Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hi.

Zwracam się do osób, ktore Akali mają opanowe do perfekcji.

Jaki polecacie build, jak rozpocząć grę... Co z masterkami itd.

Proszę o sprawdzone build'y. :)

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Akali to jeden z moich mainów, nie powiem jednak bym opanował ją 'perfekcyjnie'.

Ze swojej strony polecę:

21/9/0 lub 9/21/0.

Merce lub socerki, po tym hextech revolver i jak idzie dobrze to robimy z niego gunblade'a po czym kupujemy sheena. Jeśli idzie średnio polecam najpierw kupić sheena a potem dokończyć gunblade'a.

Dalej preferuję rabbadon'a, może być też rylai... A następnie robię lich bane z sheena.

Na koniec mocne survi lub survi&ap zależne od przeciwników - abyssal scepter lub zhonya.

To mój build, zawsze grało mi się świetnie - na topie jak i midzie.

Zapomniałbym, w profilu jest mój profil yt a tam montage z akali, 17/1/17 z rankeda przed resetem.

Opublikowano

Akali to jeden z moich mainów, nie powiem jednak bym opanował ją 'perfekcyjnie'.

Ze swojej strony polecę:

21/9/0 lub 9/21/0.

Merce lub socerki, po tym hextech revolver i jak idzie dobrze to robimy z niego gunblade'a po czym kupujemy sheena. Jeśli idzie średnio polecam najpierw kupić sheena a potem dokończyć gunblade'a.

Dalej preferuję rabbadon'a, może być też rylai... A następnie robię lich bane z sheena.

Na koniec mocne survi lub survi&ap zależne od przeciwników - abyssal scepter lub zhonya.

To mój build, zawsze grało mi się świetnie - na topie jak i midzie.

Zapomniałbym, w profilu jest mój profil yt a tam montage z akali, 17/1/17 z rankeda przed resetem.

Mocne survi to abbyssal albo zhonya? Chyba zart...

Opublikowano

Jak zwykle Zieloo napinacz internetowy, a spójnika "lub" już nie doczytałeś? Nie mam zamiaru się kłócić, ale chodzi w tym zdaniu o survi typu banshee, guardian angel LUB itemki typu zhonya i abyssal. Wypadało by doczytać zanim zacznie się komentować.

Opublikowano

Przecież akali to nie ma być tank i każdy ap punkt jest dla niej wartościowy. :P

A taki abbysal dodaję już 56 magic resist, to jak BV, a zhonya 50 armor, nie wspominając już o ap, aurze i fajnym aktywie z zhonya. Można też myślę na takie typowo ap postacie rylai i wystarczy o. :P

Opublikowano

pierdolicie.

Start z butkami + hp poty bądź Amplifying Tome + potka. Jako pierwszy składasz revolver, następnie zależnie od tego czy enemy posiadają sporą liczbę CC wybierasz pomiędzy Mercurami a Sorcami.

Następnie jako CORE item na akali składasz Rylai, dopiero po nim kończysz gunblade i bierzesz się za Lich Bane. Jako 2 ostanie Rabadon + FoN, Guardian, ewentualnie Thornmail jeśli grasz z warzywami a AD Carry enemy jest feednięty.

Masterki 9/21/0 , runy Marki Mpen, Seale i Quinty Flat AP, seale według uznania (osobiście noszę flat armor bo zostały mi z run na offtanki i nie narzekam).

Za "Miszcza" Akalki się nie uważam ale rozegrałem nią dość sporo gier na US jak i na Eu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...