Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem pc

credin92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moim pc natomiast gram sobie w grę silkroad online i po jakis 1-2h albo 30min komp sie zawiesz i sie sam resetuje albo jest taka zawiecha później sie odwiesi i sie grfa zmienia grafika: GeForce gt 430. mam zainstalowana taką a instalowalem msi coś tam.. czemu sie zmieniło? i wgl takie zawiechy i reset kompa sam..

Proszę o pomoc +

SharpMind / Byczeq

Opublikowano

Może ci sie przegrzewa? , sprawdź napięcia i temperature, i jak możesz podaj PEŁNĄ specyfikacje komputera.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Zasilacz ci padł podaj napięcia sprawdz w Everest

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Everest Full pokazuje dokładnie sprawdzałem na złączy takie same jak w Evereście

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Kurde, kabaret :D

Diosminex:

blink.gif OMG po czorta tu CCLEANER ?

mario22455

Napięcia zasilacza nie sprawdza się programem tylko czujnikiem.

_____________Walo :

blink.gif

FoxRox

Yeaaa \m/ jedyny mądry cool.gif

To daje wyniki tylko na przegrzewanie pamięci.

Credin

Czy to są samoistne resety że komputer się zawiesza i reset?

Nie pojawia się Blue Screen (niebieski ekran z literkami laugh.gif ) ?

Ale na początek gdy się zawiesi komputer, odłącz kompa od prądu (możesz listwe )

i dotknij leciutko karty graficznej i czy jest gorąca, parząca.

Najlepiej w 2 ręce trzymaj jakiś worek aluminiowy bo właśnie nie pamiętam czy karta graf. wytwarza napięcie cool.gif

+ Obejrzy płytę główną czy nie ma takich wypustek, wylanych kondensatorów .

kondensatory[111].jpg

Jeśli jest takie coś na chociaż jednym z nich, PISZ OD RAZU !!

Opublikowano

Jak po czorta CCLeaner?

Nie wiem czy ty wiesz, ale przecież dzięki niemu usunie on te niepotrzebne syfy .. Może akurat trafi na tego złośliwego wirusa, który mu tak przeszkadza. ?

OndteAw.png

Opublikowano

O tak dziwnym trafem magiczny CCleaner trafi na wirusa powiedzmy taki Sality (najgroźniejszy wirus) cool.gif

I go DELETNIE cool.gif

Myślisz że wirusy napisały głupki po 9 lat ?

One mają swoje pliki wszędzie, system32 windows appdata, temp itp.

Opublikowano

O tak dziwnym trafem magiczny CCleaner trafi na wirusa powiedzmy taki Sality (najgroźniejszy wirus) cool.gifI go DELETNIE cool.gifMyślisz że wirusy napisały głupki po 9 lat ?One mają swoje pliki wszędzie, system32 windows appdata, temp itp.

Od tego jest ten problem?

Tylko głupiec będzie robił format systemu, i tylko głupiec rozwiązuje problemy formatem.. Więc trzeba próbować wszystkiego..

Może akurat na niego trafi? Nikt nie powiedział, że nie jesteśmy w 100% pewni. Dobrze wiemy, że trzeba bawić się

życiem i również próbować wszystkiego, nie trzeba się spinać. A jak to by nie pomogło, to jest wiele innych sposobów.

OndteAw.png

Opublikowano

Hehe, nie rozśmieszaj mnie ok ?

A czy ja mu coś powiedziałem o formacie ? O reinstalce ?

A tak wgl.

Gdyby miał Sality to by nie włączył np. CCleanera, nic by nie włączył :)

Sality blokuje dostęp do plików .exe i nie można ich włączyć, i najczęściej kończy się formatem :/

CrapCleaner (pełna nazwa) to program do oczyszczania rejestru, usuwania plików, zarządzania autostartem, i to na pewno nie usunie żadnego wirusa cool.gif

Opublikowano

Procek Ci się przegrzewa pewnie i się dlatego wyłącza najlepiej programem "Everest Ultimate Edition" sprawdź temperaturę jaką masz jak pograsz z 5 min w jakąś gierkę na wyższych wymaganiach.

Jak Ci się ta grafika zmienia, może używasz jakiś cheatów lub obejść do gry? Być może dlatego też tak kiedyś miałem.

obraz24.png

Opublikowano

Temperatura w evereście <hahahahaha>, a czujnik podpięty masz?

Dokładniej byłoby termometrem zmierzyć.

Ale weźcie, nie tak mocno.

Opublikowano

No to niech sobie zmierzy termometrem, albo jak ma wyświetlacz to ma pewnie też czujnik i niech go sobie pod radiator włoży koło procka, co ty chcesz od everesta? U mnie nie ma jakiejś dużej różnicy pomiędzy temp. w everest, a tą z czujnika.

obraz24.png

Opublikowano

Parametry Komputera:

Genuine Intel® CPU

2140 @ 1.60GHz

1.60 GHz, 1,00GB

Rozszerzenia adresu fizycznego

Nigdy tak nie miałem od pewnego momentu tak mam;/

Gdy byl wymieniany zasilacz i dysk twardy

Karta graficzna ciepła nie parząca ale komp chodizł jakies 2-3h.

Ja tylko tak mam ze zawiecha albo reset jak mam odpalaną grę a jak np. siedzę na necie to nic nie mam.

Komp po 2h średnio 35stopni.

Karta graficzna była wymieniana jakis miech temu

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7a5eb11cedd82c41

Link ze zdjęciem który przedstawia wymagania sprzętowe gry ciągle tak samo bylo i nic nie miałem od kilku dni lipa...

SharpMind / Byczeq

Opublikowano

Oł maj god angry.gif

Czy wy niepoważni ? :D

Napisałem prosto:

kondensatory[111].jpg

Jeśli nie chce Ci się ruszyć dupy rozkręcić blaszaka i sprawdzić, to Okej .

Niech ci wybuchnie ( MOŻLIWE !!) i pójdzie w p*zdu .

Sorry, że się tak wyrażam, ale muszę jakoś poruszyć, bo może włączyć komputer i PUFF !

nic nie wiadomo

i Po kompie + możliwy jakiś wypadek .

Jeśli są napuchnięte te kondensatory (te beczułki cool.gif) to nawet nie włączaj kompa, tylko od razu bierz lutownicę kup nowe (lub daj do serwisu) i wymieniaj.

I czytaj:

Wymiana kondensatorów .

No chyba że nie ma to będzie test RAM-u programem Memtest + S.M.A.R.T (test dysku twardego)

Opublikowano

Nie sprawdzałem jutro to zobacze ale jestem pewny że tego nie ma bo to od plyty głównej a on była wymieniana.

SharpMind / Byczeq

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...