Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Da się usunąć Windows 7 z dysko D?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainstalowałem sobie windowsa 7 na dysku D a xp mam na C i czy moge usunac tego Windowsa 7,albo Xp żeby został jeden?

Nie bij mamo !

Opublikowano

Czy ty nie kurwa ogarniasz? Mam tam zainstalowany System więc nie moge bo pisze żebym wyłączyl wszystkie programy ktore moga z tego dysku korzystać moronie..

Nie bij mamo !

Opublikowano (edytowane)

A jesli nie wiesz o co chodzi @UP to poprostu sciagnij sobie program unlocker i usun windows'a poprzez niego

Edytowane przez michal95R
Opublikowano

formatuj dysk z windowsa XP, nikt nie każe startować window 7 by go formatować !

bootloader zostanie na dysku , trzeba będzie tylko zmienić sobie startowy system przed formatowaniem z domyślnego windows 7 na Xp, wszystko to sie robi na w7

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Masz 2 do wyboru.

Start > Mój komputer > Klikasz prawym na Partycji D > Wybierasz formatuj > Klikasz formatuj
.

I jeżeli nie jest zaznaczone NTFS to ten zaznacz .

2.Poprzez Biosa znaczy czyta ci płyte i przed ładowaniem tego na początku musisz nacisnąć klawisz.

I tam formatujesz ale musisz też cały dysk.

Ale chyba to sobie odpuścisz.

Opublikowano

aleś mu doradził, opcje formatowania z biosu nigdy nie stosuje się dla normalnych dysków tylko dla RAID albo SCSI, po formatowaniu niskiego poziomu dysk ATA/SATA praktycznie nadaje sie do wywalenia

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

aleś mu doradził, opcje formatowania z biosu nigdy nie stosuje się dla normalnych dysków tylko dla RAID albo SCSI, po formatowaniu niskiego poziomu dysk ATA/SATA praktycznie nadaje sie do wywalenia

On powiedział o zbootowaniu płyty z Windowsem i skorzystanie z tamtejszego programu do formatowania partycji . Jak ktos wgrywa windowsa na nowo i formatuje to jakos nie rozwala dysku. Ja tego nie zanotowałem u siebie, a formatowałem niejeden raz ;). Nigdy nie padły dyski. Ba ! Mam nawet dysk z 1999 roku o pojemności 4.00 GB , ktory mial w chuj formatów przez Win98, WinXp , Mandriva, Kubuntu, Lubuntu , Xubuntu, Ubuntu, AuroX, Slackware, Debian , ArchLinux i jakoś do dziś działa bez zarzutu :).

Podsumowując:

CO TY PIERDOLISZ ?

jqeuR.png

Opublikowano

Poprzez Biosa znaczy czyta ci płyte i przed ładowaniem tego na początku musisz nacisnąć klawisz.I tam formatujesz ale musisz też cały dysk.

czytaj wyraźnie, formatowanie z biosu a nie z botowanej płytki. część biosów umożliwia format niskiego poziomu dysku ( czyli jak napisał wyraźnie format całego dysku )

jakby wyraźnie napisał że "z płyty instalacyjnej" to całkiem inne znaczenie raczej by miało niż zaczynając odpowiedź "poprzez biosa" , nie odróżniasz formatowania z poziomu bios ( LLF ) od formatu z setupu instalki systemu ( HLF czyli normalny format i formatować mżna dowolną partycje już istniejącą czy stworzoną ) czy co ?

zresztą po co utrudniać sobie sprawę, ja zawsze kasuje ręcznie w ten sposób zainstalowane systemy z poziomu pierwszego systemu ERD Komandrerem, umożliwia on skasowanie dowolnego pliku na dysku łącznie z katalogami czy plikami niemożliwymi do usunięcia nawet pod systemem ( System Volume Information z zawartością i tym podobne katalogi po instalacji w7 ), metoda jak narazie najszybsza i sprawdzona w 2-3 minuty można się pozbyć wszystkich katalogów z instalacji windows 7

osobna spraw to pozbycie się botloadera , tu nalezy uruchomić instalke windows xp , wybrać dowolny dysk do instalacji , po pierwszym rebocie po prostu nie kontynuować instalki i skasować jej pliki

czasem pomaga tylko wpis pod XP w konsoli : FIXBOOT albo FIXMBR z odpowiednimi parametrami ,a na koniec pozbycie sie plików instalki na dysku np D przez format dysku albo ręczne skasowanie jak mamy tam jakies dane

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Wszyscy Ktorzy polecili program Unlocker,ktory zdał zadanie mają + ;] CLOSE (:

Nie bij mamo !

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...