Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo, mam w kompie 16gb ramu, srednio komp jak nic nie robi używa ok. 2 - mam win7 64 bity, swiezy komp za 5 tysi. I problem jest taki, że w pliku BAT serwera nie mogę ustawić powyżej ok. 1360 mb, bo pisze coś takiego: Invalid maximum heap size. Could not create java virtual machine. A jak ustawie ponizej 1360 jest ok.

Opublikowano

To znaczy, że nie masz 16GB ramu, tylko ~2GB.

Zrób testy pamięci, i sprawdź jave, jest 32bitowa? Normalnie ze strony jest ściągana 32.

Opublikowano

Omfg, czytaj ze zrozumieniem idi... Napisalem, ze komp stalr tyle uzywa czyli ma zajetej, a ogolnie jest 16gb losiu... Sprawdze jave..

Opublikowano

Nie napisałeś.

swiezy komp za 5 tysi.

Czyli nowy. Teraz nie montuje się 16GB, bo to gier nie potrzebne.

System 2GB i nic nie robi? Hmm mój system win 7 x64 pobiera nie całe 500mb. Zostałeś chyba wprowadzony w błąd z tą ilością.

Opublikowano

Jestem absolwentem technikum idioto, chyba wiem co jest napisane na jednej kostce nie? Mam cztery kosci ddr3 frajerze, a poza tym wszelkie programy pokazuja mi, ze mam 16gb..

Opublikowano

Na Windows 7 da się dać maxymalnie 1GB z hakiem, (jeśli jestem w błędzie to sory) nie widziałem żadnego launchera który pozwalałby na danie większej ilości. @Geoning, odpocznij sobie bo nie czytasz ze zrozumieniem, wszystko gość podał :O

Opublikowano

Raczej nie. Windows7 daje możliwość przydzielenia dużej ilości. Zamiast MB wpisz M zamiast GB wpisz G

-Xincgc -Xms2G -Xmx2G

Gadacie pierdoły jakich nigdy w życiu nie widziałem...

Opublikowano

Skad Ty wziąłeś launchera na 23 bity to tylko Ty możesz wiedzieć... czyli pomogł ten sposób geoinga?

Kiedy patrzę na niektóre osoby na tym forum zaczynam być za podpisaniem ACTA.