Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z patchowaniem wowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pobralem wlasnie podstawke wowa 2.0.0, zainstalowalem , pobralem dodatek TBC, zainstalowalem. Pobralem patcha 2.4.0 i gdy go instaluje na koncu wyswietla sie to - The file "E:\World of Warcraft\WowError.exe" could not be renamed to "E:\World of Warcraft\WowError.exe.Trash". (ConflictManager::ResolveConflicts/3)

Reinstale nic nie dawaly, repair cos mi nie dziala. co robic?

Opublikowano

Odpal jako administrator.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Wlasnie tak robilem. Wowa zainstalowalem odpalajac jako admin. Jak instalowalem TBC to mialeem ten sam error z kilkoma plikami ze nie moglo zmienic nazwy np. z Wow.exe na Wow.exe.trash. Odpalilem instalator TBC jako admin i wszystko bylo OK. Ale co innego z patchem, odpalenie jako admin tego patchowania nic nie daje, nadal jest errror. Ale leci + za checi.

Opublikowano

Dziwny błąd, pierwszy raz się z nim spotykam, notabene, ale spróbuj usunąć folder WTF oraz Cache. W przypadku gdy to nie pomoże, powałkuj zaporę windows, aby wszystko było odblokowane, ściągnij NAJNOWSZE sterowniki do karty SIECIOWEJ. Próbuj.

userbarwb.png

Opublikowano

Mysle ze sterowniki do karty sieciowej nie powinny miec z tym nic wspolnego. Patcha pobralem z MPC (patch 2.4.0) i tylko zainstalowac trzeba bylo, wiec raczej nie wymaga to uzycia sieci (moj net to neostrada :D). Zaraz reinstala zrobie bo juz zaczelem mieszac w plikach i zobacze te inne sposoby ktore mi podałeś.

Opublikowano

Żebyś się nie zdziwił z tymi sterami karty sieciowej...

Kupiłem nowy ram, w wowie po paru sekundach zacinało mi całego kompa. Ściągnąłem poprawkę do karty sieciowej i błąd już nie występował. Łyso? Czasem rzeczy które wg ciebie nie mają wpływu na coś mają z tym więcej wspólnego niż sam wow.

userbarwb.png

Opublikowano (edytowane)

Wlasnie w wowie. Wiecuzywalo wtedy sieci, ale sprobuje. A wracajac do temetu, usunelem te 2 foldery i błąd nadal wystepuje ;/. Zaraz zobacze te sterowniki. A co z tymi zaporamI? mozesz mnie barzdiej naprowadzic co mam robic? Mam windows 7.

Co do sterownikow, podczas instalacji mam error. Moze pobralem zle? Dasz jakis link do dobrych? Moj system to ; Windows 7 Ultimate 32 bit

Edit : uzywac realtek czy czegos innego?

Edytowane przez makar2145
Opublikowano

Odpal mój komputer i w pasku adres wpisz: Panel sterowania\System i zabezpieczenia\Zapora systemu Windows\Dostosuj ustawienia i wyłącz zaporę

userbarwb.png

Opublikowano

Dobra, możesz nie instalować sterów od sieciowej, znajdź folder WoWa, kliknij prawym i odznacz "tylko do odczytu".

userbarwb.png

Opublikowano

stery zainstalowalem, teraz patchuje sie, juz koncowka jak nie bedzie dzialac to zrobie te ''Tylko do odczytu''. ALe czy to pomoze? Co to daje i do czego sluży?

no klikam PPM ale nie ma takiego czegos jak "Tylko do odczytu''> Pamietaj ze mam windows 7... Wiec jak to ''odznaczyc'' ?

Wzielem PPM,>Wlasciuwosci>Udostepnianie i poklikalem tak zeby bylo udostepnione wszystkim, moze to cos da

Opublikowano

PPM->Właściwości ogólne i na dole masz atrybuty i odznacz Tylko do odczytu.

Masz SpyBota Search & Destroy? Jak tak to go wyłącz.

userbarwb.png

Opublikowano

Zrobiłeś to co wyżej napisałem?

Jak masz skrót WoW na pulpicie to PPM na niego -> Właściwości-> Zgodność i zaznacz Uruchom jako administrator, zastosuj i odpal patcha.

userbarwb.png

Opublikowano

Sory ze tak nie odpisywalem bo obiad mialem. A co do tego czy to zastosowalem, to owszem ale cos jest chyba nie tak

Bo tam zaznaczam we wlasciwosciach ''tylko do odczytu'' i mozna tak : Fajką ; Pustym Kwadracikiem ; lub kwadracikiem wypelnionym w srodku. Lecz problem w tym ze co bym nie dal, to i tak po wylaczeniu wlasciwosci i ponownym wlaczeniu jest nadal ''Wypełniony kwadracik''. (Klikalem zastosuj). Jak ma byc wgl zaznaczone?

Opublikowano

Masz zaznaczony skrót do wow.exe jako odpal jako administrator? Jak tak to teraz może spróbuj repair.exe odpalić jako administrator i naprawić pliki gry.

Jak to nie pomoże to wysiadam, potrzebujemy świeżej krwi w temacie.

userbarwb.png

Opublikowano

Uzylem mozgu, poszperalem na zagranicznych stronach i doszedlem do ROZWIAZANIA!!!! Zresetowalem komputer i uruchomilem w trybie awaryjnym + sieć. Dzieki temu programy tupu antyvir nie blokowaly. Tylko 1 odpowiedz w googlach i to na zagranicznycznym forum byla dobra. Dzieki za checi :]

Opublikowano

Antyvir... Ehh, myślałem, że przerabiając to tyle razy już nie muszę się martwić o to że ktoś nie wyłączył AV. No cóż, czuję się zawstydzony.

userbarwb.png