Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam pytanie. Jakiego maga opłacało by się kupić ? Bardzo dobrze gra mi sie magami ( a zwłaszcza Ryze , ale ile można grać jednym bohaterem ) ?

Myślałem o Brandzie bo jest na przecenie a mam to 550 łapek od wtedy jak LOLA nie było.

Piszcie swoje opinie.

Opublikowano

Brand kupiony na promocji to dobra decyzja. Nie jest bardzo trudny do ogarnięcia a naprawdę potrafi namieszać.

"Więcej czytam niż pisze"

x070x = 0 poczucia humoru.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

Z tego co widzę nie ma, ale napiszę na szybko coś o nim.

Summoner Spell: Flash i Ignite najlepiej

Masteries: 9-0-21 standardowo

Itemy?

Sorcerer's Shoes -> Rabadon's Deathcap -> Void Staff -> Morello's Evil Tome -> Rylai's Crystal Scepter

Możesz ewentualnie także składać Tears of Goddess, a potem zrobić z tego Archangel's Staff (jeśli tak to ToG kup jak najszybciej)

Warto jeszcze wspomnieć o Will of the Ancients

Combo Branda to po kolei W > Q > E

Jeśli Ci nie wychodzi zbyt dobrze 'W', a to jednak ma duże znaczenie to spróbuj E > Q > W

Ważne, żeby Q było drugie bo daje stuna

Możesz też popróbować najpierw Q potem E, następnie W i na końcu ulti

Wersja bez stuna, ale z większymi obrażeniami

Opublikowano

Brand jest OK. Jednak ja ci mogę polecić coś innego czyli Vladimira. Jest mag bez many który się leczy co pozwala na długie trzymanie się na linii bez powrotu na bazę. Na dodatek jego umiejętność pasywna ( nie pamiętam nazwy ) czyni z niego w miarę wytrzymałego (jak na maga) championa. Nie wiem jakie na tym pasywie były przeliczniki itd. Ale jego pasyw działa tak że za ap dostajesz hp a za hp dostajesz ap. Czyli kupując nawet itemy tylko pod ap zapewnisz sobie sporą ilość hp. Jednym z najlepszych plusów Vladimira jest to że jego umiejętność ( Sanguine Pool czy jakoś tak nie pamiętam w skrócie -W-) czyni go nieśmiertelnym na PRAWIE wszystkie umiejętności.

Tak więc:

Plusy:

-wytrzymały (jak na maga)

-bez many

-leczy się

-doskonała umiejętność jaką jest "W" co czyni go nieśmiertelnym na prawie wszystko przez 2 sekundy.

-małe CD ( w late game )

Minusy:

-prawie bezużyteczny do czasu osiągnięcia 9 poziomu

-trochę nudny, zresztą jak praktycznie wszystkie postacie jak się nimi ciągle gra

Co do magów to mogę Ci jeszcze polecić Malzahara. Jeden z najlepszych championów na 1v1. Jednak ja się tutaj nie będę rozpisywał zbytnio.

Jeśli Ci w czymś pomogłem, nie bądź żyła i kliknij Lubię to!

Opublikowano

Z magów moim faworytem jest jak narazie Malzahar. Kosztuje dość sporo bo aż 6300 IP ale jest wart swojej ceny.

Jest on nie do pokonania na 1vs1. Świetna postać na mida z niesamowitą farmą z E i nie najgorszym harrasem z Q.

Potrafi wycisnąć kosmiczny dmg i położy każdego nawet tanka na praktycznie jedno combo jak zultujesz wroga w plamie.

Postać się nie nudzi i łatwo ją nakarmić. Nie cierpi, aż tak bardzo na brak many bo może ją sobie odnawiać zabijając miniony z E.

Na początku najtrudniejszym może być umiejętne rzucanie bramy, ale pograsz trochę i się nauczysz.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Brand - najlepszy nuker w grze (ja tak mysle)

Co do jego combo to wydaje mi sie ze najlepsze to E - Q - W - R - Ignite wtedy na 100% kill a taki uklad poniewaz W walniete w podpalonego wroga ma +20% obrazen a w late to naprawde duzo !

qkjk.gif?1312334500
Opublikowano

Na anivie akurat zawsze jest niezbędny

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Hmmm, za RP to się nie opłaca kupować champów :/ Takie moje zdanie, lepiej za to kupić skina dla postaci którą już wybierzesz.Pierwsze co to na pewno jest najlepsza LeBlanc. Ja ci poradzę również Fiddle ale trzeba go trochę ogarnąć.

Jeśli chcesz mały cooldown, to Kasiopeja(Cassiopeia czy jakoś). Karthus jest też dobrym rozwiązaniem. Brand nie jest zły ; ]

Ryze ma małe DMG. Teemo... Mój ulubiony Mag ;p DPS/Mag i tyrka. Kayle ap/ad też dobry. Akali też dobra pod ap. Jax też dobry ap/ad. To wszystkie chyba dobre postacie. Ryze jest według mnie najsłabszym magiem.

Anivia też ogar ulti.

Annie nie polecam, jest wiele lepszych magów.

Kassadin, Kennen... Jak ogarniesz to nie do pokonania.

Aha no tak, Malzahar mmm, best mag :D Jeszcze tu gdzieś wstawię Lux która tak samo jak Malzahar zabija ulti... To są the best :D

Swain też ma dobre ulti, ktoś jest pewny że cie zabije to ulti ;p

Veigar, Orianna, Rumble... I to koniec dobrych champów ; ]

Możliwe że o czymś zapomniałem. pzdr, miłych killi :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

branda na niskim elo sie banuje, bo z ulti potrafi wykosić dwóch przeciwników stojących koło siebie. malzahar dobry pick, ale jakoś za nim nie przepadam. LeBlanc ma moc na początku troszkę w tf zbędna. Veigara podobno się teraz banuje na high elo (tak słyszałem) ogólnie ma kozacka bułkę. Orianna też nie jest zła jeśli się ogarnia. Wiele postaci jest zajebistych jedyne co pozostaje to je ogarnąć ::P

Opublikowano

Z magów na pewno nie polecam ci vladimira. ponieważ jest ciężko coś nim zdziałac bez odpowiedniego skilla. Anivia jak dla mnie bez blue=0, ale jak ma blue to koksi. Brand jest ok, prosty mag na midzie. Tak jak ktos pisał wcześniej to malzahar też jest dobry :D. Nieraz sie zdarzy że ktoś stanie w zasięgu twojej wieży na ułamek sekundy a ty dajesz w niego utli i pa pa. A jak nie znajdziesz takiej sytuacji to Q+E+W+R i typowy mag lezy...

PS: Dodam że każdego bohatera którego opisywałem mam i grąłme nim troche.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zgadzam się z tym powyżej :D Jeżeli jesteś wdzięczny za moją odpowiedz możesz mi dać +

Opublikowano

Annka - kocham dostawać 1831391391stunów które zadają 1831891831dmg dodatkowo dobre last hity z q

Orianna - przy niej nie podejdziesz do minionów wkurwiające ulti które robi zamieszanie w tf dobry AA

reszta to średniaki

Opublikowano (edytowane)

Morgana.

Snare, plama zmniejszająca mr, podwójne ulti z stunem i do tego spellvamp, a o OP tarczy, która osłania przed wszystkimi stunami czy silencami nawet nie wspomnę. :D

Ciężka do gry, ale potrafi zmiażdzyć w late każdego maga nawet veigara, wystarczy tylko odpowiednio ją zbudować.

Do tego tania i jest w TOP 3 w killach per dead powyżej elo 2000+.

Edytowane przez Honghua

Opublikowano

moja ulubiona nukerka to le blanc

w q r e na dobicie i znowu w na powrot = full hp spada w dol

.