Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie apropo certyfikatu który wygasł na sored wie ktoś może kiedy go odnowią bo chciałem założyć serwer ale się teraz boję. Czy jest możliwość że jak sie połącze z serwerem to ktos nakompa mi wejdzie itp. jestem nieogarnięty w tych sprawach ale kumpel zakłada i on też nie chce założyć. Z góry dzięki.

PS. Pisałem do nich maila pisali zeby sie nie martwic ale czemu nie odnowią certyfikatu nie rozumiem.

plasterek96.png
Opublikowano

Ten komunikat jest już dość spory czas. Mój kolega ma już konto na soredzie ( serwer ) 3 miesiącę, loguję się normalnie i nic się nie dzieję. Skoro napisali, że nie ma co się martwić może i mają rację, jednak i tak każdy może być przestraszony o utratę danych, więc powinni raczej dbać o graczy i to zaaktualizować. Napisz do nich coś w stylu, że jeśli nie zaaktualizują, to wiele graczy nie kupi u nich serwera, w tym ty. Może kasa zmotywuje ich do pracy nad odnowieniem certyfikatu ;)

Opublikowano

Jest trochę takich serwerów. Osobiście kupiłem za 50 zł, 10 osób bez pluginów i cb, pełno lagów. Osobiście nie polecam. Człowieku patrz :

Po co kupować specjalnie do mc? Jak na 250 slotów możesz za 250 zł kupić / m.

Sprawdź oferty : kimsufi.pl

Można ile chce się serwerów, tylko trzeba putty ogarnąć.

Opublikowano

@up

Ja miałem kiedyś serwer na soredzie. Wszystko ładnie działa -.- Nawgrywałeś jakiś śmieci to się nie dziwie, że 10 osób i lagi.

Serwer był freebuild, 2gb ramu i uciągał spokojnie 40 osób bez lagów z wyłączonymi mobami i z około 20 pluginami. Pod koniec serwera mapa miała 600mb, bo po miesiącu dopiero zaczęły się lagi i nie kontynuowałem.

Opublikowano (edytowane)

Napisalem maila pisż że dziś wieczorkiem ma być ten certyfikat ale teraz nie wiem kimsufi.pl czy sored.pl a s.mycraft.pl serwery na czym stoją nie na soredzie?

Edytowane przez KapuSciany
plasterek96.png
Opublikowano

Rafor napisałem że CB nie było, czyli CraftBukkit, modów 0 ;< Po prostu nie ogarnięta serwerownia.

KimSufi jest z OVH w 100%, także masz tam pewność że wszystko ok. Tam się najbardziej opłaca.

Serwery mycraft zależy, nie wiadomo ;d. Chyba na CSRV, ale nie wiem.

Opublikowano

serwery z mycraft maja całego dedyka z ovh którego finansuje SoRED do co tematu już kilka razy było to że nie mieli certyfikatu - pisali że już nie będzie a po 1-2 tygodniach był

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...