Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, pobierałem zawsze dane z tibi na temat many za pomoca cheat engine, ale teraz gdy pobieram dane to one po wyłaczeniu klienta się zmieniają i mam pytanie jak pobrac żeby sie nie zmieniały. Dzieki za odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

Pomocne może być dla ciebie hasło "Multi Level Pointer", w toutorialu CheatEngine, o ile z takiego korzystałeś, jest to bodajże 8 czy 9 punkt.

Do odczytania wartości, przyda ci się UDF NomadMemory.au3 w nowej wersji, z PointerSupport.

Ważna wskazówka:

Offsety zawsze zapisujemy od końca.

Opublikowano

Od ostatniego update'a wprowadzili do każdego adresu baseadress i teraz jest z tym więcej jebania;/ i np: mi się to psuje co jakieś 3 dni i nie czyta adresów ale tak poza jest git.(to chyba zależy od tego jak mi się komp odpala bo po resecie czasem jest ok odrazu) :)

Tu masz includa do baseadress:

To jest ukryta treść, proszę

a tu żebyś wiedział jak uzyc

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

Dzieki loku za odpowiedź, ale nie wiem za bardzo czy mam te bassadress dodac do nomadmemory czy tez nowy plik zrobić z tym bassadres i jak zadeklarowac zeby czytał mane zebym nie musiał zmieniac co chwile

Opublikowano

@up teraz nie wiem czy sie zbijasz czy co:D?

@2up musisz do pierwszy spoiler dodać do nomadmemory.au3 (wklej sobie gdzieś na poczatku)

http://code.google.com/p/tibiaapi/source/browse/trunk/tibiaapi/Addresses/Versions/Version910.cs

tu masz adresy z tibia9,1 masz tam mane hp i cala reszte

#include <NomadMemory.au3>

$PID = ProcessExists('Tibia.exe');łapie procs

$MO = _MemoryOpen($PID);i go otwiera

$BaseAdress = _MemoryGetBaseAddress($MO, 1);tu ci wylapuje basadress

MsgBox(0, '', $BaseAdress);baseadress

$PlayerHealth = 0x7e2cd4 - 0x400000 + $BaseAdress;hp - czyli jego adres

$HP = _MemoryRead($PlayerHealth, $MO);czyta z pamieci gry ilosc hp (dodaj ta linijke w petle i masz czytanie adresu w kolko)

MsgBox(0, '', $HP);a tu ci go pokazuje

lub zrób sobie oddzielny include :D juz go zrobiłem musisz tylko dodać go do: Autoit>include>Tibia_Adresy.au3

i masz tu wszystko zadeklarowane:)

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Przeczytałem wszystko dokładnie i stosuje się do tego ale nie wychodzi mi to. Wydaje mi się, że cipsoft znowu coś namieszał. Ogólnie po jednym z ostatnich update'ow długo nie było żadnego bota bo było ciężko je dostosować. Chyba jednak zwykły szarak jak ja już sobie sam nie zrobi leczenia :P

Opublikowano

Aby w ogóle dało się skompilować ten kod musiałem dodać wartość do zmiennej $open oraz usunąć przecinki na końcu niektórych linijek. Mimo wszystko zwracana wartość jest równa 0. Vertek, czy jeśli masz trochę czasu mógłbyś się jeszcze temu przyjrzeć? Wersja klienta 9.44

Opublikowano (edytowane)

A mógłbyś podać kod od include'ów aż do msgbox'a gotowego do kompilacji zwracającego wartość hp bądź many?

Widzę, że jesteś w temacie to może orientujesz się czy jest możliwość przenoszenia przedmiotów np, kamieni z plecaka do ręki? Taki ammo refill ;)

Z góry dziękuję

Edytowane przez Niecek
Opublikowano

Ok, refill ammo jest w dalszym planie. Teraz jednak chciałbym zrobić auto healing ale stosując poniższy kod zwraca mi wartość 0. Twojego kodu bez usuni ecia przecinków na końcu linii oraz dodaniu $open = _MemoryOpen($tibia) nie da się nawet skompilować

• Dodaj nową pozycję...