Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema. :D Jak zrobic zmienna miedzy programami ? Albo inne zabezpieczenie. Chodzi mi o to:

Jesli uruchomimy program Update.exe to on sprawdzi aktualna wersje bla bla bla ... (updater mam). I potem po sprawdzeniu klikamy przycisk uruchonm program to wtedy odpala inny program (program.exe) i on sprawdza czy zmienna sie zgadza. (Zmienna bedzie pewno w pliku).

Ale gdy odpalimy plik program.exe to wyskoczy blad ze nei zostal uruchomiony za pomoca updatera.

Albo inne zabezpieczenie :D A jesli chodzi o zmienna to moze jednak bede ja przetrzymywal na stronie. Jedynie chodzi mi o przekazywanie tej zmiennej.

@edit Wiem ze mozna zrobic tak:

Update.exe generuje plik w Temp i potem program.exe sprawdza poprawnosc i bla bla. Ale chce wiedziec czy da sie jakos ineczej.

@Edit2 Jak mozna w polu edit wstawic obrazek ? Tzn Chodzi mi o np. replace napisu lol na jakis tam obrazek.

Edytowane przez hedo
Opublikowano
Opublikowano (edytowane)

Na poczatku mialo to tak byc ale nie wiedzialem jak potem podmienic pliczki po update jesli program bedzie wlaczony. Ale to jak tak zrobie ze po update odpali inny program i zamknie aktualny. A w labelu da sie dac obrazek ? Albo w czyms ? Dobra masz + :D Czy tam minus:D

@Edit jak zamknac okno zrobione w GUI ? O nazwie Form1 ?

Edytowane przez hedo
Opublikowano
Opublikowano

Dobra jesli chodzi o to przesylanie to racja zrobie to w 1 programie i tyle. A ten obrazek ? Mi chodzi by w labelu lub edit byl obrazek. Albo w czyms innym podobnym. Bo chce zrobic taki jakby komunikator. I jesli ktos napisze :D to zamist tego ma sie pojawic Obrazek z tym usmieszkiem.

• Dodaj nową pozycję...