Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Czy da się jakoś napisać skrypt w którym funkcja będzie klikała w losowe miejsca wyłącznie na czerwonym polu ?

kwadrata.png

Mam coś takiego, ale klika w całym kwadracie, a zależy mi tylko na tej " czerwonej figurze"

To jest ukryta treść, proszę

@ wojtek333314

Ciekawy pomysł :rolleyes: tylko że chodzi mi o współrzędne do klikaniea mieszczące sie w tej czerwonej figurze.

(czerwony kolor to przykład - wygląd dopuszczanlych współrzędnych w których ma klikać)

Nie wiem jak to dokładniej opisac :(

@ Sopelek997

O załapałeś o co chodzi :rolleyes: , hmm pomysł wydaje się trafny dzięki :)

Edytowane przez muszekphelka23
Opublikowano

Tak da sie.

Najlepiej niech wylosuje ogolnie losowe miejsce, sprawdzi czy pobrany piksel jest czerwony i jesli tak to klika jesli nie to losuje nastepny.

Prosta instrukcja warunkowa if.

Opublikowano

albo podziel ten czerwoony kwadrat na 4 prostokąty, losuj liczbe od 1 do 4, i w zależności od tego co wyjdzie to losuj kordy z różnych prostokątów, szybsze od pixelgetcolor.

Opublikowano

jak czerwony się nie rusza to @DesktopHeight @DesktopWidth, 2 tablice, getpixelcolor, mousemove i 2 pętle for

potem sprawdza wartość tablicy i analizuje który kord odpowiada za lewy górny róg a potem prawy dolny

a potem tylko random

Opublikowano

no problem i po kolei :

MouseGetPos - pobrać pozycje: lewy / górny i prawy / dolny ( zakres szukania ) np. (100,50) i (200,150)

Random dla zakresu X od 100 do 200 i Y od 50 do 150

PixelGetColor dla randomów , jeśli jest kolor to klika , jeśli nie ma szuka dalej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano
  • Dodaj nową pozycję...