego kompa, ale Wr też nie jest grą która miałaby Bóg wie jakie wymagania.

Mam procka 3.0 Dual core Intela

GeForce 8600 GT

i 2 GB ramu.

Najdziwniejsze jest to że gdy gram na mapach powyżej 20 osób w góre, gra klatkuje(nie są to przycięcia przy których nie można grać).

Niezależnie od tego czy grafike mam ustawioną na full czy na minimalnych, gra chodzi tak samo. Użycie procesora podczas gry to ok 60%. Internet tez nie może być przyczyną (16 MB). Komp czysty. Gra chodzi tak samo niezależnie przed czy po formacie kompa.

Tak więc moje pytanie od czego to może zależeć?

Proszę o sensowne odpowiedzi

~Grasu

Edytowane przez Grasu

32354141673387527780.png

Opublikowano

podpinam się do pytania mam tak samo a mam trochę lepszy sprzęt bo 3 gb ramu i 4 rdzeniowy NVIDIA GeForce 9800GTX+ a necik taki

24666056.jpg

może mi ktoś też to wytłumaczy czasem mam nawet klatki przy 16/16 dodam że sterowniki mam aktualne a lepszy gry np. Bad Company 2 działa na High i nie ma nawet mowy o klatkach a gra ma o 100 razy większe wymagania

Zbieram +

Opublikowano

Serwery warrocka są liche.

No tak ale gdyby tak było, to wszyscy by tak mieli. A jak patrze na YT na filmiki, to ludzie normalnie grają na takich mapach (bez ścin) + do tego nagrywają filmy.

32354141673387527780.png

Opublikowano (edytowane)

Podczas przeciętnej gry 100-120 ^

@niżej

Niezależnie od tego czy grafike mam ustawioną na full czy na minimalnych, gra chodzi tak samo.

Nie zależy to od grafiki- .- raczej od ilości osób.

Edytowane przez Grasu

32354141673387527780.png

Opublikowano

Właśnie najczęściej te ściny to wina karty graficznej ja mam słabą i tak samo mi ścina a jak wejdę na innego kompa z lepszą kartą to 0 lagów i ścin.

Old and retired gamer WarRock.

Opublikowano (edytowane)

Gdyby było to spowodowane kartą to analogicznie kiedy zmieniam ustawienia na minimalne to by nie ścinało!! -.-

Nie mam słabej karty. Przynajmniej nie do tej gry ^.^ ....

@niżej

uważasz że 16 mb to za mało?! użytkownik 4pr000only ma 28 mb i również ma to samo -.-

Edytowane przez Grasu

32354141673387527780.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...