Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - kupny serwer - laguje na jakimś terenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam kupny serwer na craftserve ;p, 20 slotowy, mam następujący problem, gdy wychodzę poza miasto, idę gdzieś na 90 kratkę poza miastem i nagle na tej 90 kratce łapie takiego laga że jeden ruch to 5 sekund, może 7, nie tylko ja mam taki problem, wszyscy gracze mają taki sam.

Co mam z tym zrobić ??

Opublikowano

Pewnie ktoś się bawił WordEditem i zamienił np: Dirt na Pochodnie i jak wchodzisz na tego zlagowanego chunka to łapiesz laga :>

Najlepiej wgraj mapę na MCEdit i zobacz co się w tym miejscu dzieje :>

r718w5.png

Opublikowano

Ok dodam że na mcedicie

Również są małe zacinki, nie takie duże jak w przypadku minecrafta że nic się zrobić nie da, normalnie można latać po 1-2 sekundach na mcedicie, dodam również że widać dziwne czerwony punkty na niektórych kratkach

Opublikowano

Expireience orby laguja server, (przekonalem sie na wlasniej skorze ^^_) jest na internecie plugin na wylaczenie tego gowna :D Poszukaj w google: "expirience orb distabled plugin''.

ePc0b.jpg
  • 1 rok później...
Opublikowano

Sprawa wyglada tak: wykupilem Serwer na serwerowni - jest ten sam problem, nic sie nie zmienilo. Czyli zmiana urzadzenia na ktorym serwer jest postawiony nie pomaga.

Ale zauwazyłem jedną ważna sprawe: Lagi sie pojawiaja w momencie kiedy ktos wbija na serwer. Gralem 3 dni samemu na serwerze. Chadzac po tym zlagowanym terenie nie bylo

zadnego problemu. Wbila jedna osoba na serwer od razu przebywajac na tym terenie powstaly lagi. Kiedy wyszla - lagi ustapily. To samo sprawdzilem z inna osoba. Jest identycznie.

Kiedy tylko ktos wbija teren sie zacina. Na serwerowni jest identycznie. Caly inny teren dziala bez zarzutu. Kiedy jestem sam nie ma zadnego problemu jakby teren był całkowicie w porządku. Kiedy z kolei ktos wbija a ja wyjde, takze nie ma lagow.

Pojawienie sie drugiej osoby je jakby aktuwuje i ma to zwiazek tylko z tym terenem. Co jest nie tak? Potrafi ktos pomoc? Usunalem query serwer, zmniejszylem ilosc slotow, white-list. Nic nie pomaga...