Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Vladimir - dobry build?

adambuszelen1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yooo. Dziś wieczorem lub jutro rano kupuje Vladimira- tak wiem, najpierw pytałem się o Rivenkę, a teraz Vladimir ale co ja na to poradzę, że spodobał mi się Vladek ? xD

Mam pytanie: czy ten build będzie dobry? http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/vladimir-mid-carry-ranked-build-post-nerf-in-depth-89424

Mam 13lv.

Daję + lub -(jak kto woli)

Opublikowano

Ref

@up. Zeby nie byc papierem ? :f

kurwa a czy do malzy albo branda skladasz warmoga? no chyba nie wiec po co do vladka gdzie brand/malza nie maja takiego samego passywu co vladek.. wedlug mnie nie potrzebny jest warmog.. + chory heal z Q, predzej czy pozniej bedzie te 3k/3.5k hp i buty na cd wedlug mnie nie pasuja nie skladalem i skladac nie bede bo te 1s czy iles tam na Q nie robi dla mnie roznicy.. a zawsze te 20 MP wiecej jest

Opublikowano

Build dobr, jednak uważam, że to tylko sekwencja itemów, poziom postaci zależy od umiejętności gracza. Aby Vladek był dobry, potrzebuje naprawdę ogarniętego właściciela, także dobrze się zastanów nad jego zakupem. Bo po co Ci taki duży ( i drogi) build, skoro jeśli gra się nie będzie układać to nie złożysz nawet połowy tego?;p

Opublikowano

ktorys tam koles up po co warmog ? a no po to że passyw vlada daje nam z hp ap i z ap hp więc dostaniemy hp i ap za warmoga i jest to jeden z lepszych itemow na niego :)

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Opublikowano

Was posrało Opal dobry build podałes, wlasnie takim ciagle gram.. warmog jest bezuzyteczny HP masz z passywa wiec po ch*j ci wiecej? A rapido btw zebys tym ap z warmoga nie wiem ile sie nie zesral.. bo bankowo duzo ap z tego nie jest ..

@up jest warmog dla vladka jest dla ciebie ''lepszym'' z itemow to xD xD xD

Vladek byl moim mainem od 10 lvl i wiem dobrze ze warmog nie jest mu potrzebny, a jak ktos sklada warmoga to poprostu jest dla mnie głupcem.

Opublikowano

Odradzam warmog, to ci da jedynie 34 ap.

Ten build jest do dupy strasznie, nawet butów nie ma. Przed nikim nie uciekniesz, a przecież vladimir to nie tank juz lepiej jak będziesz szedł :

Wota (will of ancients) > sorc buty > rabadon > rylai > zhonya > void - Wota po to aby mieć ap i 25% spell vamp, który dla vladimira będzie najlepszym rozwiązaniem i sorci bez których żaden ap cary nie da rady.

Ewentulanie:

Rabadon > sorc > rylai > zhonya > void > abbysal

Nie ma idealnego builda na każdą sytuację.

Oczywiście nie skomentuję masteries tu, bo są całkowicie do dupy. xD

Reg hp i many, jakies cooldown reduction, gold generator. >.>

Jedynie 9/21/0, redukcja obrazen o 4%, zwiększenie mocy um 4% szybkosci ataku tak samo, zwiększenie hp o 48, restsisty i armor o 6. Środkowe drzewko najlepsze dla vladimira. :)

No i w lewym 9 punktcików wystarczy.

Co do run to jestem zdania, że jedynie ap per lvl dla ap postaci, ale jak wolisz. Tylko pamiętaj kupuj runy jedynie na 20 lvlu, musisz na nie uzbierać conajmniej 20k ip.

Opublikowano

Grałem trochę vladem i powiem, że wcześnie kupiony warmog daje takiego boosta do hpi a[ , że praktycznie zawsze wyjdziecie cało ze środka tf'a . To jest core item na niego. W late macie tyle hp i chory dmg i heal, że prawie wszystko 1 vs 1 pociśniecie. Hp jest bezużyteczne? Wolę mieć tanka z 10k hp i po 70 resistów niż tanka z 2 k hp i 350 resistów -.-"

Wolę mieć więcej hp o 1300 niż następne 100 ap( ok 50 ap dostaniesz z pasywa po kupnie warmoga)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Grałem trochę vladem i powiem, że wcześnie kupiony warmog daje takiego boosta do hpi a[ , że praktycznie zawsze wyjdziecie cało ze środka tf'a . To jest core item na niego. W late macie tyle hp i chory dmg i heal, że prawie wszystko 1 vs 1 pociśniecie. Hp jest bezużyteczne? Wolę mieć tanka z 10k hp i po 70 resistów niż tanka z 2 k hp i 350 resistów -.-"

Wolę mieć więcej hp o 1300 niż następne 100 ap( ok 50 ap dostaniesz z pasywa po kupnie warmoga)

Co z tego jak będziesz miał 5k hp (o 10 nie marz, bo to marzenia), jak zeby użyć skilla sam zużyjesz 20% hp a potem następne 15? :D

Spellvamp tutaj się na nim lepiej sprawdzi, bo będzie mógł sobie szybciej podregenerować życie i dłużej trzymać na lini jak wywalić 2 serie skilli i wracać, bo brak hp. No i poprawka, z nastackowanego warmoga dostaniesz 34 ap.

Opublikowano

kurwa a czy do malzy albo branda skladasz warmoga? no chyba nie wiec po co do vladka gdzie brand/malza nie maja takiego samego passywu co vladek.. wedlug mnie nie potrzebny jest warmog.. + chory heal z Q, predzej czy pozniej bedzie te 3k/3.5k hp i buty na cd wedlug mnie nie pasuja nie skladalem i skladac nie bede bo te 1s czy iles tam na Q nie robi dla mnie roznicy.. a zawsze te 20 MP wiecej jest

tak z 4 sec na 2.4 rzeczywiście mało nie wspominając o częstszej plamie oraz ulti . Co ci da te 20 mp jeżeli tak będziesz mogł użyć transfuzjii prawie 2 razy szybciej i zadasz dużo większy dmg :D

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

Build jak najbardziej ok, ale warmoga nie składaj na vlada, hp ma się z pasywa + rylaia's więc na cholere Ci ten warmog...

11.jpg

Opublikowano

Warmoga można wcisnąć, ale teraz już się znacznie mniej opłaca po wielokrotnym nerfie pasywa. Sam osobiście go składam po butach cd.red, rylaiu, czapie i negatronie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...