Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Darmowa Domena .tk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj chciałem wam pokazać jak zrobić sobie domenę za darmo(nie domenę typu naszanazwa.nazwanaszegohostingu.pl)domaną jest np.naszanazwa.pl

więc wchodzimy na

dot.tk

pojawi nam sie taka strona:

post-352786-0-45832200-1316865743_thumb.jpg

w okienku oznaczonym czerwonym kółkiem wpisujemy nazwę strony jakąchcieli byśmy mieć(uwaga ale bez rozszarzenia np.pl bo ta strona nam da domenę .tk)

dajemy GO

potem pojawi nam się taka stronka:

post-352786-0-55351700-1316944059_thumb.jpg

w okienku zaznaczonym czerwonym kółkiem(tym1)wpisujemy nazwę strony na jaką ma nam linkować(naszą grę np.naszanazwa.ugu.pl)

i wybieramy ważność domeny(po jakim czasie ma nam wygasnąć od 1 miesiąc do 12miesięcy)

po czym klikamy zapisać się lub kontynuuj bez rejestracji(zarejestrowani użytkownicy mogą za darmo odnawiać domenę)

(napisałem w tym dziale gdyż chciałem pomóc graczom, którzy stworzyli swoją grę ale nie chcą płacić za domenę)

dobrytom.jpg
Opublikowano

ja tak robię. potem mi się wyświetla gdzie ma być opublikowane czy coś i ja sobie wybrałem jedną z tych opcji pisało connected a potem succesfully i tak dalej jak chce wejść na stronę to mi wyskakuje jakaś stronka i pisze że nie znalazło.

I tam nic się nie dzieje jak pisze succesfuly tylko jest takie kółeczko i jak ono znika to się nic nie dzieje.

a12cd1fa72f4efee9e9c6c4b105d8e65.jpg

Opublikowano

@ILoveLC

tutaj chodzi o to że się możesz zarejestrować przez jakiś serwis np.google

możesz też wybrać funkcję email i wtedy musisz aktywować email

Pozdrawiam

DobryTom

dobrytom.jpg
Opublikowano

w 2008 roku już na tym powstawały fora o metnie to jest stare ale nawet dobre

Opublikowano

@up

Nie wiem dlaczego(niedawno się o tym dowiedziałem) ale spróbuj bez powiązywania kont(potwierdzenie poprzez email)

(mi jakoś poprzez google działało)

Pozdrawiam

DobryTom

dobrytom.jpg
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

siema ma pytanie bo nie jestem pewnien

1. to jest w 100% darmowe przez caly czas?

2.to tylko jest najwyzej na 12 m-c czy mozna ciagle opdnawiac?

1. Tak

2. Nie wiem ;x

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

domena to jest adres strony, domeny pod pina się pod hosting(serwer), więc aby mieć domenę to potrzebujesz też i serwer. Jeśli masz serwer to możesz na niego wrzucić pliki

Opublikowano

ale tak wgl na czym to polega ?

mozesz miec strone np. najlepszgra.tk

tzn ze mozesz wrzucic na serwer wlasne pliki ?

Jeżeli np. masz stronę na free hoście to zamiast np. Nazwa_Strony.yoyo.pl możesz mieć nazwa_strony.tk

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

• 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Topic = Owszem mozesz ja zalozyc za free lecz nie zapominaj iz nie wolno handlowac domena za free, jesli nie bedzie ilus tam wejsc w ciagu 90 dni. Domena przepada.

Up = Musisz kolego DNSY sobie ustawic pod hosting , o ile wogole go posiadasz. Jedynie mozesz ustawic URL Forwarding lecz nie polecam tej opcji.

Status sie odnawia chyba 10 dni przed wygasnieciem. Oczywiscie o ile byl ruch na stronie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czemu to nie działa? niby zarejestrowałem, wpisywałem adres i gdy klikam piszę że podana strona nie istnieje. Robiłem tak z kilkoma różnymi stronami i nic.

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...