Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Informacje co do 1.9!

GameMinecraftPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę, o podpięcie tematu.!!!

Na szybko: Grzybowy biom oraz urozmaicenie Nether

Ledwo wyszedł 1.8.1 a Mojang już pracuje na pełnych obrotach by wyrobić się na czas z 1.9 i oficjalną premierą gry!

Pierwszą rzeczą jaką chcielibyśmy Wam przekazać jest sprostowanie plotki rzuconej przez pewien portal – nikt nie napisał o grzybowym biomie, jest to informacja wzięta z sufitu. Za to Notch pokazał nam fajną grzybową krówkę, którą widzicie w miniaturce. W dalszej częsci newsa podamy także prawdopodobny pierwowzór krówki

Drugą jest poprawiony nether, który możecie zobaczyć w rozwinięciu.

Krówka to po prostu zwykły obrazek który Notch zaserwował na swoim twitterze – w Polsce zaczęło być głośno o "grzybowym biomie", kiedy najprawdopodobniej jest to krowa wzorowana na… logu pewnego mleka.

26ee5d8e435a9fb85a126d4c9f076907.png

Kolejną rzeczą jest nether wrzucony przez Jeb_'a, gdzie w tle widzimy nowy bloczek. Czyżby zapowiadała się mała rewolucja, której towarzyszyć będą nowe klocki, a razem z nimi i budowle? O tym przekonamy się dopiero w 1.9!

883e0b85fe2e31eace1af3358465b6c1.jpg

A tutaj przybliżone i rozjaśnione:

6717628a66fdd8f4c9a044d8df3e4844.png

Na szybko: Śnieżne biomy

W aktualnej, pierwszej części Adventure Update, biomy są niedokończone. Notch ma wciąż dużo pomysłów na rozwinięcie już istniejących i dodanie nowych. Ale aktualnie istniejący biom, który powinien być tundrą, nie ma kompletnie żadnego śniegu. Zobaczymy go dopiero w wersji 1.9, czyli drugiej części Adventure Update. Śnieg został już przygotowany do wersji 1.9, poniżej zrzut który pokazał Notch.

5Gsyy1.jpg

Będę aktualizował.

Pomogłem Kliknij

axyc.png

wub.gif

Opublikowano (edytowane)

Jest już temat o 1.9 na dodatek jest przypięty. Ja w tym netherze nie widzę nowych bloków^^ może jestem ślepy.

@EDIT Lol... już widzę ^^ za daleko siedziałem...

Edytowane przez *Happy*
21ca0r4.jpg

Opublikowano

Nie ma tu nic nowego a inny temat o 1.9 jest podpięty

@tutaj kolego są szczegóły a tam ich nie ma więc to jest moim zdaniem lepsze.

Pomogłem Kliknij

axyc.png

wub.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...