Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Kupno serwera VPS.

MonsterWarriorX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ponieważ powstaje dużo postów na temat:

"Jak założyć serwer na exone.pl ?" "Jak kupic serwer?" itp... więc postanowiłem napisać prosty Tutek.

Miłej Lekturki ;D

Po Pierwsze zacznijmy od tego czym jest serwer VPS:

VPS (ang. Virtual Private Server) - Jest to podział maszyny, jaką jest serwer, na kilka mniejszych, wirtualnych.

VPS umożliwia pełny dostęp do konta root. Do zarządzania VPS-ami najczęściej wykorzystuje się oprogramowanie Xen, VMware, FreeVPS, Virtuozzo, OpenVZ.

Pkt.1. Wstęp: Wchodzimy na http://www.exone.pl

( polecam ten hosting ponieważ według mnie jest on (chyba) najlepszy i najtańszy ) zakładamy konto i podajemy swoje właściwe dane, właściwy PESEL.

Pkt.2. Wybór VPS'a: Wybieramy serwer VPS jaki nam pasuje, standardowo dla nie więcej niż 5 botów,

czyli o najsłabszych wymaganiach. kosztuje 19zł. Ale tu jest właśnie pewien haczyk. Ponieważ sam serwer kosztuje 19zł ale z oprogramowaniami,

na których raczej nie da się postawić botów więc możemy wydać dodatkowe 19zł i kupić VPS od razu z licencją na Windows XP. Razem wychodzi 38zł.

Można też próbować instalować własnego windows'a przez wirtulany napęd. Ale z tym jest dłuższa zabawa.

Pkt.3. Zapłata: Gdy już wykonamy Pkt.2.

Wyskoczy okienko z płatnością tak zwane dane do druczku. Należy je wpisać w druczek przelewowy w najbliższym banku,

można też wysłać sms'em ale płacimy 2x więcej. Przelew korzystniejszy.

Pkt.4. Ustawienia: Gdy dojdą nam pieniądze i serwer będzie miał już zainstalowane oprogramowanie Windowsa XP.

Wchodzimy do niego przez pulpit zdalny standardowo Start-->Wszystkie programy-->Akcesoria-->Komunikacja-->Podłączenie Pulpitu Zdalnego.

Dane do pulpitu zdalnego otrzymamy na e-mail, który podaliśmy podczas rejestracji. Gdy wejdziemy na serwer ustawiamy wszystko tak jak w naszym komputerze tzn.

ściągamy naszego Bota i potrzebne programy do niego np. net Framework 3.5 a także WinRar. Ustawiamy Bota i cieszymy się z zarobionego Uridium,

i nie przepłacania za prąd a także ogólnej radości biggrin.gif.

Gdy na komputerze przebywa więcej niż 1 osoba polecam zrobić konta użytkowników. Robi się je w Panelu Sterowania, żeby na nowo utworzonym koncie ściągać

różne rzeczy i móc je instalować należy dodać użytkownikowi "Prawa Administratorskie".

Pkt.5. Wyniki: Jeśli używamy BioBot'a i mamy powiedzmy Vege/Golca FS na złotku otrzymujemy jakieś 2k uri/h w przeciągu 24h ( jednej doby ) dostajemy 48k Urki +. W przeciągu 1 miesiąca wynik bardzo miły ;D 1.440.000 Uridium.

Używanie KBot'a jest to 40k urki na 12h czyli na 24h ( jedną dobę ) dostajemy 80k Urki Miła sumka biggrin.gif a przez miesiąc można wyciągnąć 2.400.000 Uridium.

Na KBocie dostajemy o 1kk Urki więcej a więc jest to potężna dawka uridium dla naszego konta. biggrin.gif

Można jeszcze skombinować to z Podwajaczem skrzynek bonusowych tak więc wynik zbierania będzie x2 Bardzo zachęcająca sumka Uridium. biggrin.gif

Nie licząc energii do wrót biggrin.gif przez miesiąc takiego bocenia na 100% macie złożoną 2x Alfe 2x Bete i 1x Gamme.

Do tego łącznie około 1kk Amunicji Elitarnej x2, x3, x4, Sab'u.

Wiem że poradnik wykonany w sposób prymitywny no ale starałem się, wiele tu nie ma do tłumaczenia ale są ludzie którzy nie rozumieją takich rzeczy...

Liczę na drobne Lubię to :)

^^

Copyright by MonsterWarriorX

All rights reserved.

Opublikowano

Z chęcią bym napisał... ale nie wiem jak robić z .iso ;p

Jak ktoś wie jak to niech napisze mi na PW to dodam to do tutka i oczywiście napisze że tut o instalacji .iso był jego...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...