Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikro płatności - czyli nie potrzebny wydatek

Gość Revlix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hi My Friend's!

Jestem Revlix i uśmiecham sie do monitora kiedy ktoś walnie mi plusa pod postem...

Ale do rzeczy. Od wypuszczenia za free TF2 na rynek, do gry zostały dodane mikro płatności. Jeżeli nie wiecie o co chodzi nawiasem mówiąc kupujemy wirtualne przedmioty za realne pieniądze. Lecz co mnie na serio zdziwiło! Za granie w grę i za zdobycie punktów za nasze umiejętności dostajemy prezenty w postaci nowych przedmiotów. Zajrzałem do itemshopu i co się okazało właśnie takie przedmioty były dostępne ale za kasę. Więc na grzyba mamy co kolwiek kupować skoro możemy mieć , to za po prostu dobrą zabawę. Oczywiście są przedmioty które nie są dostępne dla graczy za darmo, ale bez przesady. Inny kolor czapeczki mnie nie zbawi.

Co gorsza płatne przedmioty nie są o wiele gorsze od free items'ów. Dlatego mam dylemat co do kupowania broni w mann co. To tyle. Zapraszam do pisania swoich własnych opinii na ten temat.

Pozdrawiam wasz dziwny kaczor :D

Opublikowano

No, ale wiesz... on też chcą zarabiać, a wcale łatwo się zdobywa przedmioty za osiągnięcia :) To tyle z mojej strony! No prawie, takie metińczyki i inne debile, bez urazy, jest wielu spoko ludzi grających w Metina, ale wiecie jak wygląda sprawa :) I tacy potrafią wydac na jakąś grę setki PLN, żeby coś mieć jak grać nie umieją!

1307713087-U105081.jpg
Opublikowano

No dobrze nie umieja grać ok. Lecz ja bym nie wydał nawet grosza na darmową grę którą da się sciągnąć. Oprócz MC, ale, to inna sprawa :). Czy za wydanie 3000 zł za nierealny przedmiot uratujesz komuś lub sobie życie czy przyda ci sie ,to w ogóle w zyciu? Odpowiem ci, NIE!!!

Opublikowano (edytowane)

A to że zrobisz nam tu wywody na temat czy kupujesz cos w mann co czy nie uratuje komuś życie? Odpowiedź brzmi nie! Valve musi czerpać zyski z gry aby dalej mogła istnieć i tak robi to w mniej perfidny sposób niż np. ci od battlefield heroes gdzie wszystkie przedmioty trzeba kupić i wręcz zmusza do zakupu tutaj masz wybór i jeżeli naprawdę chcesz cos szybko mieć - kupujesz.

Wątpię aby ktokolwiek kupował w tf przedmioty za 3000zl ponieważ każdy wie że może je dostać za darmo. Naprawdę malo osób kupuje przedmioty w mann co na dużą skalę co najwyżej 2-3.

A i jeszcze co do "nie umie grać to wydaje tysiące złoty na grę" nie jest to tak jak mówicie. Jeżeli ktoś nie potrafi grać - przestaje grać. Pieniądze najczęściej wydają kiedy przegrają kilka miesięcy w daną grę osiągną juz wszystko co darmowe i inwestują aby byc jeszcze lepsi.

Edytowane przez ak95

sig--SXNIUGlOUDdwendqNmVkTjVqV09yWEJZc2l

Opublikowano (edytowane)

Nie zrozumiałeś mnie :). Nie mam nic do tego, że ludzie kupują wirtualne przedmioty. Tylko narzekam jak, to przeciętny polak na, sklep który jest w grze i sprzedaje przedmioty które rozdaje za darmo po jakimś czasie grania. Ja do niczego nie zmuszam... Primo uszczędność jest rzeczą świętą (w małym stopniu) ;)

Edytowane przez Revlix
Opublikowano

Przedmiotów zakupionych w mann co nie da od tak rozdawać czy też używać w wytwarzaniu, jeżeli by się zastanowić to Valve czerpie minimalne zyski. Nie wiem czy ty na pewno mówisz o tf bo przykłady które podajesz nie mają z ta grą wiele wspólnego.

sig--SXNIUGlOUDdwendqNmVkTjVqV09yWEJZc2l

Opublikowano

Odkryłeś amerykę o.O !

Przeanalizuj każdą literkę poprzedniego posta...

Opublikowano

Na free koncie nie zdobędziesz / nie wycraftujesz czapki.

Gracz free jest gorzej traktowany przez ludzi - w końcu darmozjad i nic nie zapłacił.

Jak chcesz - możesz dalej na free grać, to w końcu twoja sprawa :P

Osobiście nie miałem problemu z kupnem tf2 - orange box był opłacalny :D

u7zdc8-2.png

Opublikowano

Kto chce to kupuje.

Zdarzają się ludzie bogatsi których rzeczywiście na to stać i tyle.

Temat bez sensu podkreślam Kto chce niech kupuje nie ma co nad tym rozmyślać

Close.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...