Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technik Informatyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jak to w końcu jest z tą matmą w technikach informatycznych?

Co najczęściej jest brane pod uwagę?

Jest tam zaawansowana matma ?

W jakich przedmiotach zawodowych jest również liczenie?

Pytam, dlatego że muszę zadecydować w poniedziałek czy, przenieść się czy, nie.

Proszę o odpowiedź ;)

1358809676-U384748.png

Opublikowano (edytowane)

ja właśnie zacząłem się uczyć w tym kierunku i powiem tak:

matematyka jest przedmiotem rozszerzonym, jest bardziej wymagająca więc na nią polecam poświęcić więcej czasu, mam 3 godziny w tygodniu (poniedzialek, czwartek, piątek) ale też to że masz 4 lata nauki nie 3, więc wszystkie przedmioty są rozłozone na 4 lata

przedmioty zawodowe to:

oprogramowanie biurowe 3 godz tygodniowo

systemy operacyjne chyba tez 3 godz tygodniowo nie pamietam (plan mam gdzies na kartce zapisany, jak znajde to poprawie jak zle napisałem)

technika informacyjna 2 tygodniowo

informatyka (zwykła) 2 godz tygodniowo

na sys. op. i opr. chyba najbardziej będzie matma, jeszcze się u nas zabardzo nie zaczęło bo dużo było pisania o BHP i Licencjach i innych pierdołkach :D

@a w jakiej klasie teraz jesteś? jak na ekonomi to nie zazdroszcze, rachunkowość i matma podstawowa, to jest gorsze od rozszerzonej na infie

Edytowane przez djmati5
Opublikowano

Jestem w 2 klasie i w tygodniu mam 3 matematyki, a kuzyn mnie straszył(skończył Technikum) że w tygodniu będę mieć 7-8matematyk ^ ^, więc jest git, on sam miał w 3 i 4 klasie 4 matmy w tygodniu, ale zależy też od szkoły.

@Down

To jest ukryta treść, proszę

Patrz na Inf, ponieważ jesteśmy złączeni z Budowlanką :P

Opublikowano

W każdej klasie informatycznej masz rozszerzoną matmę + angielski ( co nie znaczy że będziesz miał 10 matm tygodniowo)

Matma będzie ci potrzebna do programowania

W pewnym stopniu także na utk ( mnie na utk liczyli systemów liczbowych i zamian )

Opublikowano

Powiem tyle, sam poszedłem w tym kierunku i mam 4 matmy tygodniowo ( 1klasa ) ale matematyka przyda ci sie potem , np na systemach operacyjnych badź programowaniu (w 2 kl.) ostatnio mieliśmy taki temat na systemach o różnych kodach i powiem szczerze że bez matmy tego nie zrobi ;D

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Nastic - "W każdej klasie informatycznej masz rozszerzoną matmę + angielski"

angielski może być co najwyżej na poziomie zaawansowanym, a to się różni od "rozszerzonej"

ja na podaniu do szkoły miałem wybory takie (były 2 różne podania)

podanie1: (wersja na niemiecki)

angielski: podstawowy albo średnio zaawansowany

niemiecki: średnio zaawansowany albo zaawansowany

podanie 2: (wersja na angielski)

angielski: średnio zaawansowany albo zaawansowany

niemiecki: podstawowy albo średnio zaawansowany

możesz wybrać które chcesz i które ci odpowiada, niezależnie od tego jaki miałeś język w gimnazjum

ja osobiście wybrałem średnio zaawansowany niemiecki i podstawę anglika

to jak wybierzesz sobie stopnie zaawansowania języków, tak zostaniesz przydzielony do różnych grup językowych zależnych od stopnia zaawansowania

polecam wybrać jak najłatwiejsze bo w technikum masz bardzo dużo roboty, a jak jeszcze infa to na matme dużo czasu musisz poświęcić, więc jeśli zmieniasz na infe, to wybierz języki z jak najłatwiejszym poziomem

a to jaki język wybierzesz jako bardziej zaawansowany to już twój wybór, polecam wybrać ten, w którym lepiej sobie radzisz

a i właśnie jeśli wybierzesz podstawowy język (nieważne jaki) to masz 2 godz w tygodniu, jeśli średnio zaawansowany to 3 godz w tygodniu a jeśli zaawansowany to bodajże 3-4 godziny (nie jestem pewien)

@autorze, jeśli naprawdę zależy ci na zmianie klasy, to przeczytaj to :)

pozdrawiam :)