Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]ściąganie paczki z portami do FreeBSD 7.2 (32bit)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :rolleyes:

mam problem gdy zainstalowałem Freebsd7.2 i przechodziłem do etapu ściągnięcia paczki z portami komendą

fetch ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/ports/ports.tar.gz wyskakuje mi "No Address Record"

portsnap fetch extract też nie działa

gdy wpisuje ping google.pl wyskakuje mi "Host name lookup failure"

zmieniałem też karte sieciową i nie pomogło

mam neta przez kabel

server stawiam hamachi

robiłem zgodnie z poradnikiem

http://www.mpcforum.pl/topic/140267-mega-tutorial-jak-postawic-od-podstaw-serwer-metin2/

a gdy pobrałem paczkę na kompie i chciałem dodać przez filezille wyskakiwało przy logowaniu connection refused

a przez putty keyboard-interactive authentication.

proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu

za pomoc++++ :P

Opublikowano

Ustaw Twoją kartę sieciową w VPC gdyż maszyna niema internetu :) Ewentualnie wrzuć porty przez FTP.

używam virtualBox ustawiłem z karty hamachi na swoją i też nie działa a do ftp nie mogę sie zalogować pisze connection refused

Opublikowano (edytowane)

powtórz instalacje od nowa musi działać coś źle zrobiłeś prawdo podobnie nie skonfigurowałeś połączenia serwera adresu ip dlatego nie możesz się połączyć aby freBsd sam se pobrał porty

Edytowane przez tidu
Opublikowano (edytowane)

powtórz instalacje od nowa musi działać coś źle zrobiłeś prawdo połączenia nie skonfigurowałeś powleczenia serwera adresu ip dlatego nie możesz się połączyć aby freBsd sam se pobrał porty

też tak sądzę w instalacji FreBSD błedu nie popełniłem więc na pewno coś jest w konfiguracji tylko nie wiem jak ustawić :O

nie wiem czy zbierasz + czy - ale się należy :rolleyes:

Edytowane przez yahor244
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...