Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]odnośnie easymetin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Kiedyś założyłem temat odnośnie easymetin2 i opisałem błąd Init failed 1.

Po prostu w polsce można go włączyć w czasie 7-8 albo 16-17.

All PL register users could use easymetin2 for free for 2hours everyday! from 7:00-8:00 and 16:00-17:00 (Poland time).

Zmiana godziny w systemie nic nie daje, więc zapewne aplikacja Easymetin2 łączy się z jakimś serwerem, który po prostu sprawdza i przesyła aktualną godzinę do aplikacji...

Więc moje pytanie... oczywiście do osób które coś na ten temat wiedzą... Dałoby się stworzyć jakiś wirtualny serwer albo podpiąć easymetin2 pod jakiś inny serwer który

np będzie non-stop na godzinie 7:00-8:00 albo 16:00-17:00.? Tym samym podczas odpalania easymetin2 nie będzie wywalało błędu init failed 1.

Według mnie jest to możliwe.. tylko nie wiem jak się za to zabrać.. zachęcam do prób - wykazania się.

Edit.

A gdyby tak poprzez cheat engine zamrozić wartość... i mieć free time 24/7 ? :)

Jeżeli ktoś ma sposób bądź pomysł.. proszę uwzględnić serwery prywatne i porównajcie czy łatwiej odpalić na pl czy na prywatnych.

Niech chociaż ktoś uczyni cud.. i niech ten em2 działa na privach.

Pozdrawiam!

Edytowane przez Hazaan
Opublikowano

Co do pomysłów na crackowanie EM2:

To jest ukryta treść, proszę

Ogólnie myślałem nad dwoma sposobami. Pierwszy to zwykły crack (czyli zrobienie aby em2 nie potrzebował otrzymywać danych z serwera, żeby się uruchomić). I drugi - wysłanie danych do aplikacji em2 takie jak otrzymuje z serwera (i właśnie o tym piszesz).

Najpierw to by trzeba było dokładniej zobaczyć jakie pakiety wysyła/otrzymuje em2. I jak nie ma jakiś zabezpieczeń to wysyłać te dane do em2. Czyli taki wirtualny serwer (podobnie jak były wczesne cracki do ACII). Właśnie taki własny serwer chyba postawił @adriank (więcej w tamtym temacie). Więc coś da się zrobić. Tylko wydaje mi się, że jest jakiś większy problem (bo przecież jak już postawił serwer, a nadal nie jest w pełni odblokowane to pewnie jakieś zabezpieczenie dodatkowe).

__