Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy komputer nie daje rady?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich ;) Mój komputer to:

procesor 2x 2,6 GHz

2 GB RAM-u

GeForce 8400 GS 256mb

komp już ten troche ma i błagam was nie piszcie mi odpowiedzi w stylu: lepiej ulepsz kompa, kup lepsze częsci.

Do sedna:

Dołądowałem sbota i odpaliłem 3 clienty na raz na sbocie. Chodziło wszystko sobie dobrze przez jakies 72h aż nagle trach, kondensator na karcie graf. pękł (mówie sobie może ze starości) kupiłem nową identyczna karte graf i to samo, ze 4 dni non stop 3 clienty bocone i komp już nie wykrywał karty graf. Wimieniono mi karte na inną (nowa tą samą). Myślicie że tak karta sie po prostu przegrzała?

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano

Mogła sie spalic miałem tak samo z stara kartą Grafa mi nie dawała rady i sie spaliła. Ja mam Karte ATI bla bla bla..... nie znam sie na GeForce ale mówie jak było to u mnie.

speed.io.png

14119.gife9f7689074319b8d.jpg

18706.png

6077.png

PrincessStar.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Masz za mało pamięci graf. :) twój kondensator poszedł w las ponieważ nie mógł wytrzymać nagromadzonego napięcia (a potrzebował duuuuuuużo prądu) więc dawał z siebie 100%.... nie chce

Cie martwić czy coś, pisałeś żeby nie gadać "ulepsz kompa", ale ja na twoim miejscu kupiłbym nową kartę graficzną :) Jak chcesz mogę ci pomóc w dobiorze części :)

@Dodam że ja miałem kartę 7600 GS (czyli dużo słabsza od twojej) i dawała rade ledwo na dwóch (były takie lagi że musiałem DOSŁOWNIE 7 min. czekać YouTube mi się załaduje (strona))... teraz mam Kartę GeForce 240 GT 1 GB i śmiga jak ta lala (3 chodzą z placem w nosie)

Edytowane przez dorczu

*SYGNATURA KTÓRA BĘDZIE ODPOWIADAĆ MAJKELOWI*

Opublikowano

Owszem zmniejszy się :) ale nie wiem czy na 300x200 dasz rade cokolwiek zrobić xD spytam z ciekawości, jaką masz teraz rozdzielczość ustawioną?

Opublikowano

bot wszystko robi.. Teraz mam wlasnie ta mala rozdzielczosc 300x200 i komp chodzil praktycznie normalnie z 3 silkroadami odpalonymi w tej rozdzielczosci.

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano

Więc jeżeli ci to nie robi to proponuje zostawić to w takiej postaci :)

A co do głównego pyt. *Tak komputer nie daje rady* :)

Krótko mówiąc, jeżeli chcesz iść na fw itp. to szykuj się na masakryczne lagi albo na kupno nowej karty :) jak już powiedziałem

wcześniej chętnie pomogę ci znaleźć kartę graf. :)

Opublikowano

No to mam rozumieć że lagi nie przeszkadzają tobie w grze? :) wiesz ja tam nie mam cierpliwości do lagów :)

Więc skoro odp. została udzielona na pyt. z uzasadnieniem to myślę że można temat zamknąć :)

Opublikowano

moze nie było wtedy za dużo ludu na FW... Jakby mocno lagowało to bym skończył zabawe bo nie lubie jak mam duże lagi

niewymiarowa sygnatura

• 2 tygodnie później...