Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak to zrobić?

bomba114

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie: mam 2 komputery

1 komputer to moj komputer prywatny z internetem na transfer,a 2 mam w innym domu i tamten na internet nieograniczony, I chcialbym tak zrobic aby komputer nr.1 mogl zarzadzać komputerem nr.2(tak samo jak teamviewer),ale też aby komputer nr.2 dzialał i mogl tak samo pracować co komputer nr.1??Jest jakiś sposób na to jakiś program?

Opublikowano (edytowane)

pamietam że był jakis program do takich rzeczy oprucz pulpitu zdalnego coś jak "legalny włam na pc"

jak znajde to zedytuje posta dodając więcej info

szybki jestem co :)

program UltraVNC do pracy na odległość przy pcetach itp :)

na pw więcej info wysle w linku

Edytowane przez dredre
Opublikowano (edytowane)

jak włączy pulpit zdalny to osobę pracującą na drugim kompie wyloguje z konta użytkownika, a to chyba odpada

U mnie na trzecim kompie pracuje Win Xp i mogą na nim pracować kilka uzytkownikow jednocześnie tzn. np. ja przez pulpit zdalny a druga siedząc przed tym kompem i nikogo nie wyloguwuje.

@topic: zakładam że 1 komputer jest podlączony do innego usługodawcy internetowego a 2 komputer do innego. Nie możesz stworzyć między nimi grupy robocznej (o ile o czymś nie zapomniałem). Aby móc z 1 komputera podłączyć się do drugiego potrzebujesz ip drugiego komputera. Zakładam że nie posiadasz stałego publicznego adresu IPv4 więc polecał bym na 1 i 2 kompie zainstalować program Hamachi. Na 2 kompie zakładasz sieć. Na 1 kompie podłączasz się do tej sieci. Aaaa.... a adres ip. Adres IP danej maszyny jest widoczny w okienko Hamachi. Ten adres jest tworzony przy rejestracji w Hamachi i jest wirtualny. Poczytaj więcej o Hamachi... virtual local network.

Edytowane przez Madry12