Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odchudzania - kilka pytań ;)

KungFuWoda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Jak już all wiedzą jestem na dziecie , muszę to i owo zgubić ;p

1.) Co jeść ( chodzi tutaj o warzywa owoce )

2.) Co jeść ( chodzi tutaj czy mogę chleb itp , bo na samych warzywach długo nie pociągnę .

3.) Jakie ćwiczenia w czasie odchudzania robić ( ćwiczę na rowerku 30-1h , spalam około 1 h 350 kalorii , )

4.) Pytania do tych którzy wiedzą , efekt jojo występuje jak będę dalej jeść co kiedyś i nie będę ćwiczył ? a czy jak sb pozwolę na coś większego ? ( w sql bułka + mineralna , obiad ( rzadko ) jak nie ma to 2 kanapki , kolacja , może kanapki czasami zupa ) , dużo podjadam owoców itp ;)

i jak sb pozwolę na np pizze z kumpel to już kicha i będę miał efekt jojo;) ?

Wynagradzam +/-

* i proszę o wypowiedź tych którzy wiedzą . a nie zmyślanie..

tevezby.png

Opublikowano

Jeśli ci aż tak co przeszkadza,no jedz dużo tych lepszych warzyw,np. marchew czy tam pomidor lub CZOSNEK ^^.

Na pizze od czasu do czasu możesz pójść,ale nie za często,1x na miesiąc.

Możliwe też że jesteś "Grubokościsty" a nie "Gruby"...

I jest możliwość to że jesteś "Gruby" to wrodzone.

Opublikowano

Chujnia a nie dieta, w tym wieku wystarczy np. Zamiast codziennie kupowanego Tigera kupić sobie kurwa Pycholandie , albo zamiast nakładać na kanapke tłustego sera i smarować ko ketchupem, to moze połóż na niego ogórka, pomidora, jajko.

I nie jedz po 18.

No i oczywiscie sport min. 2h dziennie.

Nie baw sie w zadne diety poprostu zmień nawyki żywieniowe.

63989389769756300986.png

Opublikowano

up a co robię ?;p zmieniam nawyk jedzenia ;) + oczywiście ćwiczenia itp ;p

nawet się przyzwyczajam że nie jam tak dużo ;p chodź są chwile jak mi brzuch burczy **

tevezby.png

Opublikowano

up a co robię ?;p zmieniam nawyk jedzenia ;) + oczywiście ćwiczenia itp ;p

nawet się przyzwyczajam że nie jam tak dużo ;p chodź są chwile jak mi brzuch burczy **

Mylisz pojęcia.

Dieta wprowadza zupełnie nowe nawyki żywieniowe, i dlatego jej tobie nie polecam, bo jest poprostu niepotrzebna.

A zmiana nawyków żymieniowych to jest coś innego. Chyba nie muszę ci tego tłumaczyć?

63989389769756300986.png

Opublikowano

UP , zmiana a nowe nawyki to to samo , przykład :

kanapka z ketchupem - nowy nawyk

kanapka z ketchupem - zmiana nawyku

na to samo wychodzi ;)

* wgl czemu mi odradzasz dietę ?

tevezby.png

Opublikowano

zeby schudnac w wiekszosci przypadków nie potrzeba zadnej diety tylko umiaru w jedzeniu, nie wpierdalaj słodyczy, ewentualnie jakis mały batonik, troche sie ruszaj i bedzie dobrze

EXPmIpC.gif

Opublikowano

zeby schudnac w wiekszosci przypadków nie potrzeba zadnej diety tylko umiaru w jedzeniu, nie wpierdalaj słodyczy, ewentualnie jakis mały batonik, troche sie ruszaj i bedzie dobrze

No właśnie kurwa.

Diety są dla kobiet, a dla facetów sport do chuja.

63989389769756300986.png

Opublikowano

jeszcze jedno , napisałeś że nie można jeść po 18 , to raczej błąd , bo jak mam zmienić nawyki to nie że nigdy po 18 nie będę mógł zjeść... przecież impra itp , zawsze z kumplami po mieście chodzimy po 19 ;P i coś się zawsze ciupnie;p

tevezby.png

Opublikowano

Nie ma odchudzania wystarczy nie wpierdalać tyle i już schudnie i może trochę siłki + warzywka a nie po 3 schabowe na obiad .

akurat porządne obiady to trzeba jeść jak nie chcesz być chuchro, tylko sie słodyszy nie je + troche jakiegos sportu

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Na obiad nigdy nie jem warzyw ;) czasami zupa / 2 kanapki / lub troszkę zmieników i jakieś mięso ...

a śniadania / kolacja są ważne ?? a i czy po 18 mogę napić się gorącego kubka ?? bo pod wieczór trochę burczy w brzuchu ;p

* może ktoś odpowiedzieć na pytanie w temacie , ładnie w punktach ?

tevezby.png

Opublikowano

Na obiad nigdy nie jem warzyw ;) czasami zupa / 2 kanapki / lub troszkę zmieników i jakieś mięso ...

I dobrze, żryj dużo mięsa i białka i wgl , ale jest to w jaknajmniej tłustej formie, np. gotowane na parze a nie smazone na oleju..

a śniadania / kolacja są ważne ?? a i czy po 18 mogę napić się gorącego kubka ?? bo pod wieczór trochę burczy w brzuchu ;p

Również są ważne ale nie tak bardzo jak Obiad, aczkolwiek jeśli chcesz zachować zdrowie to radze je jeść.

* może ktoś odpowiedzieć na pytanie w temacie , ładnie w punktach ?

Może.

63989389769756300986.png

Opublikowano

Kiedyś lubiłem sobie pojeść i jadłem kiedy tylko mi się chciało. Teraz jem niezbyt dużo, nawet spodobało mi się uczucie głodu (czytaj: nie przeszkadza :) ). Potem jezdziłem sobie na rowerku 1h-1.5h dziennie, ale to raczej dodatkowo, jak coś oglądałem w tv lub w necie. Teraz jem śniadania, w wakacje rzadko, zjem jakiś mały obiad i po 18 nic nie wpieprze. Jednak zdarza się, że raz w tygodniu zjem sobie trochę (np. dzisiaj zjadłem sporo pizzy, za dużo napiekłem i po co miała się zmarnować). Pieprzenie się z dietami też nie jest niczym fajnym i do niczego nie prowadzi. Jak chcesz możesz raz dziennie 20 brzuszków wieczorem i po jakimś czasie fajnie brzuszek wymodelujesz i mięśnie wyćwiczysz, ja o tym zapominam i czasem mi sie nie chce. Napisz też ile ważysz i ile masz wzrostu, bo tak naprawdę nie wiem czy masz po co chudnąć. Co do pytania z kubkiem, to chyba tak, ale fajniej by było jakieś jabłko wpieprzyć. Przede wszystkim musisz zmienic nawyki, nie jedz z kumplami, powiedz, ze nie jestes glodny, albo wez salatke <_< .

Opublikowano

to, ze zjesz cos po 18 cie nie zabije -.- sam wpierdalam czesto o 22/23 i jakos nie tyje

oczywiscie ze nie, ale w trosce o bezpieczeństwo przewodu pokarmowego i żołądka .. ... bla bla bla...... (pierdolenie) ... nie zaleca się spożywania posiłków po godzinie 18 ! ... bla bla bla... (pierdolenie)

przepisane z gazety

63989389769756300986.png

Opublikowano

Opowiem ci trochę z moich doświadczeń(84-76 kg, 19%-16% bf, 25-23 bmi):

http://www.menshealth.pl/dieta/Plaski-brzuch-w-4-tygodnie-3018.html

http://www.menshealth.pl/dieta/Odchudzanie-nowe-reguly-diety-i-treningu-4106-2.html

Miałem 8- dniowy trening:

1 dzień: Pompki + abs 2 ( jak nie dasz rady to rób brzuszki)

2: HIIT

3: Podciąganie + abs 2 ( zamiennie brzuszki)

4: Regeneracja

5: Pompki + abs2/brzuszki

6 HIIT

7. Podciąganie + abs2/brzuszki

8: Regeneracja

Radzie ci jeść 5-6 posiłków dziennie ( przyśpieszy to metabolizm), słodkiego raczej nie jeść, a jak cię już korci to zjedz owoca( korci najczęściej z powodu dużych przerw między posiłkami). Wakacje się skończyły więc dodatkowo pozmieniałem swój plan - zmienilem HIIT na biegi wytrzymalościowe( 1-2 razy w tyg) i usunąłem dzień z pompkami+abs2 i dzień z podciąganiem+abs2 na rzecz WF.

Efektu jo-jo nie mam, ponieważ nie ograniczałem zbytnio jedzenia i nie spalałem tłuszczu za szybko.

Jak już przyzwyczaisz się do aktywności to będzie ciężko ci to rzucić. Na 100% jak powrócisz do starego życia, tzn. prawie zero ruchu i ćwiczeń, obżeranie to mięśnie ci spadną i obrośniesz tłuszczem.

A co do mojego odżywiania w szkole (średnio 7-8 lekcji) i przed szkołą - przed szkołą jem jogurta, do szkoły biorę 2 bułki i wodę źródlaną/ mineralną/ kranówe.

Edit:

A co do nie jedzenia przed 18 - bzdura. Po 18 nie możesz jeść tylko wtedy gdy idziesz spać o 20:00.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...