Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Jak pozbyć się lagów !@!@

BaSicPl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Jesteś posiadaczem procesora AMD (2 rdzeniowego) i masz lagi i niestabilne fpsy w Call of Duty Black Ops ?

TEN poradnik jest właśnie dla Ciebie.

Po prawie rocznych zabawach z konfigami, sterownikami, w końcu doszedłem, jak ustabilizować Dziecko Treyarch'a ...

Zaczynamy ;]

1.Sciągamy najnowsze catalysty.

2.Otwieramy ATI Calasyt Control Center i wchodzimy w zakładkę 3D i zaznaczamy (ptaszkiem) wszystkie dostępne opcje, a opcje Maximum pre-rendered frames ustawiamy na wartość 8.

3. Ściągamy konfiguracje pewnego usera innego forum, które da nam około ~30FPS'ow

Config

plik wrzucamy do:

X:\Program Files\Steam\SteamApps\common\call of duty black ops\players

SKAN:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=d7f1ae912f6fdf0fff39fb57850466dd9845223c290b6f49932813a5bff7f716-1316322478

4. Ok, mamy juz FPS'Y, ale co z tego jak dalej spadają....

Naszym kluczem okazał się program, dla posiadaczy 2 rdzeniowych procesorów od AMD Dual-Core Optimizer

Który ściągamy Tutaj

Po zrobieniu tych 4 kroków, nasz znienawidzony Black Ops w końcu zacznie normalnie działać, będziecie mieli stabilne fpsy wachające się w granicach +/- 5, przy ostrych akcjach...

Na koniec mój komputer:

Procesor: AMD Phenom x2 550 BE

K. Graficzna : HIS Radeon HD 4650

HDD : 0,5 Tb

Ram: 4GB

Windows XP 32Bit

Na takim sprzęcie mam okolo 60 FPS'ów , ze spadkami do 55.

UWAGA: Plik configuracyjny jest własnością użytkownika PaTriarch, i on ma wszelkie prawa do tegoż pliku.

Poradnik zrobiony przez BaSicPl, zakaz kopiowania go na inne fora, bez zgody użytkownika.

fiR919k.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...