Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer Atroxa^^ Czy on bedzie dobry? :) Co o nim myslicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pliska oceńcie tego kompa którego sobie złożyłem (na allegro ^^) ;p

TAK WIEM NAPISAŁEM WEŚCIE ;]

Płyta główna:

Gigabyte GA-H61M-D2-B3

To jest ukryta treść, proszę

Zasilacz:

LC POWER LC600H-12 ATX 600w V2.31 120mm

Pamięć RAM:

2x **KINGSTON** RAM SODIMM 4GB DDR3 PC3-10600 1333MHz

Karta Graf.:

POWERCOLOR RADEON HD5450 1GB DDR3

Procesor:

Sandy Bridge Intel Core i5-2500K s1155 BlackOC BOX

I jak? Obudowę, CD-ROM, Dysk twardy już mam ;p

Koszt wszystkiego, razem z wysyłką to: 1604zł :)

2rc8k5i.png

Opublikowano

A do czego go chcesz ? (Pewnie do gier xD). Bo na gry, się nadaje. Tylko może pamięci by się troche więcej przydało :) Pzdr.

|exKidMod Inne MMO|GoldMember|exModder Team|exMMT

Opublikowano

A do czego go chcesz ? (Pewnie do gier xD). Bo na gry, się nadaje. Tylko może pamięci by się troche więcej przydało :) Pzdr.

Więcej pamięci? 8GB to mało? Napisałem 2x4GB

2rc8k5i.png

Gość malutki688
Opublikowano

omg 4 ramu wystarczy spokojnie.....6 to juz strasznie duzo...

Opublikowano (edytowane)

Chcesz takiego proca, a kartę za 150 zł... żeś kurwa zaszalał ;d

8 gb to w pizdu za dużo, RAM można dokupić kiedykolwiek, kiedy już 4 gb nie będzie wystarczać. Odradzam kingstona, weź lepiej Goodram.

Dużo lepszym pomysłem będzie kupno:

* Phenom II x4 955 i karty HD 6850 wtedy będziesz mógł grać w nowe gry, na trochę wyższych detalach ;d

Nie jestem przekonany co do zasilacza, nie słyszałem nigdy o tej marce. Kup jakiegoś Chiefteca, albo XFX'a

Edytowane przez PaFFci0
Opublikowano (edytowane)

Ja bym radził więcej włożyć w kartę graficzną bo na tej dużo nie pociągniesz. Zależy też ile możesz wydać.Ja bym wybrał taką GeForce GT520,ale osobiście posiadam GeForc'a 450 GTS Gainward.

Zgadzam się z @ PaFFci0.Wybrałeś taki procek a z kartą to przesadziłeś. Zrezygnuj też z ramu - weź 6GB bo to wystarczy.Ja bym wziął Patriot'a.

Edytowane przez Pitch_Black

1346581101-U331713.gif ExModNFSW I NFSWHelper 1346581101-U331713.gif

Opublikowano

proponuje wziac 4gb ramu i lepsza karte graficzna, reszty mi sie juz nawet patrzyc nie chce ;x ale przy niewielkim budżecie lepiej bedzie wziac AMD niż intela.

Opublikowano

bierz 8 gb ram i win 7 x64 KINGSTON to dobra firma

"W czas wojny potrzebujemy kogoś nowego, komu możemy zaufać, kto poprowadzi ludzi jak jakiś święty. "

"Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz."

"Toczę walkę przez cały czas z czymś innym. Czasem z samym sobą. Są we mnie dwie osobowości - jedna chce żyć w spokoju, druga nie podda się, dopóki nie odzyska wolności. "

Moje Tuty:

Wallhack

FISHBOT,BLOK CPU,OBEJŚCIA

Opublikowano

@up omg ja pierdole xD ciezko poczekac na bullzdozery?

Ja ci polecam pocezkać na AMD bulldozer mają byc "podobno" lepsze od obecnych intelów.

Co do zestawu to grafika chujnia,płyta tez, RAM DO LAPTOPA, zasilaz tragedia jedyny dobry wybór to procek.Ogólnie masakra.

Opublikowano

@up omg ja pierdole xD ciezko poczekac na bullzdozery?

Ja ci polecam pocezkać na AMD bulldozer mają byc "podobno" lepsze od obecnych intelów.

Co do zestawu to grafika chujnia,płyta tez, RAM DO LAPTOPA, zasilaz tragedia jedyny dobry wybór to procek.Ogólnie masakra.

Te no faktyka. Laptop :D Szukam innej xD

Nowa:

4GB GOODRAM :D

http://allegro.pl/pamiec-ram-ddr3-4gb-goodram-1333-mhz-sklep-fvat-i1819579069.html

Właśnie daltego zrobiłem ten temat :D Jak zwykle bym się w czymś pieprznął i nakupywał głupot :D

2rc8k5i.png

Opublikowano

Nowy zasilacz:Corsair 600Whttp://allegro.pl/corsair-cx600-v2-600w-80-plus-cmpsu-600cxv2eu-wwa-i1806447765.htmlPłyta główna musi zostać bo nie mam funduszy :DEdit: A co myślicie o tej płycie:http://allegro.pl/asus-p7h55-m-s1156-h55-ddr3-fv-sklep-i1808482816.html:)

Ta plyta jest po 1156 a nie 1155

jak do GIER to wydajniej bedzie z i3 2100(phenoma 955 bije w GRACH) + ta płyta co masz + lepsza karta

Opublikowano

@UP Niech lepiej kupi tego 955. Normalny człowiek, nie zmienia kompa raz na 5 miesięcy. i3 nie jest przyszłościowym wyborem. 955 potrzyma mu dłużej (choć prawda, że i3 kręci się miodnie :) )

A może powiesz ile masz kasy to coś z tego posklejamy

Opublikowano

@UP

To nie bylo smieszne

@Top

Zasilacz wziasc mozesz slabszy o 50W albo takiej samej mocy, ale koniecznie markowy (np. corasir lub OCZ), a co do grafiki jak masz zamiar grac w nowsze tytuly na pelnych detalach i na rozdzielczosci wyzszej niz 1366x768 to polecam ci jakas grafike ATI z serii 48xx, 57xx, 58xx, 59xx, 68xx, 69xx lub nvidia z serii 450, 460, 470, 560, 570 i lepsze, bo na tej grafice ktora wybrales nawet bad company 2 nie ruszy na srednich detalach.

Opublikowano

Zestaw jaki wykminiliśmy z Cheatkiem (Wielkie dzięki dla niego :)):

Procesor:

AMD Phenom II 955 BOX BLACK EDITION

Płyta główna:

AsRock 970 Extreme4 /AMD 970GX, AM3+/

Pamięć RAM:

KINGSTON HYPERX 8GB (2X4GB) DDR3 1600MHz XMP I7 I5

Karta graficzna:

Gigabyte Radeon HD6850

Zasilacz:

XFX Core 450W