Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

sura WP coś dziwnego

Sommer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chce zrobić sure wp tylko na expa i żeby sie lepiej expiło jak dawać skile? i czy strach na plu jest coś warty? jest warty żeby dawać go na 2 "emke" czy możne na 3 "emke" chyba ze na plu jest jakis zbugowany i sie w ogóle nie opłaca?

Powiedzcie jak to jest bo mam 29 lv i wbijam skile.

i nie dawajcie żadnych tutkow z bulidami tylko wytłumaczcie jak to jest z tym strachem, zamierzam wbić 70+ i obalać dt

"Wyznacz Sobie taki cel, że gdybyś go osiągnął, to zwaliłby Cię z nóg."

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Strach daje x % ochrony czyli np. jak mobbek wali Ci 1000 to będzie przykładowo 10% mniej Ci bić, czyli o 100 mniej.

Moim zdaniem lepiej wbić Strach jako 3 :) Tanie są KU, więc szybko wbijesz na G

Opublikowano

Dzięki + 4you, wypowie się ktoś kto tak może robił, albo kto wogóle miał strach na M+ na PLu?

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Ja mam 61lv wpka na pl, skille dawałem tak: Ostrze> Ochronka> Strach.. do expa to najlepszy build .. jak narazie strach na m3 daje -16%

Opublikowano

Tak jak napisał up najlepiej do expa Ostrze-Ochronka-Strach-Wirek , strach kiedyś był zbugowany i mało osób go wbijało na M . Smiało możesz takim buildem iść .

Ja zbierać tylko + i dziękować za te + !

Opublikowano

Ja mam 61lv wpka na pl, skille dawałem tak: Ostrze> Ochronka> Strach.. do expa to najlepszy build .. jak narazie strach na m3 daje -16%

Ehh M3 i -16% tylko :( ile masz inta?

Ile kosztuje ku strach na ostatnim serwie ?

@Wyzeruje ktoś 1 post? bo jakieś neo dało - ;/

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

NO najlepszy build.

10% wydaje sie niczym, ale jak mobki będą Ci bić 500+ zauważysz różnicę.

Polecam ten build.

Opublikowano

Int nie ma nic do strachu :) daje okreslone %% z m X na m X i tyle :) na P daje 37%

Metin2.Co.Kr

Kupie ! ;

Ku Czar. Ostrze

Pomoc Smoka ;

Fms +6 - 9 Kd Pod Expa ( najlepiej +5 )

Oz Błogo, Czarowana Zbroja

Zbroje Dla Sury ( Mistyczna, Mglista, Twarzy Ducha, Duchowa ) +0 - 6 + Pz + Defa +5

Branze Z Bialego Zlota + 1,5k - 2k Pz

Srebrny Naszyjnik + 1,5k - 2k Pz

Skorzane / Drewniane Buty + 1,5k - 2k Pz

Nick ; Spok0jnyWP

Lvl ; 47 +

Koń ; Bojowy ( 12 lvl )

Nick ; Nerw0wyBuff

Lvl ; 26

Koń ; Brak

JINNO !

Aktualizacja; 5 Sierpnia 2011

Opublikowano

Mam sure 66lvl skille, które wybrałem to ostrze, zbrojka, strach wszytkie mam na g i dt ogarniam na lajcie z 40 strzaly 12k hp 600 defa buffy po 25%...

1329042025-U173186.png

by Siema Heniu

MineCraft Helper|Kox|PostMarker

Opublikowano

Dzięki Nceir + dla ciebie i jesteśmy kwita :P

Na jaki lvlu ogarnę DT do kowala i na jakim do ripa? jak pojadę tym bulidem.

Jak rozdać staty?(zeby bylo FULL EXP) teraz jade 2int 1wit.

Słyszałem ze zręczność coś daje do skili czy to prawda?

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Nie opyla się mało ataku odbiera , no chyba , że w DT zeby same nie atakowaly albo w lochy małp ale to wystarczy na 1 .

Rób tak do expa :

Ostrze ---> Czarowana ---> Smoczy Wir ---> Paluch ---> Strach ---> Rozproszenie

Opublikowano

Ostrze ---> Czarowana ---> Smoczy Wir ---> Strach ---> Paluch ---> Rozproszenie

Dla mnie tak lepiej jest :)

Ostrze droga ku ale opłaca sie dla dmg,

Czarowane ku w średniej cenie a tego skilla np przy expie w atla lepiej cofnąć,

Smoczy dobry skill przy expie więc się opłaca,

Strach tak się przyda do exp bardzo dobry skill,

Paluch może być nawet lepszy od rozpro :D,

I rozpro ostatnie bo do pvp jest ;p na wyższych lvl możesz zamienić z zbroją :) i wbić na G bo ku tanie :)

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

@up widocznie nigdy nie grałeś wp lub wbuleś max 20lvl

wbijaj strach na metki mordu w dt nie zastąpiony nie dosc ze moby nie bd podchodzic to jeszcze zmniejszy obrażenia ;) sam mam surke wp i ide bulidem ostrze-zbroja-wir-strach ale jednak teraz wolałbym isc ostrze-zbroja-strach-wir ;)

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Ja mialem strach na m7 robilem ten skill jako 3 na Syriuszu to Ku kosztuje do 1kk wiec latwo zrobic ten skill ale zeby byla roznica w hitach jakie Ci zadaja po uzyciu Strachu to trzeba miec duzo inta bo jak nie masz nic na inta to ta roznica jest nie widoczna .

Pomogłem ,Daj Plusa ++

zakaz umieszczania linków do zewn. stron

Opublikowano

Ja mam surke 75 lvl i dawalem ostrze/zbroja/wir/paluch/rozpro i 1 pkt w strach cacy się gra.Strach jest zbędny zamiast tego polecam palec, świetny skill.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

@3up wiesz co nie pisz czegoś czego nie wiesz... miałem wyżej niż ten co ty gadasz 20lv 55+ i jechałem buldem tym że strach 3 ale jest nieodczuwalne przy graniu zmniejszenie dmg...

Wole tak jak napisałem... nie zagrasz się nie dowiesz... a sam jak jechałeś...

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Int nie ma nic do strachu :) daje okreslone %% z m X na m X i tyle :) na P daje 37%

Ja mialem strach na m7 robilem ten skill jako 3 na Syriuszu to Ku kosztuje do 1kk wiec latwo zrobic ten skill ale zeby byla roznica w hitach jakie Ci zadaja po uzyciu Strachu to trzeba miec duzo inta bo jak nie masz nic na inta to ta roznica jest nie widoczna .

Hehe to int ma coś do strachu?

Wypowiadajcie się bo teraz już nie wiem, a chce być naprawdę dobry do expa i dlatego MUSZĘ wiedzieć jak to jest z tym strachem, jedni piszą ze dawać a jedni ze nie dawać. :(

Niech się wypowie ktoś kto naprawdę się zna na rzeczy.

Z góry dzięki za pomoc.

@Dodam ze oczywiście będzie latanie na dt, wbije z 75 i jak będzie dobrze szło to więcej.

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

OSTRZE>ZBROJKA>STRACH

Najlepszy bulid do expa.

Mogę Cię zapewnić że strach to dobra decyzja ponieważ grałem surą wp na PL i takim bulidem jechałem :)

INT nic nie dodaje do strachu, miałem +10int(Nawet więcej) zdejmowałem eq i zakładałem i miałem tyle samo.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Strach jest zaraz po ostrzu najlepszym skilem wp do expa. Nie dość , że zmiejsza otrzymywane obrazenia , to jeszcze daje tyle samo % na unikniecie strzały. Skill genialny do dt i groty. Smialo ostrze->zbroja->strach->wir

Opublikowano

Na uniknięcie strzał działa bodajże jak masz go na P.Bez strachu bez problemu sobie poradzisz, w dt jest on zbędny bo jak inaczej ogarniesz spota.Najlepiej mieć 1 pkt przy lurowaniu spota na mapkach.Zobacz sobie tutaj http://board.metin2.pl/board37-pomoc-pytania-i-pierwsze-kroki/board228-klasy-postaci/board25-sura/board1124-archiwum/984627-czarowana-zbroja-a-strach/

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Ok strach dam jako 3 skil na M, potem wirek. Dzięki za wszystko. B)

Chyba ze macie jakieś inne wskazówki dotyczące WP (eq, bony, i co tam jeszcze) aby się lepiej expiło, chętnie wysłucham. :P

Ahaaa i powiedzcie mi czy zręczność daje coś do skili, bo gdzieś słyszałem ze w zręczność dawać, czy to prawda?

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...