Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefonik do 550 zł ;D

Edek Skarpeta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ;D Ostatnio poluję na telefon do 550 zł. Chcę kupić używany, na licytacji. Obecnię poluję na:

-Samsung Galaxy ACE

-HTC HD2 (ciężko będzie kupić w takim budżecie)

-Samsung OMNIA II

-iPhone 3G (Ale ten raczej odpada...)

Co możecie polecić od swojej strony?

Szukam telefonu na którym:

-poslucham muzyki

-zagram w jakąś grę

-działa na ANDROID lub WINDOWS MOBILE 6.5+ (lub Phone7)

-Dotykowy ekran (najlepiej pojemnościowy MULTITOUCH, ale oporowy przeżyję, ważne by był dosyć czuły)

Do androida przekonuje mnie Android Market, obecnie z niego kożystam na beznadziejnym GT540, natomiast WindowsMobile - PocketHeroes :rolleyes: i stare gry które można tam uruchomić.

Najlepszym wyborem chyba będzie Galaxy ACE, co o tym myślicie?

MPSForum wystartował! ;) Zapraszam na serwer!

Opublikowano

Może to wyjdzie głupio i pomyślisz sobie, że marudze, ale dozbierałbym 150zł i kupiłbym Xperię x10. Naprawdę, wg mnie jest to najlepszy telefon z tej półki cenowej (700zł)

Opublikowano

Mam ją i po przeróbkach przez pewnego użytkownika, działają na niej przerobione najnowsze gry Gameloftu. Poza tym wspaniały aparat i duży ekran, idealnie nadajacy sie na ogladanie filmow z youtuba. Ja mam wersję białą, która jest "śliska", starszy ma tę podstawową czarną, która wg mnie gorzej wygląda, lecz lepiej w łapie siedzi, ale to kwestia przyzwyczajenia. Mam też wgrane oprogramowanie, które zwiększylo 1.5x wydajność, dodało rozwiązania z Xperi ARC, RAY i innych. Poza tym bardzo trudno mi powiedzieć o jakiejś wadzie, nie pamiętam, żeby mi jakoś podpadła :D

Opublikowano

Aaa no właśnie bym zapomniał, na razie nie ma multi toucha, ale ostatnio został złamany bootloader, więc jego zrobienie jest kwestią czasu. Poza tym nie musisz mieć w nim folijki, bo jest tam jakiś mineralny ekran czy coś takiego? Ma dosyć dobre podświetlenie, "dosyć", bo to nie ledówa. A tak to nie porysował mi się ekran, chociaż może dlatego, bo nie noszę go z kasą i kluczami.

Opublikowano

No widzę, że trochę jest, widać, że ktoś z niego trochę korzystał, podobnie wygląda telefon mojego starego. Oprócz tego najprawdopodobniej jest to kradziony, gdyż oryginalnie jest karta 8gb, są papiery. Ja swojego kupiłem za 680, lekko używany, wersja biała, bez gwarancjii, bo wygrany w konkursie.

Opublikowano

No widzę, że trochę jest, widać, że ktoś z niego trochę korzystał, podobnie wygląda telefon mojego starego. Oprócz tego najprawdopodobniej jest to kradziony, gdyż oryginalnie jest karta 8gb, są papiery. Ja swojego kupiłem za 680, lekko używany, wersja biała, bez gwarancjii, bo wygrany w konkursie.

To że kradziona to chyba najmniejszy ból, jedynie co trację to gwarancję tak ? ;) No chyba że to awaryjny telefon i będzie ona niezbędna. Trochę używany ?! ;d czyli co ;d matowy ekran ? czy troszkę tyrnięty ;d

Opublikowano

To że kradziona to chyba najmniejszy ból, jedynie co trację to gwarancję tak ? ;) No chyba że to awaryjny telefon i będzie ona niezbędna. Trochę używany ?! ;d czyli co ;d matowy ekran ? czy troszkę tyrnięty ;d

Oj z kradzionymi telefonami możesz usrać się po pachy. Ten jest zza (chyba) granicy, więc nie będzie z tym chyba problemów. Nad gwarancją na początku ubolewałem, ale nic się nie dzieje, telefon może mieć przetarte logo, napis, trochę obtarć, malutkie obicia na rogach.

Opublikowano

A jeśli chodzi o ekran, w HTC Wildfire (przykład.) ekran jest z jakiegoś szkła które jest mało podatne na zarysowania, jak jest z tym tutaj? Trzeba się obawiać matowego ekranu?

Opublikowano

Miałem wcześniej Wildfire, spice, gt450, i5800, x8, xperie mini i jak na razie ekran w x10 jest najlepszy. W Wildfire nie bardzo mi się podobał, jednak jest to typowy ekran telefonów HTC. Ekran tak jak ci mówiłem mam mineralny (czy inne jakieś twardopodobne tworzywo) i nie mam żadnych rys.

@EDIT: Oprocz tego podobno jest taka serwisowa folia, którą jeśli chcesz zdjąć to trzeba do serwisu jechać.

Opublikowano

No to ok ;D Jak narazie zalicytowałem go oraz wysłałem prośbę o więcej zdjęć ;) Zobaczymy co z tego wyniknie ;) Wielkie dzięki, + wstawione.

Opublikowano

No to ok ;D Jak narazie zalicytowałem go oraz wysłałem prośbę o więcej zdjęć ;) Zobaczymy co z tego wyniknie ;) Wielkie dzięki, + wstawione.

Dzięki serdeczne, polecam się na przyszłość, trochę się w tym bawię, a tak poza tematem:

Parametry następcy Xperii Arc i x10i

- Dwurdzeniowy procesor, każdy rdzeń taktowany 1.5GHz (SnapdragonQSD8260).
– Karta graficzna/chip graficzny Adreno 220.
– Rozdzielczość ekranu 1280×720 (!!!), 4,3 cala przekątnej.
– 1GB pamięci RAM.
– 32GB pamięci wewnętrznej wbudowanej (nie wiadomo, czy nadal będzie slot na Micro SD).
– Bateria o pojemności 1750 mAh.
– Dodatkowe informacje to takie, że telefon ma wykorzystywać kart Micro-SIM, a także wspierać technologię NFC.

Opublikowano

Osobiscie mam LG Swifta i jestem bardzo zadowolony , wiec mozesz go brac smiala a bedzie napewno zadowolony ;)

Ehh, kolego, on właśnie chce się tego szmelcu pozbyć ...

Opublikowano

Dziwie się że nikt mu nie polecił Samsunga Galaxy Gio. Ten telefon jest naprawdę udany, tani i dobry. Android w wersji 2.2, procesor 800mhz. Jeżeli chcesz polatać na necie i pograć w różne gierki wolnym czasie to telefon jest w zupełności najlepszym wyborem :) Oczywiście telefon tylko do pracy powinien być kompaktowy i jak najbardziej stabilny, wytrzymały. Ale to już swoją drogą ^^

Opublikowano

Nie wiem czy wszyscy udają debila, czy nie widzą, że kolega licytuję xperie x10 i na razie przedstawiono mu większość telefonów i się najprawdopodobniej zdecydował. Zobaczymy ile osób jeszcze będzie spamować w tym temacie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...