Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Crash MC na multiku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano. Mam problem z minecraftem 1.8.1. Otóż, wchodzę na jakiś serwer, gram normalnie, po chwili zacina mi całkowicie grę i pokazuje mi się ekran z dirtem BEZ ŻADNEGO KOMUNIKATU. Potem robi się czarny i wywala mi grę. Robi mi się tak średnio raz na 5 minut. Próbowałem zmiany opcji ale niewiele to dało. Da się coś z tym zrobić?

Obawiam się, że nie potrzebuję promocji, makinku :)

Opublikowano

Wgrywałeś jakieś mody / podkręcałeś ram w minecraftcie lub ustawiałeś priorytet procesora ?

Zobacz cz w folderze nie pojawia się plik hss_error...

To samo dzieje się na single czy tylko na multi ?

Opublikowano (edytowane)

Wgrywałeś jakieś mody / podkręcałeś ram w minecraftcie lub ustawiałeś priorytet procesora ?

Zobacz cz w folderze nie pojawia się plik hss_error...

To samo dzieje się na single czy tylko na multi ?

modów nie wgrywałem, ("Podkręcałeś ram w minecrafcie?" o co chodzi? :D) priorytet procesora? proszę o wytłumaczenie :D Problem dotyczy jedynie multiplayera bo na singlu nie gram :) w folderze nie ma wspomnianego pliku

@Aliczek - póki co, szkoda mi kasy, 50zł to może nie majątek, ale jak widzę ile naobiecywali a ile zrobili to mi się szkoda tej kasy robi :P

Edytowane przez EDGE 

Opublikowano

Zmiana priorytetu = ctrl + alt + delete --> zakładka procesy --> java --> prawy --> ustaw priorytet --> wysoki / czas rzeczywisty

A podkręcałeś ram = Czy odpalasz normalnie lancherem.exe, czy przez plik .bat ? Ale powiem szczerzę, że to pytanie oddalam.

Ok a co z tym hss_error pojawia się po crashu w folderze z minecraftem ?

Opublikowano (edytowane)

Tak samo ja mialem na sp i mp pewnie masz system 64 bit i masz jave 6. Zainstaluj jave 7 64 BIT pomoze na 99%

Nie przyniosło to oczekiwanego efektu (ale z x64 trafiłeś :P dokładnie to 7 ultimate).

@rafor4 - pliku nie ma, ramu nie kręciłem, zmiana priorytetu również, ale mogę spróbować

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

//edit: próba zmiany priorytetu - access is denied

Edytowane przez EDGE