Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Storzenie nowej gry :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

nie będę się rozpisywał i przejdę do rzeczy - chcę zrobić grę przeglądarkową. Niestety nie mam pomysłu na temat takiej gry :P wydaje mi się, że wszystko jest już wykorzystane i nie wiem na jaki temat grę można zrobić. Poszukuję głównie ogólnego zarysu takiej gry. Tzn. ktoś kiedyś chciał stworzyć np. plemiona no to wiadomo jaki jest ogólny zarys - mamy wioskę, rozbudowujemy, możemy zdobywać więcej wiosek, łączyć się w plemiona, podbijać wrogów etc. etc. I czegoś takiego potrzebuję :) Najlepiej piście na PW używając tematu "Propozycja na grę przeglądarkową".

Z góry dziękuje za WSZYSTKIE propozycje.

Pozdro

P.S. bo zapomniałem o najważniejszym - jeżeli wybiorę właśnie Twój pomysł to oprócz bonusów w grze jest możliwość, że będziesz dostawać część zarobionych pieniędzy :)

pozdro

Opublikowano

@up

Nie baw się w moda... Kolejne tematy = warn

@top

Zależy od twoich zainteresowań. Ja tworzę grę, której nigdzie indziej nie widziałem (tematyki nie zdradzę). Stwórz jakąś wyścigową z podziałami: motory, samochody, ciężarówki lub jakąś z wojenną np. z drugiej wojny światowej. A jak potrafisz robić w flash to może jakiś multiplayer w flash (Happy Harvest, Pet Party) ;)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

ja mam silnik traviana jeszcze mi tylko brakuje domena na serwer a silnik moge spolszczyć :)

no to można się coś dogadać ;D zara napiszę na PW.

@krycha1996 - zainteresowań to ja mam dużo ale zauważ, że większość pomysłów jest wykorzystana ;] chociaż w sumie właśnie wpadłem na 2 nowe ;P

Opublikowano

@up

To fajnie, że znalazłeś jakieś 2 fajne tematy. :)

Też myślałem, że szybko skończę robienie mojej gry, ale najpierw format a potem usunąłem bo mi się lay nie podobał... A teraz? Mi się za bardzo nie chce.. ;d

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Specjalista
Opublikowano

Hymm,

Jakoś może przygodową.

Mamy swojego ludzika bijemy mobki, zdobywamy expa, robimy questy.

Na 100% musiałbyś tutaj w dużym stopniu zastosować flesh, js, z tego co mi wiadomo.

Ważna jest oprawa graficzan co przyciąga graczy :)

Oczywiście gra taka że po mapce chodzimy sobie ludzikiem widzimy tak jak by w 2d+ animacja ;]