Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemka wróciłem ^ ^ z dawką wiedzy o ca eu choc moim zdaniem jest bardzo mała Czas na snajperki bardzo duzy temat wiec troche minie az go skoncze. Tematy robie po to żeby ludzie wiedzieli co kupywac i chcialbym miec swoj temat przypiety z tutami. Nie będe pisał rodzinami tylko im nizej tym bron od wyzszej rangi.

M24 Ranga : icon_trainee.gif

M24 to jedyna snajperka w za gp na którą nie trzeba zadnej rangi.Wiadomo chyba każdemu że snajperka ta na hita nie zabierze chyba ze strzałęm w głowe. Broń jest jedna z najcelniejszych broni w grze.Przy scopie z bardzo wielkich odległosci mozemy trafic przeciwnika jesli cos tam tymi snajperkami umiemy grac.Wielka wada jest to ze to nawet nie jest snajpa automatyczna poniewaz strzela w normalnym tempie zabijajac na 2 hity ( no chyba ze ktoś jest obity) Osobiście lubie ta snajperke nic do niej nie mam bardzo przyjemnie sie nia gra piekne banki na kill creeku. M24 totalnie nie nadaje sie na SR ONLY na junk flea to mówie odrazu.trzeba trafic przeciwnika 2 razy przy normalnym strzelaniu nie full auto lecz ktos kto umie grac szybciej trafi kolesia 2 razy niz on cie raz co nie zmienia faktu ze snajperka sie gra dosc ciezko na takiej mapie jak Junk flea.

Wniosek : Snajperka dośc dobra dla początkujących poniewaz mozna nauczyc uzywania sie snajperskiego scope'a lecz ciezko cos zabic zanim oddamy 2 strzał przeciwnik prawdopodobnie ucieknie na mapach wiekszych jak Snow Valley. Jedynie jak grac to na wielkich <srednio-wielkich> mapach typu snow valley kill creek itp na all premited zeby przeciwnicy byli obici.

SR25 Ranga ": icon_private.gif

SR25 to snajperka z wysokim jak na snajperki fire rate co kwalifikuje tą snajperke do miana auto snajperki.Snajpa oczywiste ze bieze na 2 hity.Grajac nią na junk flea z elite modem dostaniemy napewno kicka jak za kazda snajperke automatyczna to sobie uswiadomcie.Snajperka ma przyjemn odgłos i napewno lepiej sie gra nia na junku niz M24. Na dalsze odległosci juz nie jest tak rozowo z trafieniem wiec zostanmy ze lepsza na dalsze odleglosci jest m24 z powodu precyzji. snajperka ma 10 strzałów w magazynku i nie przeładowywuje sie miedzy strzałami co najwazniejsze mozna trzymac przycisk myszy a snajperka bedzie strzelac < nie trzeba ciagle klikac> Możliwość customizacji.

Wniosek: Krótkie dystanse : SR 25 Dalsze dystanse : M24 Tyle.

MSG-90 Ranga : icon_private_first.gif

MSG-90 snajpa moim zdaniem pól automatyczna bo strzela wolniej znacznie od full automatycznych snajperek lecz strzela szybciej niz snajperki jedno hitowe. Na dalekie odległości srednie na bliskie tez z racji takiej ze bieze na 2 strzały.Na roomach z elite modem traktowana jednak jako auto snajpa. Taka mieszanka snajperek ktore opisałem M24 i SR25 czemu? M24 dodala jej celnosc a SR obnizyla jej fire rate. A DMG ma wieksze od SR25 a mniejsze od M24. taki mieszaniec celnosc i tak nie przyda sie tak bardzo poniewaz snajperka strzela nie zbyt szybko i bierze na 2 hity. Fire rate ma takie zmieszane jak napisałem. Możliwość Customizacji.

Wniosek: Dupny mieszaniec nie polecam kupywac tej snajperki.

L96A1 Ranga :icon_sergeant.gif

L96A1 to pierwsza narazie snajperka która bieże na 1 hita zazwyczaj strzały w nogi rowniez koncza sie zgonem co jest duzym +sem. Snajperka na początku nie jest łatwa do opanowania ale warto sie uczyc grac właśnie z ta snajpą scope nie zawsze ogarnia sie w 100% nawet jak ktos juz sie zapoznał z ta bronia scope jak nie ruszamy myszką lekko sie bedzie poruszac na boki no chyba ze abilates i ma sie skilla z recoilem.. -_- Snajpa ma 5 naboi i dość szybo ładuje sie po strzale.Zazwyczaj nawet z tłumiczkiem zabija na hita.Możliwość Customizacji . Z tą snajperka nie dostaneisz kicka na junk chyba ze zbyt bardzo ogarniesz a elite bedzie noobem.Na wieksze odległosci srednio-dobra poniewaz mozna byc pewnym ze trafiles a kolesia nie powali <tzw ślepak> a wogóle nie tak łatwo trafiac na wielkie odległości.Na junk flea jest dość dobra bije na hita czasem wleci jakis noscope czasem jakis head animacja włączenia scope'a jest nieco wolna tak jak animacja wyciagania snajpy lecz to nie jakies wielkie wady.

Wniosek:Typowy powalacz rzadko nie zabije ofiary na jednego hita.Nie bedziesz wyzywany od noobow,nauka grania snajperkami . Bardzo dobra snajperka za gp. polecam kupić sam mająć prawie majora uzywam czasem tej giwerki :)

Dragonuv SVD Ranga : icon_ssg01.gif

Dragonov SVD snajpa "2 hitowa wkurwiająca" czasem jak jestes w recon vescie lub w light vescie moze zabic na tego nendzengo hita co jest denerwojace bo kazdy umie walic automatem.Przerwa pomiedzy jednym a 2 strzalem walac "full auto jest calkiem spora wiec mozna jakies uniki bić" Snajperka ma inny scope nie standardowy (Czerwona kropka w srodku celownika) co moim zdaniem umila gre.Snajperka ma 10 strzałow w 1 magazynku.Bron na dalsze dystansy dosc dobra na bliskie tez ale elite i tak cie wywali.Dla mnie snajperka dla n00bów : ) Możiwosc Custome.

Ważny wniosek: Snajperka jest niezła czasem zabije na hita co jest niebywałe w automatycznych snajperkach <rzadko ale powali "bardzooo rzadko" Scope jest bardzo fajny w obsludze. Nie jest ciezko trafic z wiekszej odleglosci lecz zanim oddamy 2 strzał koles ucieknie z powodu tego ze tzreba chwile oddczekac zeby oddac 2 strzał <chyba ze ktos jest obity> na junku z elite pewny kick.Żeby skilla nie tracic zostanmy L96A1 lecz jeśli chcesz isc na ciemną strone auto snajperek polecam.

PSG-1 Ranga : icon_msg04.gif

Psg-1 pierwsze co zauwazamy to jest to ze ma wieksze wymagania lvlowe bo az MSG4 wiec duzy skok lvlowy od dragonova.Snajperka 2 hitówka <jeszcze czesciej zabija niz dragonov na hita o wiele czesciej> Snajperka jeszcze bardziej Wkurwia niz ten dragonov poniewaz gdy trafisz nia w rece korpus lub głowe masz raczej pewnego deada <chyba ze masz tanker vesta lub cos tego pokroju> snajperka strzela dokładnie w takim samym tempie jak dragonov.Celownik ma "standardowy" Zielony :P bron ma dobre predyspozycje do noscope co jeszcze bardziej denerwuje poniewaz jakis lucker cie szybciej zabije szybkim no scop'owym strzałęm niz ty jego.Dokupywanie do niego tłumiak jest totalne bez sensu.Strzał w nogi ratuje nas od smierci od niej. Jednak każda snajpa ma jakies "ale" ta snajpa ma to że kulka nie zawsze trafi tam gdzie strzeliles w sumie to dobrze bo by za dobra była ta auto campa ^^ Możliwośc Upgrade.

Wniosek: Bardzo mozna zdenerwowac graczy takich jak ja taka snajperka. Co nie znaczy ze ta snajperka jest słaba wręcz przeciwnie pół auto ktore 65%-80% to dead po 1 strzale. Na dalekie odległości nie przydatna zbyt bardzo no ale dobry snajper kazda snajperka trafi ^ ^. Polecam grac tym na junku bez elite moda <unikniecie kicka>

TPG-1 Ranga : icon_csm03.gif

TPG-1 To snajpa czarnego koloru o pojemności jednego magazynka 5 naboi.Snajperka ta uderza celnie na scopie lecz czasem snajperka minie cel co jest sporym minusem jak na snajperke (Jeśli uderzymy w korpus to 10% szans ze poleci nieco nizej i w którąś strone wiec trafimy no ale na celowniku głowa a nie trafisz w głowe więc to moze denerwowac) Snajperka bardzo słaba na no scopie (strzelanie bez celownika) poniewaz strzały potrafią denerwować i strzelać w ziemie więcc jesli nie ogarniasz snajperek i grasz na zwłoke ta snajperka nie jest dla ciebie.Celownik Standardowy (zielony).Ale jeśli trafimy w kolesia to strzał ładnie trafia .Snajperka nie wali ślepakami. Strzela dość szybko (szybki ładunek po kazdym strzale).

Wniosek: Snajperka czasem zbacza z kursu co denerwuje chyba ze ogarniesz co potrwa troche czasu.Kiedy ja miałem CSM 3 skresliłem tą snajperke ponieważ byłem wtedy słabym snajperem szalałem na noscopie ktory wogole nie chcial się mnie słuchac. Snajperka fajna jak nie skreśli jej sie na starcie lecz nawet dla doświadczonych moze zawieść . Osobiście nie lubie tej snajperki ale nie rozmawiamy o moich gustach tylko o broni ogolnie :) BTW Korpus w moim slangu to klatka piersiowa

M-200 Ranga : icon_csm05.gif

M200 to moim zdaniem jedna ze słabszych snajperek w grze. Jest bardzo ciezka przez co wolno sie z nia biega.Snajperka zabiera na 1 hit.Na no scope totalna porazka.Wogóle Noscope używamy na mapach typu junk a nie na snow albo kill creek. Snajperka po strzale potrafi wogole w inne miejscie strzelic co nie jest fajne.. Na dalsze Dystanse tez nieco lipa z ta celnoscia ale jak sfarcimy snajperka trafi dokladnie w to miejsce gdzie strzelilismy. Ze snajperki łądnie wchodza headshoty.Celownik ktory bardzo mi sie podoba.

Wniosek; Plusy: Fajny i ciekawy scope,Ładnie wchodza headshoty,Cieżka przez co ciezko grac na junku,Nie zbyt celna jak na snajperke na dalsze dystane. Ja osobiście nie polecam tej snajperki..

DSR-1 Ranga : icon_1lt01.gif

DSR-1 to snajpa jak można zauważyć z " większego puapu" lvl'ovego. Cechami Dsr1 jest w miare dobry reolad po kazdym strzale.Waga taka sobie.Strzały z niej " nie zawsze zabiją" mimo ze to snajperka 1 hitowa połowa strzałow w nogi konczy sie niepowodzeniem i nie zabiciem wroga za 1 strzałem co jest jedną z najwiekszych wad tej snajperki.Snajperka dla amatorów " no scoperów" dobra ponieważ z noscope można ładnie tą snajperka cisnąć " jak na no scopeowanie. Snajperka jest bardzo celna dzieki czemu gdzie strzelimy tam trafimy. Snajperka nie ciska slepakami ! jesli trafiles to trafisz. Strzały od celu rzadko sie mijaja.Snajperka jest " duża " na ekranie co może na początku gry nią irytować.

Wniosek : Plusy : Celna,Nie miota ślepakami,1 Hitowa,Nie ciezko o killa z no scope. Minusy : Nie zawsze na hita zabije po strzale w stopy , Duża na ekranie.

L115A2 Ranga : icon_1lt03.gif

L115A2 to snajpa nieco podobna do L96A1. Jest dość lekka jak na snajperke co jest pierwszym +sem. Zabija na hita po strzale w nogi (mogą sie zdarzyć przypadki że nie zabije lecz rzadko) Szybki reolad po strzale,nie wali ślepcami,Bardzo fajna na no scopeowanie. Celownik " Czarno czerwony " dla zielonych to celownik z wiekszym przyblizeniem niz podstawowe snajperki. Dobra na dalekie odległośći jak i na bliskie. Na Junka jest dla mnie idealna no scope czesto trafiaja scope " siadają" mimo słabej technicznie celnośći. Na dalszych odległościach można zauważyć to ze snajperka pochyli nam sie w inną strone i po prostu nie trafi.

Wniosek : Plusy : Fajny wygląd,Dobry reolad, Nie miota ślepakami , Nie ciezko o killa z no scope, Na Junk Flea wręcz idealna. Wady: Na dalsze odległości nie spisuje sie w 100% lecz idzie ogarnąc po jakims czasie.Bardzo dobra snajperka.

M39EMR Ranga : icon_1lt04.gif

Uwaga. M39EMR to snajperka która posiada 2 magazynki po 20 STRZAŁOW W MAGAZYNKU.Snajperka " 2 Hitowa " Jedna z najlepszych auto - snajp w grze.Strzały lecą bardzo dokładnie na scopie jak i bez niego. Na junku pięknie mozna kosic lecz gdy grasz z elite to kick murowany. Na dalsze odległości no coz.. Mimo ze to 2 hitowa snajpa to jej nie polecam. Fajnie wsiadają Headshoty na no scopie. Na scopie bardzo "sztywna" ogolnie sie nie rusza o.O . Jeśli grasz OMA NA JUNKU przy ładowaniu snajperki radze brac nóż i uciekac poniewaz snajper bez problemow zabije cie z wzgledu ze z ta snajperką nie biega sie zbyt szybko.

Wniosek : Plusy : Mega celność na scopie jak i bez niego , 20 strzałów w magazynku. łątwo ogarnac scopowanie Minusy : Ciężka snajperka, wkurwia graczy. Neutral : Snajperka " 2 hitowa ale przy jej statystykach jej to sprzyja"

M24 Woodland Ranga : icon_1lt05.gif

To co przeczytaliście o M24 to samo można powiedzieć o tej snajperce. Różnice? " Kolor i waga "

Wniosek : Replika M24 z fajnym kamuflarzem i inna wagą która wam w grze nią nie bedzie przeszkadzać. Huj wole M24 mniej kosztuje i mamy to samo. Ogólnie nie polecam M24 ani tej ani tej ;o

M107 CQ Ranga : icon_cpt01.gif

M107 to nie moja mocna strona więc opisze wam ją tylko wstępnie. M107CQ słynie z podwójnego scopa " dużego i bardzo dużego " Snajperka 1 Hitowa.Snajperka bije ślepakami strzasznie . Kiedyś były zazalenia o tej snajperce ze ludzie trafiaja a nie zabijaja. Taki prostest graczy tak jak przy " zmniejszeniu nieco statystyk subsonica" ale nie o tym mowa. Oczywiście na junk zaabijemy bo na junku nie bijemy z duzych odległości. Na Snow V czasem walnie ślepakiem niestety. Snajperka ciężka. Nie polecam snajperki dla no scoperów.

Wniosek : Plusy : Zabija na hita,Fajnie sie gra na większe odległośći dzieki podwojnemu scopowi. Minusy : Ciężka z takim scopem nie idzcie na Junka, No scope nie do ogarniecia wogole . Neutral : podowojny scope jednym spasuje innym nie.

TRG-21 RANGA : icon_cpt02.gif

TRG-21 to snajperka 1 hitowa z dobrym reoladem po strzale. Snajperka do bólu celna na małe i duże odległości dobra. Lekka.Nigdy nie stzrelicie z niej ślepaka. Na no scopie " Medium" Czasem trafisz a czasem nie..

Wniosek : Lekka , 1 Hitowa , Celna na małe i duże odległośći, Niezły reolad ,Nie strzela ślepakami. Wady ? : Większą wada to tylko to ze z no scope nią nie pogramy.

Snajperka jest bardzo dobra.

M107CQ AIR FORCE RANGA : icon_maj01.gif

O tej snajperce mozemy przeczytać nieco wyżej. Nie będe się rozpisywał wiec dam roznice czym sie rozni wersja AIR FORCE od zwykłęj M107CQ.

Różnice: Kolor,Inna waga lecz to bez znaczenia obie sa ciezkie , nieco większe accurancy.

Wniosek : Snajperka nie warta swojej ceny 2100GP na 1 dzień to zdzierstwo i nic więcej. Lecz dla fanów podwójnego scope polecam widać róznice celnosci na wiekszej odleglosci tej snajpy od jej " gorszej wersji " co nie zmienia faktu ze jej nie lubie.

L96A1 Ghille Ranga : icon_maj02.gif

L96A1 G to lepsza wersja zywkłej L96.Snajperka ta jest jak L96A1 tylko ze z tłumikiem ktory normalnie dawał ujemne modyfikaty lecz dobudwany tłumik w L96A1 Ghille nie ma minusów same plusy. Częściej trafiamy nią w głowe.Moim zdaniem lepiej się nią operuje na scopie od zwykłej L96A1, Przyjemny cichy odgłos z tłumika,Sweetaśny wygląd.Cena 2100 przeraża. więcej info w wniosku.

Wniosek : Snajperka zdecydowanie lepsza od swojej siostry L96A1. Zabija przewaznie na 1 hit nawet w nogi fajny odgłos i kolor , świetnA na no -scopeowanie.Tłumik nie ma ujemnych modyfikatów.Zdecydowanie jedna z najlepszych snajperek za gp. Jedynym minusem jest cena 2100gp za jeden dzien przyjemnej gry Ghillem.

PSG-1 CAMO RANGA : icon_maj05.gif

Snajperka na wkurwienie tyle powiem. 10 strzałow w magazynku "pół automatyczna".Snajperka " 1-2 hitowa" czasem zabije na 1 czasem na 2 co mnie denerwuje poniewaz auto - snajperzy na hita moga zabic tym gownem.Kolesi w light Veście pociągnie na hita lecz strzał w nogi oczywiscie nie zabije.Snajperka jest w celnosci średnia z no scope nie zawsze trafiamy jak z scope.NA dalsze odleglosci nie polecam ze względu ze jest pół automatyczna.Najdroższa snajperka za gp.

Wniosek: +sy Automat z szansą zabicia na hita , Auto , Na junku dosyc dobra. Wady : kicki z romow od elite <czasem> Denerwuje graczy, zdalekich odległości no nie zawsze trafisz,Cena 2400 GP za dzień .

SR-25 SANDFIRE Ranga : icon_ltc03.gif

TO co napisałem o SR-25 to samo moge napisac tutaj. Wypisze tylko roznice. : Fajny kolor pod sand hoga, Jeszcze wiekszy fire rate od braciszka , Mniejsza waga.

Wniosek : Typowa automatyczna snajperka staty ma jak zcustomizowana SR-25 (podobne staty)

DRAGONOV SVDS Ranga : icon_star_lv1.gif

Wypisze tylko roznice bo rozpisywanie jest bez sensu. Dragonov zwykły gdzies u gory to samo moge powiedziec o tej snajperce lecz są 2 roznice.

Roznice : Inny Kolor

O wiele większy DMG trzeba mieć tanker vesta żeby nie pasc na hita po strzale w korpus lub trzeba sfarcić zeby przezyc strzał z tej snajperki < chyba ze trafimy w nogi wiadomo ze nie zabijemy.

Wniosek : Na dalekie " Moze byc " Scope bardzo fajny dzieki czemu łatwiej zdejmowac graczy. na bliskie rownierz dobre z no scope mozna szalec xD Denerwujajaca snajpa.

End...

Edytowane przez nn49261111

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano (edytowane)

Rifreszuje temat poniewaz został całkiem przysłoniety tematem o mapie Hallow Ravine Dziś dodam jesczze pare snajperek .

BTW. To nie ma mozliwosci refreshu co 24h? Fail -_-

@DesertKing Może masz tyle czasu żeby napierdol#ć 20 napisów do 1 tuta ale ja juz tyle nie mam.A robienie napisu jednym wzorkiem to bez sensu.

Aha jak ma sie te "talary" to wychodzi na to ze mam talar za tuta o smg -_-. Spoko : d

Edytowane przez nn49261111

Opublikowano

niewiem po co ludzie w ogóle robią takie TUTy...

dostałeś minusa za prace ale prosze skończ z takimi tematami bo to jest nudne .

Steam: Worst

W CA od 19.07.2009

Na MPC od 16.08.2009

Opublikowano

w ogóle nie wiem po co te tuty tak smo jak i opisy mapek... 1 tut ze spisem mapek wystarczy tylko go trzeba zupdatować, a tego tuta totalnie nie ogarniam...

widać że się starasz ale lepiej pisz posty niż poradniki z których skorzystają max 2 osoby...

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

" Pisze w porywie chwili" jak gram jakas bronia analizuje jak ona działa no i jak mam jakies 30 minut to pisze poprostu nie mam co robic to pisze musze sobie chyba znajsc inne zajecie :M

Opublikowano (edytowane)

"Rifreszuje temat poniewaz został całkiem przysłoniety tematem o mapie Hallow Ravine"

Twój temat ma być zawsze najważniejszy??

te kolorki mi się trochę nie podobają....

zrób jakieś porządne napisy tak jak piecu w swoim tucie GE to będzie gitara.

///Prawda, dostał notatkę bez zmiany poziomu. Normalnie dostał by 5%, ale za tuta -5, wiec nie ma sensu robic 2 notek, wykorzystał talar na unwarna głupim postem ;)

Zav

Edytowane przez Zavetti
sygnack.png

Specjalista
Opublikowano

no wszystko pięknie fajnie ale gdzie jest EMR? albo L115A2, M107; TRG - 21; DSR-1?

przecież to są najlepsze kampy, no i jeszcze M107 Air Force, dla mnie najlepsza :)

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Prawda poniewaz poradnik powstał dawno temu i nie miałem czasu go aktualizować kiedyś będe musiał się za to zabrać ;).

To nie 1 bron której brakuje <3

• Aive zmienił(a) tytuł na [Combat Arms] Opis SR za Gp