Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Neostrada TP - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Jestem posiadaczem usługi internetowej Neostrada TP. Mój problem jest następujący:

Gdy podłączam kabel od internetu, to wszystko działa przez ~30 minut. Potem internet "nie działa". Wchodzę na bramę, próbuję połączyć się z internetem i pojawia się komunikat: "Sprawdź czy linia ADSL jest prawidłowo podłączona do modemu livebox" (nie pamiętam czy dokładnie taki komunikat ale o to samo chodzi). Więc sprawdzam czy jest wszystko dobrze podłączone - jest ok. Pierwsza myśl - to coś "u nich". Więc podchodzę do telefonu (też z TP) puszczam sygnał na swoją komórkę i się rozłączam, po tej czynności próbując się połączyć z internetem na bramie jest wszystko dobrze i internet działa. Więc to napewno nie jest "coś u nich". Macie jakieś porady? Jak coś nie jasno napisałem to powtórze jaśniej ^^

Jak ktoś będzie chciał +/- to dam :)

@edit

nie zabardzo rozumiem, ale mam podłączony telefon i internet przez rozdzielacz do jednego gniazdka, spróbuję odłączyć telefon i podłączyć sam internet i zobaczę czy się rozłączy.

Edytowane przez rastaFery
Opublikowano

Ja tak miałem to pierw powiedzieli że kabel zły . Zmienili kabel i nic.. Potem ze ruter zły zmieniłem ruter i tez nic. Zmień lepiej dostawce neta i będzie lepiej :D

Opublikowano

Nie wiem po co się pchasz z takimi tematami na forum, jak możesz zadzwonić do nich i nawet Ci przyjada i zobaczą co nie trybi...