Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć jak przyspieszyć działanie skryptu. Ogólnie to mam tego 30, jak widac wstawilem tylko 2 dla przykladu. Chciałem aby to szybciej działało problem w tym ze jak daje sleep(5) lub Sleep(50) to program działa gorzej niz na tych 150, i tutaj pytanie do was czy macie jakis pomysł.

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

NIGDY _*nie*_ korzystaj z _isPressed.

Use local Hooks instead:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms644959(v=vs.85).aspx#wh_keyboardhook

// Tak, kiedyś nie lubiłem tego linku, bo można za pomocą tego zrobić keyloggera.

// On the other hand, tak amatorski keylogger zostanie wykryty przez, cóż, wszystko, a jeśli ktoś jest na tyle głupi, żeby uruchamiać Wasze aplikacje bez skanów, to...

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano (edytowane)

#include <WindowsConstants.au3>

guiregistermsg($WM_KEYDOWN, "func")

WH_KEYBOARD to wiadomość wysyłana przy wciścięciu/puszczeniu klawisza. ; nie wiem czy da się jej użyć w autoit, ale jest keyup/keydown

dokumentacja msdn przydaje się prawie wszędzie, nie tylko w c++.

WM_KEYUP rejestruje klawisz podniesiony a KEYDOWN wciśnięty

Edytowane przez Sopelek997
Opublikowano
Ten link co mi podałes, on jest do programu C++, a jak wiemy jestesmy w dziale auto it

Nie. To jest referencja funkcji z biblioteki user32.dll, a jak wiemy, za pomocą autoitowych funkcji DllCall i DllOpen możemy odwoływać się do bibliotek łączonych dynamicznie.

Zaś C++ to nie program, a język.

@UP

WH_* to nie wiadomości, a const flagi funkcji SetWindowsHookEx.

GuiRegisterMsg rejestruje tylko Msgy wysylane do top-level window, więc przy niepustym GUI będzie całkowicie tutaj bezużyteczne.

Ta sygnatura jest pusta.

• 2 tygodnie później...
  • Dodaj nową pozycję...