Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedz][Survival-4Fun] Serwer Minecraft 1.8.1 [No-Premium]

Seigi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zainteresowałem się ponownie grą Minecraft i przez to, że wzięła mnie chęć pogrania w drużynie, to postanowiłem postawić własny serwer (zwłaszcza, że interesuję się takimi rzeczami) pod moje* upodobania(wszystko do uzgodnienia).

Serwer stoi u mnie w domu na oddzielnej maszynie z dwu-rdzeniowym procesorem(2x2.8GHz) i 2GB RAM(DDR2 1066MHz), jedyny mankament to upload, więc nie wiem ile dokładnie graczy utrzymam na serwerze bez lagów (miałem 5 graczy i nie odczuwali laga, dla ciekawskich: miałem bo to byli tylko znajomi, co nie grają w tego typu gry i pomogli mi tylko przetestować na chwilę serwer, więc nie było jakiejś porażki*, czy wipe).

A teraz do rzeczy, szukam ~5 graczy posiadających TS3/Mumble/Vent lub Skype i wiek minimum 16+ (sam mam 24 jakby kogoś to interesowało) do wspólnej gry, mam nadzieję, że w miłym gronie ;)

Osoby zainteresowane proszone są o kontakt na PW lub napisać post w tym temacie, a ja wyślę adres IP do TS3 lub skype ID do tych osób.

Pewnie wybiorę pierwsze ~5 osob, które do mnie się odezwą i pogadam z nimi chwilę zanim dam dostęp do serwera, ale bez obaw nie mam zamiaru prowadzić jakiś rozmów kwalifikacyjnych ^^

Od razu pisze, że nie szukam adminów/modów itp, nie ma też vipów za pieniądze/dotacje, jeśli osoba zdobędzie moje zaufanie, to dostanie jakieś dodatkowe uprawnienia, ale serwer będzie 4fun, więc nie będzie trzeba wydawać tysiące/miliony (iConomy) w admin shopie na jakieś materiały i wszystko będzie do uzgodnienia, więc poziom trudności będzie taki jaki sami sobie uzgodnimy, to będzie serwer dla Nas wszystkich grających, a nie tylko dla mnie ;)

Serwer jest Survival/4fun- czyli nie ma jeszcze nic wybudowane, bo chcę najpierw skonsultować się z osobami, co mieliby chęć pogrania ze mną na serwerze, jakie rzeczy by chcieli na nim mieć i razem nad tym popracować, aby większość była zadowolona ;)

A teraz sprawy techniczne:

Wersja: 1.8.1

Serwer Mod: Bukkit 1185

Online: tutaj zależy jak się ugadamy, mógłbym 24/7, ale każdy ma swoje życie(pracę, szkołę/studia), więc zamiast pozostawiać serwer pusty przez całą noc, to pewnie będzie działał jakieś 6-12/7 w weekendy mogą być nocki ^^

IP: Podam jak już się zgadamy i Wy poznacie mnie, a ja Was, oczywiście bez hamachi, więc nie trzeba cudować z wbiciem na serwer ;)

Konfiguracja:

- Nether: ON

- White List: ON (wiadomo dlaczego, będą grać tylko osoby z, którymi pogadam chociaż te 5min)

- Zwierzeta: ON

- Potwory: ON

- Premium: OFF

- PvP: Na razie OFF

- Poziom trudności: 2

Zainstalowane pluginy(Alfabetycznie):

- AuthMe (rezerwacja własnego nicku)

- AutoMessage (automatyczne komunikaty)

- Catacombs (coś dla urozmaicenia rozgrywki mam jeszcze na uwadze MobArena i CaptureThePoints)

- ChestShop (nazwa mówi sama za siebie)

- CreativeGates (kreatywne portale, do rożnych lokacji)

- Essentials (podstawowy plugin dla bukkita, przydatne komendy, ustawienia itp)

- GroupManager (zarządzanie uprawnieniami)

- iConomy (dość popularny plugin wymagany do paru pluginów i zarządzania naszym kontem bankowym*)

- Jobs (jakoś trzeba zarabiać ;))

- Lockette (łatwe zabezpieczanie swoich skrzynek/drzwi)

- MineBackup (najważniejsza rzecz, czyli kopie zapasowe)

- OtherDrops (dla urozmaicenia dropu)

- WorldEdit i WorldGuard (na wszelki wypadek wgrane jakbyśmy chcieli wybudować miasto i wyłączyć spawn potworów w nim)

- WorldManager (wymagany dla portali)

Jestem jeszcze początkujący jeśli chodzi o sprawy związane z serwerem Minecrafta, sam nie znam jeszcze wszystkich komend i ciągle zaglądam do listy ^^, ale uprawnienia są dobrze ustawione(mam taką nadzieję ^^), więc nie będzie jakiś niemiłych niespodzianek -,-, co do pluginów to mogę zawsze jeszcze jakieś dograć jeśli nadejdzie taka potrzeba ;)

Uczę się szybko, ale nie chcę też przesadzić z bajerami tj. wrzucanie schematów przez MCedit jak inni admini, aby zachęcić do gry, wolałbym abyśmy razem wybudowali jakieś budowle i po prostu spędzili mile swój wolny czas przy tej kreatywnej grze!

Pozdrawiam,

Seigi.

p.s. Jak wszystko wypali i zebrałoby się więcej chętnych, to zawsze możemy się złożyć na wspólny VPS, ale tego typu sprawy pozostawmy na później ;)

Polski Fansite o B&S:
small_logo.png

Opublikowano

Ja bym był zainteresowany grą na twoim serverze jak możesz to wyślij ip ts'a na pw.

Jak dziś wrócę po załatwieniu kilku spraw, to tak popołudniu o ~14 wyślę IP TS'a.

p.s. Myślę, że tak z 10-15 osób może bym utrzymał na necie 32/2 mb/s, ale jest tyle różnych opinii o serwerach Minecraft, że nie jest to pewna rzecz, a wiadomo, że ustawienia i pluginy też mają na to wpływ.

Polski Fansite o B&S:
small_logo.png

Opublikowano

Jestem bardzo zainteresowany gdyż dawno nie byłem na dobrym serwerze proszę równierz o wpisanie na White-list gracza o nicku Pigman i o adres IP z góry dziękuję :)

Opublikowano

Na razie wstrzymałem się z serwerem, bo jednak wolałbym aby więcej graczy pograło, więc zakupie dedykowany serwer albo zwiększę upload zakupując lepsze łącze ;)

Chciałem też zobaczyć, czy w ogóle ktoś będzie zainteresowany, bo przez dłuższy czas była cisza ;s i chyba jednak pójdę w standard RPG niż survival, oczywiście eventy jak katakumby, czy mob arena i pvp arena były by dostępne ;)

Tyle, że pewnie zrobię jakieś miasto z cuboidami i każdy gracz będzie miał miejsce dla siebie, oczywiście poza miastem też będzie można budować, ale wtedy będzie trzeba już uważać na innych graczy, chyba że ktoś będzie miał ciekawy projekt to otrzyma cuboida poza miastem ;)

Chętnych przepraszam, ale jak chcę otworzyć serwer dla większej ilości graczy niż tylko 4-10, to wolę poczekać chwilę i wszystko przygotować niż postawić go na dziko, aby serwer nie padł po paru dniach przez bałagan ;s

p.s. Temat można dać do kosza i jak ogarnę wszystkie sprawy, to założę nowy temat ;)

Polski Fansite o B&S:
small_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...