Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Dlaczego Body , a nie mental plusy i minusy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

• Wiele z was zadaję sobie pytanie kim grać Mentalem czy Bodym , odp. jest prosta Bodym . Dlaczego? Już piszę :

PLUSY BODY'EGO :

-Większe obrażenia
    -Szybszy atak
    -Szybszy ruch , co za tym idzie szybciej uciekamy gdy mamy malutko hp
    -Szybsze pokonywanie mobów/metinów/bossów

STATYSTYKI :

2 punkty do WIT
    1 punkty do SIŁY

pewnie zaraz wyskoczą wiadomości typu : źle tak się dodaje mentalem itp . Źle robicie jak dodajecie bodym 2 sila 1 wit
    Dlaczego ??
    Aura na M1 daję nam 100ataku + , czyli w m2 rozbijamy metiny,moby szybko . Czyli siła nie jest tak bardzo potrzebna .
    Ale mamy mało defa np. do lochu małp i każdy wie ze 1wit = 1obrony + trochę hp, czyli będziemy mogli brac 1 korytarz spokojnie na 18 lvl na małpach bodym .
    Too był 1 powód dlaczego 2 do wita , teraz drugi powód : Body jak wspomniałem ma mało defa , Na Globalbym serwerze trudno jest zdobyć dobre eq a to 2 wita dużo nam pomoże bo ja na 7 lvl z eq +3 , dodając 2wit 1 sila mialem 109 defa . Czyli że zamiast robienia eq+8/9 możemy dodać 2wit 1 siła i za dużego minusa nie będzie .

Jak rozdawać skille ??

PVM : AURA-BEREK-WIREK-TRZYSTRONNE-SZARŻA
    PVP : AURA-BEREK-WIREk-TRZYSTRONNE-SZARŻA

Polecam na 10 poziomie zrobić już buffka (SMOKA) , i na 18 poziomie główną postacią iść z buffkiem na małpy i brać po 2 korytarze i dropić medale ...

Opublikowano

Było wałkowane kilkanaście/dziesiąt razy na forum.

A gdzie plusy i minusy mentala?

Polecam na 10 poziomie zrobić już buffka (SMOKA) , i na 18 poziomie główną postacią iść z buffkiem na małpy i brać po 2 korytarze i dropić medale ...

Gdy mentalem 18lvl silne ciało m1,biorę wszystkie potwory jakie znajdą się w zasięgu mojej postaci.

Wykonuję wszelkiego rodzaju modyfikacje/instalacja dla CMS: PHP-Fusion, Drupal, WordPress, MyBB, phpBB, IP.Board.

Poszukuję grafika komputerowego z bardzo dobrą znajomością oprogramowania Adobe Photoshop do stałej współpracy. Na dzień dzisiejszy potrzeba wykonać około 20 szablonów WWW.

Oferty i pytania proszę kierować na PW lub e-mail RastaJoint(at)spoko.pl.

Nie pomagam na prywatnie odnoście gry

Metin2 czy Tworzenia stron www, masz problem? Pisz na forum a postaram się go rozwiązać

Opublikowano

A gdzie plusy i minusy mentala :] ??

Body na póżniejszym poziomie jest dużo słabszy niż mental (W expie)... Bo body mało deffa a mental dużo deffa nie pada ale też mnie aż tak szybko nie ubija...

cooltext564906570.png

Jestem Optymistą !

beznazwytf.jpg

Opublikowano

A gdzie plusy i minusy mentala :] ??

Body na póżniejszym poziomie jest dużo słabszy niż mental (W expie)... Bo body mało deffa a mental dużo deffa nie pada ale też mnie aż tak szybko nie ubija...

Co Ci z obrony na większym poziomie, skoro w red lesie i grocie nie używasz silnego?

Bodym szybciej wybijesz, a mentalem z silnym szybciej padniesz.

@topic

Bardzo słaby tut, nic nie rozpisałeś prócz plusów body'ego..

Jak masz zamiar takie coś pisac to pisz też o drugiej postaci i się rozpisz.

Opublikowano

Słabiutko i nieobiektywnie... Opisałeś postać tylko tą która tobie przypadła do gustu... Każda postać ma swoje + i -... moim zdaniem nie ma co porównywać bodego do mentala, BM'a czy tam smoka, jak kto woli... Każda postać jest na swój sposób lepsza od innych... wystarczy znaleźć ten "mocny" punkt :) Jeszcze więcej zależy od doświadczenia gracza, ale to już inna para kaloszy :)

Live life to the fullest, because tomorrow may not be

<3

kiraq.png

player.png

Sygnaturki by Kira/Shanell