Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Resisty

diablolo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema na hellu mam słabę resisty (oprócz fire) i chciałbym się dowiedzieć jakie itemy wydropić żeby je poprawić?

Moje aktualne resisty:

67 ogien

-26 zimno

-44 blyski

-48 trucizny

Opublikowano (edytowane)

Po ile chodzi torch? 5ist++? A zbroje, amu, pas tal rasha właśnie chcę zdobyć.

@@@ Kupiłem sobie okulus'a za podróżnika - opłacało się? Nie robie mf'a jak coś.

Edytowane przez diablolo
Opublikowano

Jeśli Ci było potrzebne to się opłacało:)

Grasz soską tak?Bo chyba gdzieś temat o tym założyłeś;)

Ogólnie to ja nie miałem żadnych problemów z resitsami grając na singlu swoim pseudo druidem;)

Gdybyście zobaczyli mój build którym przeszedłem na singlu całe piekło bez większych problemów na tylko wydropionych itemkach to Ci co piszą buildy by się załamali:D

Reasumując wejdź na imperium diablo i tam poszukaj itemów które pasowałyby do twojego buildu i mają spore resisty^^

Ja pamiętam (bo w diablo grałem ostatnio 2 lata temu) że na druidzie nosiłem Kolec czarodzieja który dawał chyba 75 all resistance;)

Siema Eniu;)

Opublikowano

Jeśli Ci było potrzebne to się opłacało:)

Grasz soską tak?Bo chyba gdzieś temat o tym założyłeś;)

Ogólnie to ja nie miałem żadnych problemów z resitsami grając na singlu swoim pseudo druidem;)

Gdybyście zobaczyli mój build którym przeszedłem na singlu całe piekło bez większych problemów na tylko wydropionych itemkach to Ci co piszą buildy by się załamali:D

Reasumując wejdź na imperium diablo i tam poszukaj itemów które pasowałyby do twojego buildu i mają spore resisty^^

Ja pamiętam (bo w diablo grałem ostatnio 2 lata temu) że na druidzie nosiłem Kolec czarodzieja który dawał chyba 75 all resistance;)

Ta, robiłem już jeden temat. Aktualnie mam Czako, Okulus'a, Ammu jakiś do +2 um, +5 atry i 25+ all resisty, pas Tal Rasha. Teraz szukam zbroi Tal Rasha i jakiejś tarczy pewnie z bonusem do all um albo light.

Opublikowano

Jak już pisałem dla light (bo taką masz?) od okulusa lepsza jest estucha (tańsza i ma bonus do DMG), tym bardziej, że nie robisz jej pod MF. Ewentualnie możesz skleić oaka w korbaczu.

Co do zbierania setu Tala... To jest raczej zły pomysł na nie MFkę.

Resy będzie faktycznie ciężko Ci wyciągnąć Możesz kombinować z Czako + um, a na klatę żmijomaga założyć jakiegoś upniętego. Dodatkowo duch jak kolega wyżej wspomniał...

Opublikowano

Na razie staram się wbić lvl (aktualnie 87 mam) walę max 10k z błyskawicy i o te ressy się staram, bo np. na sługach baal'a czasem zdarza mi się paść, a nie jest to za ciekawe. Ciężko mi nawet wyciągnąć coś na Andy, więc chyba zostało mi jedynie wbijanie lvl'ów aktualnie, a potem najwyżej drop itemów i staranie się o lepsze.

Opublikowano

A Mefa nie dasz rady ubić? :rolleyes: To właśnie z Mepha masz najlepszy drop.

Ech jak nie daje rady ubić Andy to raczej nie dam meph'a i to dlatego, że mi szybko haps spada. (z baal'em mam większe szanse :P) A merca mam dosyć słabego, więc on mi też nie za dużo daje.

Opublikowano

ludzie... co wy soska tankujecie? resisty wystarcza na poziomie 0 bo i tak padacie na dwa machy.

najwazniejszy jest mana shield zeby troszke przezyc i tyle.

a zreszta z 86 lvl nie dziwie sie ze nic nie wypada, zacznij szukac itemkow od 92-94

teraz tylko exp exp i moze jeszcze exp

pzdr

Opublikowano (edytowane)

haha ale się uśmiałem czytając wasze posty :D soska "do dropu" czy jak to nazywacie bez zbędnych itemów mf potrzebuje merca ! najlepszym jest ifinity hart w czymś z dużym defem i andy face ale wiadomo początku są trudne weźmy reset ld i jak wszyscy po mimo braku itemów puszczają soski na boty ? proste wystarczy pomysleć zrób insight (olśnienie) w eth cv/ca/gl do tego kamień zbroje w eth bugged armie i tal rasha maske z czymś do siły a co do soski najlepszy build to shako amu tala pas tala arm tala wizzy/ocu (wizzy lepszy) spirit w monarszy albo bezoki mur glovsy tu jest droga wolna i butki ww (dex/hp) do tego t/anni i podstawa jest chociaz cta 1 przydaje się bota bierzesz najnowszego etala i jedziesz albo sam jak kto woli podstawa na sosce to mef skrzynki w kurast tristram krowy do tego keye andy (chociaż to jest bez sensu) i jak ci się uda to dia miodzio drop ale bez infinity soską light nic nie zdziałasz

poza tym miejsc do latania jest tysiące możesz na dobrą sprawę w 1a wyjść z miasta i po kolei wszystko robić i masz takie same szanse na drop jak osoba robiąca mf runy ale nie będę rozwijał tu prawdy bo zaraz mnie wygonią a w tą grę gram już trochę i troszeczkę o niej wiem ...

...

a i tak najlepszy jest hdin pod mb 125fcr ...

Edytowane przez SkrzydlatyBóg

My GG 12695912 Często niewidoczny :)

Opublikowano (edytowane)

No aktualnie resisty mam w miarę ogarnięte, więc to już mniejszy problem. Teraz szukam na sprzedaż monarchy, a z resistów na minusie mam tylko lightning chyba -8, czy tam -11. Na razie mniej gram, więc myślę, że w tym tygodniu wbije 90-92 i zobaczę jak to będzie szło dalej.

@skrzydlaty

Tylko, w tym problem, że coś mały dmg walę. Mam 1-10k z błyskawic, a ledwo ubijam boss'ów z 1-szego aktu, nawet mój merc nie ogarnia. Sam już nie wiem za bardzo co robić. :e

Edytowane przez whysosrlsy