Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Rozdzielczosc, kolory

Gość malutki688

Rekomendowane odpowiedzi

Gość malutki688
Opublikowano

Witam, mam pytanie.Ustawiajac rozdzielczosc 1280 na 1080 (nie wiem czy taka dokladnie ale najwyzsa) mam wrazenie ze kolory sa dziwne.

W rozdzielczosci 1600 na iles tam sa takie bardizej zywotne:P czy tez macie takie wrazenie?czy moze ja musze sie pobawic z ustawieniami monitora? wiem ze to chaotycznie napisane ale spiacy juz jestem.

Opublikowano

1280x1080 masz najwyższą?

Z rozdzielczością to jest tak że im większa tym grafika jest lepsza więc bardziej żywotniejsze są kolory.

Na rozdzielczości 1280x1080 grafika będzie wyglądać trochę gorzej niż na wyższych np. 1680x1050.

Ja na początku kompletnie zapomniałem żeby zmienić rozdzielczość na wyższą i grałem na 1024x768 (najniższa) xD a potem jak sobie przypomniałem i przerzuciłem się na 1680x1050 60Hz (najwyższa) to zupełnie inna gra :D

Gość malutki688
Opublikowano

wydaje mi sie ze przy najwyzszej rozdzialce kolory sa troche bardziej szarawe, wieksza realistyka ale nie sa takie zywotne juz chyba;P

Opublikowano

Zapomniałem dodać że jeszcze zależy jaki masz monitor i karte graficzną, dobierz sobie taką rozdzielczość aby grafa była ładna i nie przycinało Ci się :P

Gość malutki688
Opublikowano

no dobra:P chyba nic z tym nie zrobie w takim razie:P

monitor i grafike akurat mam dobra:P (chyba^^)

prosze mod-a o zamkniecie tematu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...