Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 8

Only Head Shot

Bd używać windows 8 po premierze polskiej?  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy bd u?ywa? windows 8 po premierze polskiej ?

• Tak jak najbardziej
      28
    • Nie wole ju? windows 7
      15
    • Nie u?ywam windowsa i nie zamierzam
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż jak ja i wiele innych was ciekawi kiedy bd premiera windowsa 8 opcjonalnie z moich doniesień data oficjalnej prezentacji windowsa była chyba zapowiedziana na 2012 rok ale może wy macie więcej informacji

mogę tu zamieszczać wszystkie info na temat windowsa 8

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

Ogólnie rzecz biorąc Windows 8 spodobał mi się.Na 32bit ani jednej zacinki, z firefoxem, gg i aimpem zabierał 900mb ramu.Jedynym minusem było to ze nie mogłem na nim uruchomić żadnej gry.Próbowałem ze zgodnościami i ni hu hu;/

Opublikowano

2up ma racje.Gdybym dał komuś starszemu albo mniej obeznanemu z komputerami nie dał by sobie rady z ogarnięciem win 8;0

@up dziwne bo ja miałem 32bit:)

Opublikowano

To nie jest ankieta jaki masz system tylko czy wolisz WIn 8 czy 7.

Masz link bo skrzynke masz full

http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/apps/br229516

To dziwne bo mi sie normalnie zainstalował;f

Opublikowano

no coś w tym stylu ja na razie bazuje na windowsie 7 ale jak wyjdzie windows 8 to oczywiście bd miał zamiar go używać już zakupiłem sobie monitor z dotykowym ekranem :)

@edit z tąd ja z tąd też pobierałem ale mi żadna wersja nie chciała się odpalić same błędy z debugerem jądra czy coś ^^:D

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

hmm dałbyś do tamtego windowsa link na pw zobacze w virtualboxie jak się prezentuje bym załączył ssy :)

Wejdź tutaj i poczytaj dokładnie co tam napisali:

http://www.sysprobs.com/guide-install-windows-8-virtualbox

Virtualbox wymaga dodatkowych ustawień. Najlepiej jakbyś pobrał najnowszą wersję Virtualboxa. Podczas tworzenia dysku wybierz format VHD a nie VDI ;).

Ja spokojnie odpaliłem na Virtualboxie wersję 32bitową a potem 64bitową. Obecnie mam na kompie zainstalowany fizycznie Windows Developer Preview :). Jestem z niego bardzo zadowolony i chętnie go zakupię ;). Microsoft solidnie się postarał.

Nokia może się cieszyć, że podpisała pakt z Microsoftem bo wypuszczą nowy system na smartphony i tablety. Ten system bedzie godnym konkurentem dla Andka dziurawego :).

jqeuR.png

Opublikowano

Jeśli cytując newsy z Komputer świat GRY.

Na Windows 8 będzie można grać w gry na Xbox 360... dlatego muszę zakupić :D

Opublikowano

Jeśli cytując newsy z Komputer świat GRY.

Na Windows 8 będzie można grać w gry na Xbox 360... dlatego muszę zakupić :D

Kolego nie opieraj się na KOmputer świecie bo to pseudo gazeta a nie sprawdzone źródło . Microsoft zaprzeczył tym doniesieniom ... nie bedzie takiej mozliwosci. Dlaczego ? Proste bo inaczej nikt by nie kupował gier na XBOX a juz nie wspomne o kupowaniu konsoli XBOX :).

Jeśli już to oni chcą połączyć XBOX LIVE z Games for Windows LIVE . CO nie oznacza , ze odpalisz gry z XBOXA..

Połaczenie XBOX LIVE i GFWL ma sprawić , że gracze na PC i XBOX beda mogli razem grac na serwerach :).

jqeuR.png

Opublikowano

XP juz przechodzi do muzeum -.- .

Też lubie go, ale nie można stać w miejscu trzeba iść z postępem.

Poza tym Battlefield 3 nie będzie obsługiwać XP :). Minimalne wymagania to VISTA.

jqeuR.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja oceniam 8 że to nie wypali jak 7... chociaż używam 7 i xp lecz znacznie lepiej pracuje się na xp... nie ważne że to stary system stare zawsze jest najlepsze

EXPmIpC.gif

Opublikowano

win 7 jest spoko co chcesz....win 8 to jeszcze zobaczymy ale jestem dobrej mysli;) moze ktos dac jakiegos CIEKAWEGO I DOBREGO LINKA na temat x boxa i gier z nim zwiazanych na win 8

Opublikowano

Jedyny zastępca XP to W7 na którego długo czekaliśmy wiedz W8 nie zastąpi nam W7 musimy poczekać .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...