Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] [PS] Agnieszka Chylińska TAG.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

beztytuu1lg.png

Witajcie. To jest mój pierwszy tutorial, dla początkujących.. aby mieli ładniejsze podpisy.

:) Dlaczego Agnieszka Chylińska? Po prostu inspiracja. Można też użyć własnej inwencji, i spróbować na własnym stocku. Zaczynamy!

Stock:

stockk.png

Outcome (sygnatura była robiona wcześniej):

syknatura.png

Krok 1:

Na początku zmienimy trochę kolory, gdyż na mój rzut oka, one nie pasują do siebie. Więc opcją "Warstwa -> Nowa Warstwa Dopasowania -> Kolor Selektywny" zmieniamy kolorki. Już od tego momentu możemy tworzyć..

ss1w.png

Potem klikamy PPM... i "Spłaszcz obraz".

Krok 2:

Rozmywamy obraz, oprócz Agnieszki. Opcja "Rozmywanie". Intensywność 100%.

ss2vd.png

Krok 3:

Teraz jest czas, na urozmaicenie pracy, pędzlami, bądź teksturami. Ja użyję pędzli, w tej pracy. Dobrze by było, aby na jednej warstwie, znalazł się tylko jeden pędzel. Wtedy unikniemy ewentualnych problemów. Kolor ab0511. Tryb warstwy "Nakładka". Gdy nakładamy pędzle, starajmy się zmazywać je z postaci. Pamiętajcie też - co za dużo to niezdrowo. Dobrze jest, pobrać sobie pędzle stąd:

http://brushesdownload.com/brushes.asp

Krok 4:

Teraz zajmiemy się światłem. Pokażę wam jak je zrobić, na obrazku bez pędzli. Oczywiście, teksturę świetlną nakładamy jako ostatnią.

Nakładamy teksturę świetlną, ustawiamy ją po lewej stronie. Miejcie na uwadze aby było jak najmniej żółtej części. Tryb "Rozjaśnianie Liniowe".

ss3gc.png

155ym.jpg

Krok 5:

Czas na stemple. Na wszelki wypadek, zapiszmy sobie w psd. naszą pracę, w razie W. Spłaszczamy obraz. Tworzymy nową warstwę. Opcja "Stempel". Na głównej warstwie pobieramy ALTem fragment obrazka. Następnie, przenosimy ten fragment na warstwę, którą utworzyliśmy. Można wybrać dowolny kształt stempla, lecz ja polecam koła. Dowolne miejsce jest na umieszczenie tych trzech kropek, lub więcej czy mniej. Mi chodzi o to, aby urozmaicić fragment pracy, tam gdzie znajduje się napis.

Twardość 100%.

ss4zq.png

Teraz na tej warstwie z stemplami, dajemy tylko "Opcje mieszania". I zaznaczamy "Cień".

Krok 6:

Napis. Ja osobiście używam czcionek "Techniczna Pomoc" i "Kuba Ręczny". W pierwszym napisie, w opcjach mieszania, ustawiam "Faseta i płaskorzeźba". W drugim napisie, ustawiam tylko tryb "Nakładka". Pamiętajcie aby napis umieszczać nie w rogach, lecz między postacią, a końcem pracy.

Krok 7:

Pozostało nam tylko podkreślić prace, przyciemniając miejsca, oraz też rozjaśniając (jeśli trzeba). Pokażę Wam, które trzeba przyciemnić, a które rozjaśnić.

ss5n.png

Krok 8:

Jeśli ktoś chce, może go zrobić. Wystarczy zrobić nową warstwę. "Edycja -> Obrysuj". Tryb "Nakładka".

Tutorial wykonany przeze mnie 100%. Życzę weny graficznej. Pozdrawiam.

54823f353119c_-_mcx-lorde-straight-hair-

Opublikowano

Nie napisałeś jak zrobić to tło. Nie podobają mi się kolory, a dokładnie ten czerwony.

Tutek pokazuje jak wykorzystać kilka funkcji, więc jest na pewno przydatny.

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Niby pokazuje coś, ale to są rzeczy oczywiste. Słaba praca żeby robić do niej tutka. Nudne tło, słabe kolorki.

Opublikowano

Outcome nie powala, ale nie tylko o niego chodzi w poradniku ;).

Są screeny, dobrze opisane i co najważniejsze- w jakimś stopniu uczy. Łap add.png.

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Outcome po prostu rewelacyjny. Sygnatura przypadła mi do gustu. Masz lajka!

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||