Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam zamiar zaczac w grac w cabal

mam kilak pytan

dodam ze nigdy w to nie gralem

kim zaczac grac ?

jaki serw ??(tazk zeby bylo jak najwiecej ludzi)

co mam pobrac zaistalowac zeby zaczac grac itd

czy jest do tego jakies spolszczenie itd

7ddfbc0fa5.gif

likei.jpg

Opublikowano

Co do postaci,radzę Ci poczytać o nich na różnych forach ;) ale z góry polem Fs,Force Shielder najlepiej Mfs (Tanie Eq)

Serwer ? Prawdopodobnie na Marsie gra najwięcej Polaków,lecz ja tej różnicy nie widzę,na Jupiter chyba jest większy exp,również radzę Ci poczytać o tym.

Client Po prostu pobierz,że strony www.CabalOnline.com następnie zainstaluj i ciesz się grą, (Jeżeli będziesz miał problem z uruchomieniem,skontaktuj się na PW ze mną)

Spolszczenia nie ma i nie będzie,jest to angielska wersja gry,już niedługo ma wejść wersja Polska ... ale kiedy co i jak nic mi nie wiadomo ;)

Opublikowano

Up dobrze mowi FS dobra sprawa.

Ale jeszcze jest fb dobry. (Force Blader)

To sa postacie unikalne dobre w expie tg pvp ca..

Reszta (tak jak np. bl przystosowany do expa) to postacie poustawiane do czegos konkretnego.

Opublikowano (edytowane)

dzieki up ale tu rodzi sie pytanie ktore mam pobrac? ps ja w to calkowice zielony jestem

http://www.cabalonline.com/free-game-download.asp

na tej stronce co mowisz to sa jakies 3 klienty i ktory zasysac?

MMOSITE ???

gamona?

GamersHell.com ?

czy to sa poprostu 3 hostingi ?

Edytowane przez dexter92

7ddfbc0fa5.gif

likei.jpg

Opublikowano

ale z góry polem Fs,Force Shielder najlepiej Mfs (Tanie Eq)

tak tak niech robi mfs'a jak pewnie nie ogarnia za bardzo gry, najlepsze to BL i Wa

FS moze sie bawic jak ogarnie gre, a mfs, jak ogarnie gre FS

to się łaczy, polecamna poczatek BL

FS moze i dosc latwy ale na poczatek nie za bardzo polecam

Opublikowano (edytowane)

panie up byłbys tak mily i nie pisal skrutami bo zbyt nie ogarniam co to jest :D

pobrałem, 1 clienta to gdy chce go zaisatlowac wyskakuje error

Edytowane przez dexter92

7ddfbc0fa5.gif

likei.jpg

Opublikowano

dzieki up ale tu rodzi sie pytanie ktore mam pobrac? ps ja w to calkowice zielony jestem

http://www.cabalonline.com/free-game-download.asp

na tej stronce co mowisz to sa jakies 3 klienty i ktory zasysac?

MMOSITE ???

gamona?

GamersHell.com ?

czy to sa poprostu 3 hostingi ?

Pliki wszystkie takie same,tylko inny hosting,więc nie ma znaczenia,ale tutaj się liczy limit,moim zdaniem najlepiej pobiera z GamersHell.

@UP

Po prostu przy pobieraniu Clienta,miałem jakiś problem z netem inaczej mówiąc,miałeś laga i zapewne jakiegoś plika nie pobrało,więc radzę Ci pobrać jeszcze raz.

Opublikowano

a no tak :D sorka

pierwsza linijka to był cytat

FS - to taka postać Force Shielder, postac używa broni typu blade i crystal (jak dobrze pamietam) i zbroi typu armor

MFS - to ta sama postać jak wyżej ale przerobiona na magiczne skille (MFS to nie jest klasa stworzona przez twórców gry tylko przez graczy) i używająca skilli magicznych i nosząca przedmioty z magic amp'em (ciezko troche wytłumaczyć jak dokładnie działa i co oznacza pojęcie AMP, ale tak w bardzo wielkim uproszczeniu, zwieksza atak, ale widoczne to jest po 80+lv)

tylko że na MFS trzeba mieć doświadczenie w prowadzeniu zwykłego FS, a żeby grać FS polecam zapoznać się z grą łatwą klasą, najlepiej BL (blader) lub WA (warrior)

oczywiście możesz od początku grać FS, ale również licz na to, że może być cieżko na początku

@jeśli mam być szczery to polecam także pobawić się FA (force archer) bardzo dobra klasa w PvM (player versus moob - czyli do expa) jak i do pv (player versus player - czyli do pojedynków) dość tanie eq, troche crystale droższe ale w porównaniu z zaoszczędzoną kasą na zbrojkach to tanio wychodzi

dodatkowo jest bardzo ciekawą postacią, z dobrą BM2 (battle mode 2) czyli 2 pistolety, którymi można atakowac "2 moobka z podzielonym dmg na 2 moobki, lub jednego z podwójną siła" ale to akurat jest nieprawda, może dmg jest leciutko mniejsze jak sie atakuje 2 moobki ale lekko, nie widać tego, dlatego przy atakowaniu na BM2 lepiej bić 2 moobki

@o FS za bardzo nie opowiem bo nie mam w nim takiego doswiadczenia, moge ci powiedzieć dużo o wszystkich klasach ale nie o FS

Opublikowano

Powiem tyle,że każda postać jest dobra,lecz tutaj jest ważny gust gracza.

Dla WA teraz z taniały Itemki,więc myślę że to bardzo dobra wiadomość dla graczy,którzy zaczynają tą postacią grać.

Lecz jak dla mnie najlepsza postać to Fs,dużo lepszy na Pvp oraz expa.

Więc decyzja należy do dextera.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...