Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie expić?

quakezord

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, aktualnie gram czarodziejką, mam 20 lvl. Problem jest w tym, że ciężko znaleźć kogoś, aby ubił mi diablo (będę musiał czekać chyba na kumpla), ale zastanawia mnie, czy w ogóle się opłaca expić na poz. Normal? Podobno o wiele większy exp jest na Kosz'u i Hell. Piszcie co zrobić: expić na norm, czy czekać na kumpla, żeby zrobił mi Diablo i Baal'a.

Opublikowano

Siema, aktualnie gram czarodziejką, mam 20 lvl. Problem jest w tym, że ciężko znaleźć kogoś, aby ubił mi diablo (będę musiał czekać chyba na kumpla), ale zastanawia mnie, czy w ogóle się opłaca expić na poz. Normal? Podobno o wiele większy exp jest na Kosz'u i Hell. Piszcie co zrobić: expić na norm, czy czekać na kumpla, żeby zrobił mi Diablo i Baal'a.

Na takim lvlu to rzeczywiście na koszmarze z palcem w nosie potworki porozwalasz ^^

Ja jak grałem postaciami to nie grałem że ktoś mi przechodzi tylko sam expiłem a na diablo/balla szedłem koło lvla 35-42

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Nie znacie się nie mówcie.

Wybierasz jeden z trybów gry :

Szybciej się expi :

Szukasz hammera który ma min. eni, hoto, zake + dużo hp, niech on Ci rusha zrobi. Tzn robisz z nim te questy by przejsc do nastepnego aktu, tak do piekla robicie. Baal Quest polega na tym ze nie wchodzisz do portalu, i ktos kto ma 20-40 lvl zalicza baala, a ty stoisz w miescie z mniejszym lvlem i zalicza Ci quest. Pozniej do 25 expisz na diablorunach, od 25 do 60 bedzie Ci zapieprzal level w cholere na diablorunach, od 70 lub 60 BaalRuny jedziesz.

I musisz mieć dobry build, np. soso pod cold, fire, nova, lighting czy co tam chcesz.

Wolniej :

Tristruny

Tombruny

Ew. Mefistoruny

Diabloruny

I tak co każdy akt :<

Opublikowano (edytowane)

Nie znacie się nie mówcie.

Wybierasz jeden z trybów gry :

Szybciej się expi :

Szukasz hammera który ma min. eni, hoto, zake + dużo hp, niech on Ci rusha zrobi. Tzn robisz z nim te questy by przejsc do nastepnego aktu, tak do piekla robicie. Baal Quest polega na tym ze nie wchodzisz do portalu, i ktos kto ma 20-40 lvl zalicza baala, a ty stoisz w miescie z mniejszym lvlem i zalicza Ci quest. Pozniej do 25 expisz na diablorunach, od 25 do 60 bedzie Ci zapieprzal level w cholere na diablorunach, od 70 lub 60 BaalRuny jedziesz.

I musisz mieć dobry build, np. soso pod cold, fire, nova, lighting czy co tam chcesz.

Wolniej :

Tristruny

Tombruny

Ew. Mefistoruny

Diabloruny

I tak co każdy akt :<

Build mniej więcej taki:

20 - frozen orb

20 - cold bolt

10 - Shimmering Shield

20 - fire ball

20 - Meteor

10 - Fire Bolt

1 - static field

1 - telekinesis

1 - teleport

Składam bardziej FB, za chwilę walnę meteor i troszq Ice.

Tak btw. ma ktoś może chara 60lv+ żeby zrobić mi taxi na nigthmare od 2 aktu po baal'a na hell'u?:)

Edytowane przez quakezord
Opublikowano

Dobra już mam powyżej 25lvl'a, został mi do zabicia diablo, a spotkałem bardzo miłego gościa, który dał mi trochę niezłych itemów i zrobił taxi na hell. Niestety przez to, że quest się zbugował to właśnie dlatego nie miałem diablo. Na razie lecę na diarunach, więc to nie problem, mam tylko pytanie jaki jest najlepszy build na PvM np. do boss'ów?

Opublikowano

Zależy jakim lubisz grać.

Soso Fire, Light lub Cold.

Fire w 100% odpada do PvM, Light jest takie sobie, ale musisz miec min. eschute, coh, i inne bardzo drogie rzeczy.

Weź sobie najlepiej na zamieć ładuj, albo na orbke, oba są dobre PvM, i zrób sobie merca z infi ;x (akt 2, wez najlepiej na zamrozenie)

Opublikowano

Tyle, że mam już prawie 70 lvl, jestem na Hell'u i nie opłaca mi się kompletnie robić Cold'a... Poza tym jeszcze dwie esencje do token'a, więc mam czas. Macie może jakieś buildy pod Lightning? Widziałem, że dużo botów na tym leci i dobrze sobie radzą.