Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano tnie mi się mc wiem że to już 2 temacik ale tamten został zamknięty ... Ok więc do rzeczy mam notebooka Toshiba 1 GB Ramu 4 rdzenie 1,66 na rdzeń Windows 7 Starter tak tak wiem że notebook nie jest najlepszy ale nie najgorszy po za tym to notebook ... Więc mój kolega ma podobnego Notebooka [W specyfikacji] i jemu mc się nie tnie aa mi tak i to bardzo ... Ma ktoś jakieś rozwiązanie ? PROSZĘ ! STAWIAM +/-

sygnaavril.png

Sygnatura by Suffi_PL

minusy.png

Proszę o zdjęcie chociaż 10 % Będę bardzo wdzięczny

Opublikowano

1gb na Minecrafta to trochę mało. Nie możesz jakoś dokupić albo coś ?

W ostateczności powgrywaj te optifog'i i inne duperele zwiększające fps'y.

y5r5.png

Opublikowano

Ściągnij program gamebooster, i odpalaj grę przez to.

Graj na dużej mgle.

I nie ma się co dziwić, też mam 1 notebooka z windows starter, i nawet jak pracuje na systemie, to są lagi.

Ściągnij gameboostera ewentualnie OptiFog

@Sammy 1 gb ramu jest wymagane do gry. Tyle wystarczy.

Opublikowano (edytowane)

1gb ramu troszkę mało ale powinno śmigać z małymi lagami od czasu do czasu

proponuje wejść z menu start >wszystkie programy>akcesoria>narzędzia systemowe>oczyszczanie dysku wybierz dysk poczekaj chwile wyskoczy ci okienko pozaznaczaj wszystkie ,,ptaszki" i kliknij ,,OK" zrób to samo z każdym dyskiem z osobna nie wiem ile ich masz

proponuje też zrobić defragmentacje dysku/dysków [wszystkie programy>akcesoria>narzędzia systemowe>defragmentator dysków]

powinno pomóc przynajmniej w jakimś stopniu, wypada wykonywać te czynności co jakiś czas

PS. na profilu masz napisane że znasz sie trochę na informatyce wiec sugeruje że nie jest ci to obce

Edytowane przez xxxRSAxxx

ptaki9wudw3tb4.gif

18706.png

32902.gif

Zbieram +

Opublikowano

@UP tak tak już nie raz to stosowałem na komputerach ... Ale chciał bym zauważyć że jest to NOWY notebook mam Game Booster i działa z małymi lagami . Spróbuję jeszcze coś z grafiką zrobić może wkącu nie będzie lagować ...

sygnaavril.png

Sygnatura by Suffi_PL

minusy.png

Opublikowano

Tak... Wnioskując po procesorze i wersji Windowsa to NetBook... Karta graficzna w nim może nie dawać rady.

PS. 512MB ram starczy do grania z 30FPS.

Nie pchajcie tego GameBoostera do wszystkiego. Wystarczy 10 minut zabawy z systemem, by zrobic znacznie więcej na zawsze.

Opublikowano

Karta jest dobra w każdym bądź razie Na tym notebooku Cs smiga jak nie wiem aa Może mój notebook nie lubi mc ? xD

sygnaavril.png

Sygnatura by Suffi_PL

minusy.png

Opublikowano

najlepiej napisz cały osprzęt laptopa, karte graficzną (model i pamięć) zasilanie itp.

do grania w MC wystarczy 512 ram wystarczy dobra karta graficzna i w miare dobry procek

mi osobiście na 1,25GB procku intel pentium 4 ® 2,4 GHZ karcie GeForce MX420 (64MB) ładnie śmiga przy all ustawieniach na maxa (oprocz adwanced OpenGL i smoon lighting [chyba tak to sie pisze] bo lepiej w ciemnościach widać) ok 20FPS jest (nawet jak mialem 512 ram to śmigalo niezle, wielkiej różnicy to nie dało)

poczytaj kilka tutoriali jak zmiejszyc lagi, to bedzie także lepiej chodzić

Opublikowano

Witam! Zawsze tematy typu" minecraft sie tnie" itp byly do mnei smieszne orzumie ze na slabym kompie mozna miec scinki ale nie moge nazwac mojego kompa slabym jak na taka gre (4GB ramu, procek E5200 2.5 i karta Geforce 9500GT, windows 7 ultimate) i jak weszlem do gry to normlanie mam scinki gdy sie obracam nie wiem o co chodzi mam samego minecrafta odpalonego i scina mi macie jakies pomysly?

-Ushio.png
Opublikowano (edytowane)

mi pomaga ctrl+alt+delete szukasz w procesach javaw.exe klikasz prawym ustaw prioryter i dajesz wysoki, mi tak sie podnosi od 40-50 do 70-80 fps

@down

spróbuj tego co napisałem

Edytowane przez BosskiRoman

Lubie To

fw821y.png
Sygnaturka wykonana przez FailStunt

Opublikowano (edytowane)

a ja mam taki rpbolem ponieważ mam kompa 4gb ramu karta 1gb i procek 4x 2.3 i jak gram singla to mam scinki male ale sa i co jakis czas tam np co 10s

a na multiplayer czysto chodzi i all dobrze FPS okolo 60

Edytowane przez hancocki
Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam netbook'a z taką specyfikacją :

- Intel Atom™ processor N270 (1.60 GHz, 533 MHz FSB, 512 KB L2 cache)

- Mobile Intel 945GSE Express Chipset 224MB (DDR2 400/533 MHz)

Pamięć : 0,98GB RAM DDR2 533 MHz SDRAM

System : WIN XP SP3

Minecraft momentami mi się ostro tnie tak, że nie da rady grać. Czego to może być wina ? Co mi polecacie, aby gra lepiej mi chodziła? :( Dam +/- za pomoc ! :)

@Edit :

Mam ustawione najniższe ustawienia, nie mam praktycznie uruchomionych programów w tle, które by przeszkadzały i mam wyczyszczony system dokładnie. Wstawiam screen'a z dowodem ile mam fpsów... :/ 20110914221715.png

Edytowane przez xKaMaSx

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Dla laptopa to 3 GB ram minimum, a dla zwykłego PC to 512 MB ram minimum wiem co pisze mam około 6 laptopów i 4 stacjonarne i na stacjonarnych kilka jest po 1 GB/512/2GB/4GB/8GB ten z 8 GB ram to mój do gier, i ogólnie na laptopach z 2 GB ram nie ma szans, że gra ci będzie

płynnie chodzić, chyba że jest naprawdę z dobrym prockiem i grafą jakąś mocną, na zwykłych pc 512 MB ram starczy sprawdzałem :)

Najlepiej kup se jakiegoś kompa z 1-2 GB ram do MC z grafą PCI-E 512 MB byle jakie najtańsze i będzie Ci śmigać :D

U mnie można takiego za 50 euro wyciągnąć na flomarkach :P

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|