Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Uruchomienie Silkroada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Po długiej przerwie postanowiłem znowu zagrać w silkroad. Pobrałem instalke z oficjalnej strony. Dzisiaj instaluję, wszystko pięknie, gra zupdatowana, klikam start i... No właśnie! Odpala się Game Guard, ładuje kilka kresek, następnie skacze do końca i znika. Co dziwne silkroad.exe cały czas jest włączony, jednak nie ma już przycisku start. Czekałem długo, reinstallowałem, szukałem po forach, nawet przerzucalem folder z grą na inny dysk. Zwracam się do was o pomoc ponieważ nic jak dotąd sensownego nie znalazłem. Czyściłem też ciasteczka CCleanerem. Dodałem grę do wyjątków w zaporze. Chyba to wszystko. Będę wdzięczny za każdą pomocna wiadomość. Dodam jeszcze, żę SRO_Client pojawia się na chwilę w procesach, potem znika. Mam nadzieję, że coś na to poradzicie, czekam.

Edit

Czy możliwe jest, że to wina Avasta? Tak się składa, że wcześniej kiedy miałem innego antywirusa nie było problemów z silkiem. Próbowałem z wyłączonym Avastem uruchomić grę, jednak to nic nie dało, może ten antywirus wprowadza jakieś modyfikacje czy coś podobnego?

Edytowane przez nuqz
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka.

Antyvirus nie wprowadza żadnych zmian w pliku.... jedyne co to może nie dopuszczać pewnych składników programu to operacji...

Na twoim miejscu ściągnął bym sobie COMODO (wraz z firewall'em) który wydaje mi się najlepszym darmowym antywirem i ma najlepszą zaporę jaką znam....

Co do silka... hmmm... wydają mi się że to jakiś błąd gry, ale nie jestem pewien... proponowałbym zrobić przywracanie systemu do czasu zanim

nie zainstalowałeś silka i wtedy próba odpalenia.. oczywiście wtedy usuń avasta i wgraj COMODO :)

to tyle z mojej strony.

*SYGNATURA KTÓRA BĘDZIE ODPOWIADAĆ MAJKELOWI*

Opublikowano

@papa skoro posta napisał 18 a 20 go edytował to wątpię żeby inspa trwała 2 dni :)

Opublikowano

Możliwe, dawno się w ISro nie bawiłem :) Ja osobiście proponuję zrobić przywracanie systemu (co napisałem powyżej :))

Opublikowano

A jaki masz system? Jeżeli masz Windowsa 7, to kliknij drugi przycisk na mój komputer--------->właściwości------------>ustawienia zdalne (jest po lewej stronie)------------->zaawansowane----------->w zakładce WYDAJNOŚĆ, kliknij ustawienia--------->zapobieganie wykonywaniu danych-------------> kliknij włącz funkcje DEP dla wszystkich programów oprócz tych wybranych ponizej---------->do listy dodaj sro_client i silkroad(ten plik przez który włączasz silka w folderze)--------->zastosuj i OK.

Spróbuj włączyć silka.

Jeżeli nie bedzie działać, to kliknij drugi przycisk na sro_client--------->włąściwości--------->zgodność-------->zaznacz "uruchom ten program w trybie zgodności z" i wybierz wersje twojego windowsa z listy i zaznacz uruchom jako administrator. To samo zrób z silkroad.exe w folderze.

Jeżeli pomogłem daj + :D