Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy chcielibyście by założyć stronę z modami działającymi w Multiplayer?  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcieliby?cie by za?o?y? stron? z modami dzia?aj?cymi w Multiplayer?

• Tak
      9
    • Nie
      2
    • Nie mam zdania
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Otóż rozważam nad założeniem strony, z której można było by pobrać silnik serwera Craftbukkit, Cannary (na bukkit'a będzie więcej) albo Vanillia Server (ten ze strony minecraft.net) z modami. Również oczywiście będzie można pobrać Client gry z tymi modami działające pod ten silnik serwera. Chcę założyć taką stronę, ponieważ dużo jest osób, które się bezsensownie pytają o mody na serwer i nie wiedzą jak je zainstalować. Rzeczą oczywistą jest, że cały ten projekt będzie darmowy, lecz nie pogardzę dotacją z mój wysiłek i czas. :D Tylko nie wiem co wy na to, dlatego piszę tę ankietę. Sorki że tak chaotycznie, ale już tak po prostu mam, że nie potrafię tłumaczyć oraz piszę na szybko. :rolleyes:

Edytowane przez krzychu197
Opublikowano

Według mnie to bezsensu. Po co taka strona, wystarczy siąść chwilę i popytać trochę wujka google. Po drugie po co marnować kase na hosting (chyba, że będziesz robił na darmowym co się kompletnie nie opłacała), a po za tym myślę, że bedziesz mieć problem z reklamą strony, ja prowadzę stronę od paru alt i muszę przyznać, że zdobywanie kolejnych użytkoników nie jest zbyt łatwe.

Jeśli zasłużyłem na plusa, daj mi go. Ciebie to nic nie kosztuje, a dla mnie jest to motywacją :)

Opublikowano

Nie żebym narzekał, ale ten temat został przeniesiony, a strona będzie na darmowym hostingu, ponieważ nie biorę tego projektu na poważnie, tylko aby pomóc innym userom forum, i aby podszkolić się w php i jQuery oraz w css. Ja nie myślę aby ten projekt szedł na wysoką skalę. I nie musi być w cale dużo użytkowników. Po prostu kto chce ma gotowca i pobiera. I bardziej prowadzenie tej strony biorę za zabawę. I nie mam zamiaru na tą stronę wydać wielkiej forsy na płatny hosting, bo to też mnie się nie opłaca, bo nie pracuje, a się uczę w szkole.

Opublikowano

Wiadomo. Tylko problem jest z darmowymi hostingami. Problemy są z php np ugu.pl to praiwe cały czas strona jest niedostepna i wolno chodzi. Podobnie reszta. A lepiej jeśli chcesz pościwczyć to pobierz sobie xampp'a i sprawdzaj sobie jak wygląda strona w tedy pod adresem: http://loocalhost.pl/nazwa folderu :)

Jeśli zasłużyłem na plusa, daj mi go. Ciebie to nic nie kosztuje, a dla mnie jest to motywacją :)

Opublikowano

A to nie jest aż tak źle. Ale jak probowałem zainstalować gotowego cmsa (wordpress) to się coś wywaliło gdy wgrałem jeden szablon. A co do strony to mogę ci trochę podpowiadać. Bo spsoro już wiem. Tu masz moje gg: 37768230 ;)

• Dodaj nową pozycję...