Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(Pytanie)Jak dodac program do programu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanko :) nie wiem jak to wytlumaczyc ale sprobuje :):

mamy plik 1 i plik 2

chce zrobic tak zeby plik 1 nie odpalil sie po prostu taki blad gdy w folderze nie bedzie pliku 2.

chce to zrobic jako zabezpieczenie do metin2 ze moje spolszczenie bedzie dzialalo tylko na moim cliencie.

Moze ktos pomoc?

Opublikowano

chodzi o to, że jak w folderze nie będzie pewnego pliku który jest w cliencie serwera, to nie odpali się client, tak?

jeśli o to chodzi to jeśli się nie mylę, do lauchera trzeba dodać pewne linijki, które sprawdzają czy jest ten plik i jeśli tak to jego zawartość i jeśli się zgadza to uruchamia clienta, a jeżeli nie ma pliku/jest zła zawartość to wyskakuje błąd z brakiem pliku lub złą zawartością pliku

niestety nie znam się za bardzo na pisaniu tych wierszy, bo dopiero zaczynam naukę w kierunku informatycznym, ale polecam skontaktować się z kimś doświadczonym z działu metin2, jeśli są mili, to zrobią to z przyjemnością, a ty możesz im podziękować 5* i plusami lub minusami (zależnie kto co woli) a niektórzy będą chcieli być GM/adminem na twoim serwie (jeśli to twój serwer, ale w to już się nie mieszam, chyba że prezentacja/zapowiedź mnie zaciekawi :]) jeśli to twój serwer, to jak możesz wyślij link do prezentacji/zapowiedzi na PW, z góry dzięki za to :)

mam nadzieję że pomogłem :) pozdrawiam :)

Opublikowano

Tak pomogles dzieki ale to troszke co innego :) Serwer jest na plikach 2008 i chce zeby nikt nie odpalil spolszczenia dodanego przeze mnie jezeli w folderze nie bedzie takze patchera zawartego w archiwum :)