Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komiksy współcześnie w Polsce

Gość Revlix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Z okresem czasu nawyki w naszym kochanym kraju odstępują i są zastępowane innymi lepszymi albo właśnie gorszymi co powoduje tylko smutną buźkę na twarzach obywateli. Takie np: komiksy. W moim mieście Łódź, a szczególnie na moim osiedlu nie jest zbyt wiele księgarni. Jest tylko skromna biblioteka z zepsutymi dwoma świecącymi się od lat literkami na napisie BIBLIOTEKA, a raczej B BLIO EKA. W niej z resztą i tak nie było i nigdy nie będzie komiksów trudno się z resztą temu dziwić. Jedyne tego typu artykuły możemy znaleść w kioskach gdzie na ogół jest tylko jeden egzemplarz - dla dorosłych albo w sklepach papierniczych czy z przyborami szkolnymi gdzie widnieje książeczka obrazkowa o Kaczorze Donaldzie. Nic ciekawego, strata czasu.

W takim razie postanowiłem poszperać w internecie więcej na ten temat i wiecie co się stało? Znalazłem totalne gówna zrobione w paint'cie. Kreska była beznadziejna, żadnej realistiki postaci i na dodatek złe dobrane tło i kolory. Takie coś nazywa się "esminum" czyli komiks na bazie dobrze dobranej treści rysunkowej. Liczy się treść przedstawionej sytuacji na obrazku. Ale w sumie nie jest, to takie złe. W moim przypadku w komiksie najważniejsze są rysunki i dobra fabuła dalszej serii przygód bohaterów, a to nie może się nawet równać z tymi komiksikami z tyłu gazety "angora" która robi, to 100 razy lepiej.

Linki do tych owych "dzieł"

http://komiksyhumorystyczne.blog.pl/

http://komixxy.pl/

Co wy macie o tym do powiedzenia? Jest, to dobre czy jest, to słabe? Można, to jeszcze ratować? Jakie wy miewacie uczucia do komiksów?

Piszcie

Pozdrawiam!

Opublikowano

niektóre komiksy na komixxy.pl są fajne ale te humorystyczne to dopiero obadam :)

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

hmm

Niektóre są bardzo ciekawe, poza tym lubię czytać malutkie komiksy na mistrzach, czyli tam gdzie wrzuca

się zaciekłe ironię.

Nie mam jakiegoś większego zadania na ten temat, bo jako mały chłopiec nie czytałem komiksów.

Ratować? Jasne, że się da. Trzeba tylko chęci.

OndteAw.png

Opublikowano (edytowane)

Taaaa. Żeby ktoś robił takie dobre komiksy jak w ameryce i udostępniał je w internecie. Potrzebny talent większość go nie ma.

Edytowane przez Revlix
Opublikowano (edytowane)

Japońskie komixxy typu naruto są rownierz pięknie rozrysowane osobiscie mam 2 ksiazki o naruto <oczywiscie w wersji polskiej. Komixxy Pl codziennie przegladam jakis rozmieszy i popawi humor ;)

Edytowane przez nn49261111

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Moim zdaniem podałeś zły przykład, tej pierwszej strony nie znam ale

To jest ukryta treść, proszę

lubię czytać i tam nie chodzi o jakieś komixxy typu "Superman" czy cuś ,tylko bardziej humorystycznie i nie muszą one być wykonane idealnie, mają swój urok, to jest moje zdanie :)

Sami wiecie, że nie są robione przez jakichś super malarzy tylko przez zwykłych ludzi, którzy stoją na poziomie Painta ;p

Tak więc komixxy.pl są zaje#iste ^^xD

pasekg.png

Mój prawidłowy nick to: SniQ, ale jest zajęty :/

私は日本が大好きです

Zbieram

add.png ;D

beznazwy14b.png

-_-

!!! I HATE METIN 2 !!!

-_-

pasekg.png

Opublikowano

komiksyhumorystyczne.blog.pl, to w sumie, to samo co komixxy.pl tylko, że podania o prace trzeba składać na GG co jest trochę sztampową sprawą. Ale nie chodzi już o samą tematyke danej strony. Bardziej chodzi, o to, że nie ma juz wielu artystów robiących DOBRE komiksy w naszym kraju. Są tylko ludzie którzy mają pomysł na treść a nie na samo przedstawienia danych bohaterów "powieści obrazkowej".