Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na samym poczatku prosilbym was o pomoc :}

A wiec chodzi o to, jakis czas temu kupilem sobie nowego kompa

http://allegro.pl/phenom-955-4x3-2ghz-msi-760gm-p33-hd3000-8gb-i1827015019.html

wszystko ladnie pieknie, doszlo zamontowalem wgralem win 7 i wszystko chodzi, minol jeden dzien,wpadl kumpel bo mielismy zmieniac sterowniki na inne ktore beda pasowaly zeby grac w gre[mu online] bo na jednych jest blad na drugich nie[to jest nie wazne] wylaczyl kompa po to zeby podlaczyc dvd[ ja nie mam] podlaczyl wlaczamy kompa, zaraz error ze nie ma dysku i ze mam sprawdzic i resetnac.... sprawdzilismy czy sie nic nie odpielo itp, nie .. wiec stwierdzilismny spalony dysk.... [kiedys juz mailem spalony i taki sam komunikat ze nie ma dysku] wiec zaraz kumpel przywiozl swoj dysk przenosci pod SATA podlaczylismy wgralismy win 7 i spoko, lecz na tym dysku jest w cholore bledow[ bad sectory itp] i przy wysilku kompa[ wlaczenie gry czy cokolwiek] wywala blue screen[ sadze ze od dysku to jest] a po sprawdzeniu programem HD tune wyslzo ze dysk jest niesprawny i ma bad sectory... wiec stwierdzilem kupie dysk zeby wszystko chodzilo.... kupilem dzis dysk 80gb od kumpla za grosze.... szczesliwy znowu wolam kumpla zeby wpadl z dvd.. pierw znowu blad ze nie ma dysku.. reset,dwa i o dziala.. instaluje sie windows, resetuje sie, przygotowanie pulpitu i laggg na 10 min,po tym reset zrobilismy i pokazuje ze nie ma dysku.... mowie ku.r** o co chodzi przeciez przed chwila dzialal bo instalowalem na nim win 7 a nic nie dotykalem w kablach... mowie podpinamy dysk ten pod SATA[ten co ma bledy i blue screeny] odpalamy i dziala.. windows normalnie sie laduje odpalil sie, myslimy pewnie dysk do du** a tu patrze Moj komputer a tamten dysk jest, windows na nim nagrany i zadowolony z siebie jest do uzycia...

I moje pytanie o co chodzi?? w czym wina jest?? ze raz dziala raz pokazuje ze nie ma dysku? czy to moze byc wina zasilacza jakos? roznymi tasmami ID sprawdzalem i nie smiga... ale pod SATA ten dysk dziala[teraz z niego pisze] dlaczego dyski pod ID nie chca chodzic? czy to wina zasilacza? czy to wina czego?? dysk pod SATA dziala a dysk pod ID nie chce sie odpalic lecz jesli odpalilem dysk z SATA a mam podlaczony ten normalny pod id [80GB ten nowy] to go znajduje normalne ale odpalic z niego windowsa nie idzie bo wtedy pokazuje ze nie ma dysku.

Prosze o pomoc

zbyt duża sygna

Opublikowano

Wina zasilacza miałem tak samo albo miałem jeszcze tak że dysk mi załapał chciałem coś ściągnąć komp się samoczynnie wyłączył po czym wyskoczył ten komunikat o braku dysku lecz wymieniłem zasilacz i mi śmiga wszystko pięknie :)

userbarwb.png

Kurwa no wypierdalaj z tą sygnaturą...

http://www.youtube.com/watch?v=nlcwRFetRaY&feature=related

Sprawdzajcie mój nowszy track...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@Up co ma zasilacz do złego odpalania systemu co ??? Bo cię nie rozumie ... Co do autora to mam pytania ... a mianowicie

1. zainstalowałeś sterowniki dvd ???

2. Bo z tego co napisałeś widzę ze nie ... Jeśli coś dodajesz do kompa to musisz dodac do tego sterowniki

3. czy dajesz 2dyski czy tylko jeden dajesz na kompa ??

4. Jeśli dajesz 2 dyski jednocześnie to albo masz na jednym zainstalowanego Windowsa XP i np Windowsa 7 i wtedy dysk szaleje i nie wie który system ma odpalic polacam zrobic tak ..

Jeśli dajesz do skrzyni 2dyski to zrób tak jak masz dwa dyski podpięte do kompa to zainstaluj system jak są 2podpięte a nie przemieniasz bo wtedy ci dyski gu pieją i nie wie który system ma ci odpalic i dla tego ci potem takie błędy wychodzą aaaaaaa zapomniałem jeszcze pamiętaj o tym ze w dysku masz styłu takie cypelek i musisz je ustawic tak samo jak ten pierwszy dysk ... Bo to też może byc winna tego ....

Opublikowano

@up, a to, że dysk nie dostaje wymaganej mocy i nie może pracować, nie działa, więc nie ma z czego być wczytany system. Kup mocniejszy zasilacz.

Jeśli dajesz do skrzyni 2dyski to zrób tak jak masz dwa dyski podpięte do kompa to zainstaluj system jak są 2podpięte a nie przemieniasz bo wtedy ci dyski gu pieją i nie wie który system ma ci odpalic i dla tego ci potem takie błędy wychodzą aaaaaaa zapomniałem jeszcze pamiętaj o tym ze w dysku masz styłu takie cypelek i musisz je ustawic tak samo jak ten pierwszy dysk ... Bo to też może byc winna tego ....

To się, nazywa zworki, trzeba je odpowiednio ustawić (dysk systemowy na Master resztę na Slave), aby BIOS wiedział, na którym jest system. W instrukcji na pewno jest to opisane, ale na 99% chodzi o zasilacz.

Opublikowano

Jesli aktualne:D

m,am ten sam problem:D

Problem lezy w tzw. paskach (no chyba ze nowsze) po czym sadze, ja mam na SATA...

Czyli pierdzielniete zasilanie nie uciaga.

Mimo ze ma zapewne duza moc i tak to jest za malo . ..

Lub SATA blad, kompilacja plyty glownej.

• Dodaj nową pozycję...